Serbest enerji ve devridaim makineleri bilimin ve insanlığın gözünden kaçmış gerçekler olabilir mi?

Olmayacağını tek kelime ile açıklayayım;
Entropi.

Sen mi açıklıyorsun? Senin teorin mi? Hayır ezberlerinizi haykırıyorsunuz ve hiçbiriniz tam olarak ne söylediğinizden emin değilsiniz. Ayrıca entropi iddiasını açıklayacak cümleleri bile kurmaktan imtina etmişsin.

Devridaim makinelerinden özellikle kendiliğinden hareket eden perpetual motion machine denilen ve tarihteki ilk devridaim makinesi olarak kabul edilen sistemi (Bhāskara Wheel) işaret ederek "pek çoğu sürtünme fenomenine rağmen hareketini sürdürebiliyor ancak modern bilim bunların çalışamayacaklarını bla bla"

Hiç sordunuz mu? Gösterin bana hangisi ya da hangileri sürtünme kuvvetlerine rağmen hareketini sürdürebiliyor, bir göreyim dediniz mi? İşte böyle bir sisteme bakarken yazdıklarınızı bir okuyun ve sonra yine açıklama getirmeye çalışın.

Bu gibi oyuncakları küçücük ve tahtadan yapınca elbette çalışamıyor ancak en az 50-60 cm çapında dikkatli bir şekilde hazırlanınca elbette çalışıyorlar. Bunu hiç görmediniz mi? Nasıl açıklıyorsunuz? Öncelikle kendin yap, karşına koy ve öyle cevapla... Bunu özellikle entropi bağlamında açıklamanı istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaldı ki mekanik işe çevrilemeyecek termal enerji artık yok gibi... Ne diyorum ben?

Enropi'nin tanımı şu değil midir?
"Entropi, fizikte bir sistemin mekanik işe çevrilemeyecek termal enerjisini temsil eden termodinamik terimidir."

Nitinol engine, hiç duydunuz mu?
Nitinol şekil hafızalı bir metaldir ve bu metali ısı uygularken büküp tekrar soğuk uygulayarak eski haline getirebiliyorsunuz ve bunu da sürekli bir döngü oluşturabilecek şekilde tasarlayabiliyorsunuz. Bu öylesine büyük mekanik bir hareket ki aldığı ısıdan binlerce kat fazlasını mekanik işe çevirmiş oluyorsunuz. Bu da aldığı enerjiden fazla iş yapabilen sistemlere örnek gösterilebilir.

Ne anlatıyor bu amca demeyin, sizin beyninize bazı engeller koymuşlar ve kollektif olarak aynı hataları ve yanlış bilgileri aynı şekilde anlatıyorsunuz ancak hiçbiriniz tam olarak ne söylediğinizden emin değilsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hatta öyle ki havadaki atık ısıdan bile jeneratör yapılabiliyor.
RePG bir Türk icadıdır ve benim 20 yıl içerisinde Türkiye'ye kazandırdığım bilgilerden feyz alınarak icat edilmiştir.

Siz istemedikten sonra yapamazsınız zaten, bakın nasıl yapılamaz videosu da koyayım. Büyük ve metalden yapın şunları biraz da millet perpetual motion machine görsün.

Son düzenleme:
Sen mi açıklıyorsun? Senin teorin mi? Hayır ezberlerinizi haykırıyorsunuz ve hiçbiriniz tam olarak ne söylediğinizden emin değilsiniz. Ayrıca entropi iddiasını açıklayacak cümleleri bile kurmaktan imtina etmişsin.

Öncelikle bunları söylerek otoritemi kullanmayı hiç sevmem fakat 4 yıllık fizik eğitimim ve

Introductory Statistical Mechanics​

kitabını yalamış yutmuş biri olarak asıl ezbere konuşan ve konuştuğun şeyin ne olduğunu bilmeyen taraf sensin.
Öncelikle fizikte bir sistemin tüm enerjisini hamiltonian (H) ile ifade ederiz. Yani;
H = T+V (T= kinetik enerji, V= potansiyel enerji)
Bir sistem duruyorsa ve potansiyeli varsa sistem kararlı duruma geçmek için belirli bir iş yapar. Eğer sistemin kinetik enerjisi varsa bu kinetik enerjisini de korumaya çalışır. Devirdaim sistemlerinin hiçbiri enerjisini koruyamaz çünkü sürtünme kuvveti vardır. Eğer bir ideal sistem düşünürsek (sürtünme kuvveti ve diğer tüm etkileşimlerin olmadığı) bu sisteme müdahale olmadığı müddetçe hareketine devam eder fakat bu sisteme bir jeneratör bağladığınızda sistemin enerjisini elektrik enerjisine çevirmiş olursunuz ve sistem bu noktadan sonra tüm enerjisini elektrik enerjisine dönüştürür. Sizin iddanıza göre bu makinelerin verimi sonsuzdur yani yoktan enerji var eder. Enerji yok olmaz yoktan da var edilemez. Bu evrende ki kullandığımız her denklemde her temel bilimin içinde olan basit bir simetridir.

