Serbest enerji ve devridaim makineleri bilimin ve insanlığın gözünden kaçmış gerçekler olabilir mi?

ayhanarican

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Elitedesk, Intel i7, 16GB
Meslek
Software Developer
Yaklaşık 20 yıldır bu konuda bilgi topluyorum. Konuya olan aşırı agresif yaklaşımlardan dolayı "olabilir mi?" gibi daha yumuşak bir giriş yapmayı seçsem de olduğunu kesinlikle biliyorum.

Modern bilim bizlere devridaim makineleri çalışamazlar çünkü termodinamik sebeplerle verilenden fazla enerji üretmesini beklediğiniz hiçbir sistem dışarıdan enerji almadan çalışamaz, enerji yoktan var edilemez vb. cevaplar vermeye çok alışmıştır ancak pes etmeyen ve daha fazlasını öğrenip uygulamak isteyenler için mucizevi şeyler olur.

Konu hakkında 20 yıllık birikimlerimi, araştırmalarımı ve kendi projelerimi sizlere anlatmak için sabırsızlanıyorum fakat hepsini bir iletiye sığdırmam mümkün değil! Öncelikle "devridaim makinesi ya da modern adıyla serbest enerji makineleri nedir?" gibi bir soruyu sorayım ve çalışıp çalışmayacakları konusundaki fikrinizi belirtin ancak termodinamik sebepler ya da enerjinin dönüşebilir ama değişmez olduğuna inancınızı referans vererek değil de kendi deneyimleriniz varsa bunları paylaşın.

Bu konuyu modern bilim dahil herkes bildiğini sanıyor fakat insanlığın en cahil olduğu konulardan biridir.

Sizlere somut örnekler vereceğim ve dolayısıyla bunlar hologram olamayacağından dolayı video, makale, görseller şeklinde olacak. Buna itiraz etmek isteyenler için keşke başka bir yol olsa demekle yetiniyorum. Zira projem için yatırım toplamanın kurallara aykırı olduğunu tahmin ediyorum. Ayrıca "yap, göster" demeyin, çok şey yaptım. Bu tartışmaları ezbere biliyorum bunu ukalalık olarak algılamayın.

Çok önemli bilgiler vereceğim arkadaşlar, bu sebeple sizi sakin ve meraklı bir tartışma ortamına davet ediyorum.

Son düzenleme:
Neden olacagini size soylemeden once siz bana neden olmayacagini termodinamik referans vermeyerek hele bir anlatin bakalim tarzinda bir baslangicla nasil saglikli tartisma ortami kurulabilir?

Enerji yoktan var olmuyorsa, bir sistemde dolasan toplam enerjisi sabit tutacak sekilde nasil surekli enerji uretebilen bir "makine" olabilecegini once senin aciklaman gerekmiyor mu ispat yukumlulugu cercevesinde?

Sosyal üyeleri beni şaşırtmaya devam ediyor. Bu konu onay için benim önüme gelseydi Konu Dışı veya Mizah ve Eğlence'ye açardım sanırım, bilimle pek bi' alakasını bırakmamışsınız zira. Hatta konuda şu an bir içerik olmadığı için açmayabilirdim bile belki.

Neyse, tüm bilim tutkunları gibi yüzyıllardır kanıtlanamayan bu hevesin bir Sosyal üyesi tarafından doğrulanacak olduğu iddiasının büyük bir takipçisiyim ben de.

"Neyse, tüm bilim tutkunları gibi yüzyıllardır kanıtlanamayan" Emin misiniz? Evet bu konuyu biraz boş bıraktım. Şimdi anlatmaya çalışacağım. Kanıtlayan pek çok sistem ve makale var ancak bilim dışı olarak işaretlenmelerine çok alışılmış olduğu için gözden kaçabiliyorlar. Öncelikle bu sistemleri fiziksel olarak inceledikten sonra kendi yorumumu, açıklamamı yazayım.

Evet simetrik modeller (örneğin uzaklıkların, sıcaklık skalasının simetrik olması) kendi korunum yasalarına sahiptir ancak asimetrik modeller bu kuralı bozuyor arkadaşlar. Referans olarak Emmy Noether teoreminden burada bahsetmek doğru olur. Elbette çalışan modellere örnekleri kanıt olarak göstermeyeceğim kanıtı daha sonraya bırakalım.