Devridaim makinelerinden özellikle kendiliğinden hareket eden perpetual Motion machine denilen ve tarihteki ilk devridaim makinesi olarak kabul edilen sistemi (bhāskara wheel) işaret ederek "pek çoğu sürtünme fenomenine rağmen hareketini sürdürebiliyor ancak modern bilim bunların çalışamayacaklarını bla bla"

Evrende ki en en verimli motor carnot motorudur. Bu motordan daha verimli bir motor üretmek imkansızdır. Çünkü en ideal sistem budur. Yukarıda da bahsettiğmi gibi bir sistemin toplam enerjisini korumasını istiyorsan ya sürtünmeye zıt yönde bir sürekli potansiyel uygulayacaksın ya da ideal sisteme inanılmaz (%99.99999 benzerlikte) yakın bir sistem içinde tutacaksın.

Hiç sordunuz mu? Gösterin bana hangisi ya da hangileri sürtünme kuvvetlerine rağmen hareketini sürdürebiliyor, bir göreyim dediniz mi? İşte böyle bir sisteme bakarken yazdıklarınızı bir okuyun ve sonra yine açıklama getirmeye çalışın.
Bu gibi oyuncakları küçücük ve tahtadan yapınca elbette çalışamıyor ancak en az 50-60 cm çapında dikkatli bir şekilde hazırlanınca elbette çalışıyorlar. Bunu hiç görmediniz mi? Nasıl açıklıyorsunuz? Öncelikle kendin yap, karşına koy ve öyle cevapla... Bunu özellikle entropi bağlamında açıklamanı istiyorum.
Temel bilimlerde tüm sistemleri inceleyerek teori-yasa üretmek mantıksızdır. Kaldı ki bunu yapacak insan ömrü yetmez. Bu yüzden biz teorileri genelleştirerek üretiriz. Örneğin yukarıda verdiğim hamiltonian gibi. O yüzden sormak mantıksızdır çünkü basit bir devirdaim makinesini incelediğinde bunun imkansız olabileceğini hem matematiksel hem de fiziksel olarak imkansız olduğunu görebilirsin.
Kaldı ki mekanik işe çevrilemeyecek termal enerji artık yok gibi... Ne diyorum ben?

Enropi'nin tanımı şu değil midir?
"entropi, fizikte bir sistemin mekanik işe çevrilemeyecek termal enerjisini temsil eden termodinamik terimidir."

Entropi ancak bu kadar kötü tanımlanabilirdi...
Entropi(klasik olarak): Bir sistemde işe çevrilemeyen enerji.
Entropi(boltzmann tanımına göre): Bir sistemin mikrodurumlarıyla orantılıdır.
Gördüğün üzere burada termal enerji değil tüm enerji türlerine göre tanım vardır. Kaldı ki dünya üzerinde tüm sistemler termal enerji ile iş yapmazlar. Bazı nükleer bazıları güneş enerjisi vb.

Öncelikle bunları söylerek otoritemi kullanmayı hiç sevmem fakat 4 yıllık fizik eğitimim
Fizik bildiğini daha önce neden söylemedin? Hiç olmazsa açıklamalarıma fiziksel ilkeleri, etkiyen kuvvetleri de dahil ederek daha anlaşılır olmalarına gayret ederdim.

Heeyy, bir sistemde kinetik potansiyelden fazla olabiliyor (tüm kinetiğin oluşumuna V sebepken ve güç olarak değerlendirildiğinde yani toplam enerjiden ziyade input ve output power) ve elimdeki tek örnek de Bhaskara Wheel değil, daha pek çok örnek gösterebilirim. Benim iddiam bu iken sen toplamın sabit olduğunu iddia ediyorken tüm potansiyelin oluşturduğu kinetiğin toplam potansiyelden fazla olabiliyor olması dolayısıyla bu sistemleri çalıştırabiliyoruz.

Merkezkaç kuvvetlerinin senin denkleminde yeri var mı? Hayır yok değil mi? Çünkü sana göre bu kuvvetler pseudo kuvvetler ve iş yapamazlar? Öyle değil mi? Hayır öyle değil! Bu kuvvetler dolayısıyla hareketini sürtünme engeline rağmen sürdürebiliyor. İstersen daha fazla iş yapabilen örneklere de geçebiliriz.

Bhaskara Wheel'de düşen ağırlıkların kendi eksenine göre oluşturduğu merkezkaç kuvvetinin küçücük dikey bileşeni sebebiyle bu hareket mümkün oluyor ve yukarıdaki bahsettiğin mekanik prensiplerin doğru olmadıklarına yönelik önemli bir veri elde etmiş olacaksın.

Basit bir sistem için sıfırlanabilir potansiyel ve kinetik söz konusuysa T > V

Daha detaylı anlatmak istiyorum. Açıklamamı anladınız mı? Tekrar açıklamamı ve detaylandırmamı ister misiniz?

Two stage mechanichal oscillatorleri anlattığımda size V ve T ile ilgili açıklamalarınız konusunda V'nin tüm T'ye sebep olabildiği bir senaryoda T'nin V'den büyük olduğunu ispatlayarak bir devinimin nasıl oluşturulabileceğine değineceğim ve zaten toplamın sabit olmasına bir itirazım olmasa da bu zamanla değişiyor.

Şimdi bu konuya geçmeden önce Bhaskara Wheel'in nasıl çalıştığını anlayıp anlamadığınızı merak ediyorum. Eğer anladıysanız bir sonraki konuya geçelim. Yok eğer anlaşılmadıysa burada kalalım.

Sen hayatında hiç carnot motoru yaptın mı? Hayır yapmadın ve biz yapıyoruz. Bu sebeple bize saygı göstermen gerekiyor. Bilim senin yaptığın gibi değil bizimkiler gibi yapılır. Bilim böyle yapılır.

Son düzenleme:
Heeyy, bir sistemde kinetik potansiyelden fazla olabiliyor (tüm kinetiğin oluşumuna v sebepken ve güç olarak değerlendirildiğinde yani toplam enerjiden ziyade input ve output Power) ve elimdeki tek örnek de bhaskara wheel değil, daha pek çok örnek gösterebilirim. Benim iddiam bu iken sen toplamın sabit olduğunu iddia ediyorken tüm potansiyelin oluşturduğu kinetiğin toplam potansiyelden fazla olabiliyor olması dolayısıyla bu sistemleri çalıştırabiliyoruz.

Her sistemde t>v durumu gözlemlenebilir durumdur burada şaşırılacak bir durum yok. Örnek olarak harmonik hareketler (yay).
"Tüm kinetiğin oluşumuna v sebepken ve güç olarak değerlendirildiğinde yani toplam enerjiden ziyade input ve output Power"
Burada ne demek istediğini anlamadım. Kinetik ve potansiyel enerjinin toplamı hamiltonian'e eşit olduğunu zaten söyledim fakat hamiltonian her durumda sabit değildir. Eğer dışarıdan bir kuvvet uygularsanız ki bu kuvvetler sürtünme kuvvet kütle çekim kuvveti olabilir. Bu durumda zaten hamiltonian korunmaz. Burada söz etmek istediğim eğer sen ideal bir sistem içerisinde tutmuyorsan kaldı ki ideal sistem dediğim bu sistemde sürtünme kuvveti ve diğer etkileşimlerin tümünü ihmal ediyoruz hiçbir şekilde t+v değişmez ve sabittir. Bu sistemleri gerçek dünyada oluşturmak imkansızdır. Bunun yanında bu sisteme bir jeneratör (ya da artık mekanik enerjiyi neye çevirmek istiyorsan) bağlayıp sonsuza kadar enerji üretimi yapamazsın. Potansiyel enerji ile kinetik enerji kendi aralarında dönüşüm yapabilir fakat gerçek dünyada entropi nedeniyle bu oran 1:1 olmaz. Bunun en büyük kanıtı zaten carnot motoru. Tekrar ediyorum t>v durumunun olmasına fizik yasaları izin veriyor burada şaşıralacak bir durum yok.

Merkezkaç kuvvetlerinin senin denkleminde yeri var mı? Hayır yok değil mi? Çünkü sana göre bu kuvvetler pseudo kuvvetler ve iş yapamazlar? Öyle değil mi? Hayır öyle değil! Bu kuvvetler dolayısıyla hareketini sürtünme engeline rağmen sürdürebiliyor. İstersen daha fazla iş yapabilen örneklere de geçebiliriz.

Evet var. Genel görelilik.
Merkezkaç kuvvetinin hangi durumda iş yapıp hangi durumda yapmadığını söyleyeyim;
İntegral a-b (F. DL)
Burada A ve B konumları eşitse zaten W = 0 çıkar. Buna fiziksel bir örnek manyetik alanın iş yapması olarak örnek verebiliriz.
Diğer örnek uzayda bir yörüngede dönen cisim.
Diğer yandan bu kuvvetler zaten ivmeli referans çerçevesinde kullanılırlar. Newton yasaları ivmeli referans sistemlerinde kullanılamazlar bu yüzden genel görelilik daha doğrudur.
Diğer yandan bir cisim sahip olduğu potansiyelden fazla iş yapamaz. Dolayısıyla üstüne etki eden sürtünme kuvveti altında cisim yavaşlar ve durur. Bunun matematiksel olarak lagrange denklemlerine bakarak inceleyerek bakabilirsin.

Bhaskara Wheel'de düşen ağırlıkların kendi eksenine göre oluşturduğu merkezkaç kuvvetinin küçücük dikey bileşeni sebebiyle bu hareket mümkün oluyor ve yukarıdaki bahsettiğin mekanik prensiplerin doğru olmadıklarına yönelik önemli bir veri elde etmiş olacaksın.

Hocam isterse kendi ağırlığının 10 katı