Öncelikle termodinamik sebeplerin aksini kanıtlayan çok sayıda çalışma, içerik ve kurum var.

Thomas Henry Moray
192 KW'lık bir cihaz üretiyor ve sunumunu yapıyor. Bu aslında bir çeşit energy harvesting uygulaması ancak burada bitmiyor.
Stanley Meyer
Suyla çalışan bir araba yapıyor ve ölümü çok şüphelidir. Bunu biraz araştırın.
Nicola Tesla
Tesla'nın icat ettiği arabayı çoğu kişi bilmez ancak bir belgeselinde bahsediyorlar. Patentleri var ve diğerleri de diğer başarılı replikasyonlardır.
Infinity Sav Technology (Artık firmalar da var)
KPP Rosch
Orbo Projects
Tariel Kapanadze

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Makale (Aynı zaman fonksiyonunda giriş gücünü 20 katına çıkarabilen bir power amplifikatör )

Bu kişiler çoğunlukla mühendis, bilim adamı ya da hırslı girişimciler oluyorlar ve hiç ap..t..l değiller.

Neye odaklanıp daha fazla kanıt isteyeceğinizi bilemediğim için bu seçimi size bırakıyorum. Benim serbest enerjinin ilginç bir kanıtı diyebileceğim bazı equationlarım da var. Mühendislik eğitimi almış olanlarla birlikte tartışabiliriz.

Bu konu gerektiği gibi araştırılmıyor, sistemler incelenmiyor ve bir kurum tarafından dikkatle çalışabilenler için bir tür ayrım yapılmıyor. Patent ofisleri bu gibi buluşları dikkate almıyor ancak çok sayıdalar ve çok başarılı olanları kendim biliyorum. Fiziksel olarak inceledim. Şimdi herhangi bir sistemin fiziksel açıklamaları ve detaylarına derinlemesine girmeden önce bu çok sayıdaki buluşları tek tek incelemek gerekiyor. Gruplayarak anlatacağım. Zira birkaç farklı fiziksel fenomen üzerine odaklanarak basitleştirebiliriz. En azından en önemli olanları...

Son düzenleme:
Bu kişiler çoğunlukla mühendis, bilim adamı ya da hırslı girişimciler oluyorlar ve hiç ap..t..l değiller.

Bunun aptallikla ilgisi yok, Newton da senelerini Incil'deki gizemleri cozmek icin harcadi. Imkansiz gibi gorunen ya da cok gizli olduguna inanilan konseptlerin sirricini cozmek fikri cogu zeki insana cekici geliyor.

Ama ne Amerikan Federal patent ofisi ne de Ingiliz patent burosu ipini koparanin perp. motion bulusu ile muracaat etmeye calismasi uzerine fizik kurallarina aykiri konseptleri dikkate bile almiyor. Binlerce youtube videosu da atsan bunlarin hicbiri ispat niteligi tasimaz.

4.0.5 :

"Processes or articles alleged to operate in a manner which is clearly contrary to well-established physical laws, such as perpetual motion machines, are regarded as not having industrial application..."

Bunu kanıtlamanın tek yolu bizzat kendinizin belirtilen open source projelerden birini başarılı bir şekilde kopyalayarak veya kendinize özgü farklı bir sistem tasarlayarak ikna olmanızdır. Bu yapılıyor ancak otoriteler hâlâ henüz yapılamadığını ısrarla iddia ediyorlar. Buradaki açmazı biraz deşersek bunun enerji kartellerinin manipülasyonu vb. olabileceğini bile söylemek mümkün ya da teolojik görüşünüzle harmanladığınız teist aklınızca enerjinin yoktan var edilemeyeceğini fazla içselleştirdiniz ve yapılan onca çabaya, icada rağmen hâlâ bu kuralın ihlal edilmediğine gereğinden fazla inanıyor oluşunuz sebep olabilir.

Hemen ve katî suretle kesin bir sonuca varmak için gerekli ve doyurucu açıklamaları yaparak ardından bu tartışmaları bir ürünle noktalayabilirim. Ondan sonra siz düşünün neden bugüne dek inançlarınız sizi bu ürünlere sürükleyemedi.

Yukarıda yine bahsettim. Korunum yasaları simetrik modeller için geçerli diye, alooo, sesim ulaşıyor mu?

Gösterdiğim sistemlerden hangisinin ya da hangilerinin çalışmadığını iddia ediyorsun? Çalışan bir model bile yeterliyken onca çalışmanın yok sayılması beni üzüyor. Benim dahi çalışmalarım var, gerisini siz düşünün.

Son düzenleme:
Asimetrik model nedir?

Güzel soru, açıklamalarımı refere ederek sorular sorduğun için teşekkür ederim.

Emmy Noether'in bazı çalışmaları var. Uzay simetrilerinin, sıcaklık, uzaklık vb. gibi kendi korunum yasalarına sahip olduğunu açıklayan bir dizi çalışma ve teorilerden oluşuyor. İşte tam da bu noktada bu simetrilerin bir çeşit hack uygulanarak asimetrik hale getirilmesi ve sonucunda girdi enerjisi ile çıktı enerjisinin farklı olduğu pek çok sistem tasarlamanın mümkün olduğunu ve sınır bilimin konuyu bu haliyle ele aldığını biliyorum. Daha detaylı örnek içeren bir açıklama için hazırım.

Uzay simetrileri derken uzaklıkları asimetrik yapmak hem sistemin iç modeli ile hem de solucan delikleri gibi yöntemler kullanarak asimetrik hale getirilebiliyorlar. Örneğin sıcaklığın bile artık asimetrik bir skala olduğunu biliyoruz ve hatta bilim adamları artık devridaim makinelerinin bu yöntemler ile yapılabileceğini kendileri söylüyorlar.

Yayının orijinali de burada ve devridaim ile ilgili açıklamaları dikkatle okuyun.

"Bu sıradışı buluş yüzde yüz’den daha fazla verimli motorlar yapmaya ve enerji üretebilen devridaim makinaları geliştirmeye izin verebilir, ya da karanlık enerji adı verilen ve içinde yaşadığımız evrenin genişlemesine neden olan gizemi açıklamaya yardımcı olabilir."

Gelelim sistem içi asimetrik model oluşturmaya...

Bu bazen mekanik düzenekle ya da rezonans gibi fenomenlerle ya da aynı zaman fonksiyonunda güç artışı sağlayabilecek fizik hacking ilkeleriyle açıklanabilir. Bu konuda derya deniz gibiyim, sen sordukça yeni bilgi, equation ve açıklamalar yazmaya hazırım.

Two stage mechanichal oscillator

Son verdiğim düzenek ile bir perpetuum mobile hazırlanabilir ve zaten 1717 yılında hazırlandı. Orffyreus'un tekerleğini hiç duydunuz mu?

Son düzenleme:
İşte tam da bu nokta da bu simetrilerin bir çeşit hack uygulanarak asimetrik hale getirilmesi ve sonucunda girdi enerjisi ile çıktı enerjisinin farklı olduğu pek çok sistem tasarlamanın mümkün olduğunu ve sınır bilimin konuyu bu haliyle ele aldığını biliyorum. Daha detaylı örnek içeren bir açıklama için hazırım buna gerek var mı?

Cesitli hackler ile enerjinin korunumu yasasinin icinden gecebiliyoruz hic inandirici gelmedi. Gerek yok daha fazla detaya, basarilar.

Cesitli hackler ile enerjinin korunumu yasasinin icinden gecebiliyoruz hic inandirici gelmedi. Gerek yok daha fazla detaya, basarilar.

Neden? Halbuki açıklamak üzereydim ve en basit mekanik bir düzenekle anlamanı sağlamak üzereyken pes ettin. İşte bu yüzden bilinmiyorlar ve enerji korunum yasasını öyle bir genişletmek gerekiyor ki neyin enerji olup olmadığı ya da bilmediğimiz kaynaklar olup olmadığı daha iyi sorgulanarak yapılan icatların bir tür energy harvesting sistemi olup olmadıkları açıklanarak yine enerji korunum yasasına simetrik modeller bağlamında sadık kalabiliyorsunuz.

Sonuç olarak sen polis çağırana kadar anlatabiliyorum ve bu yüzden bilinmiyorlar. :/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı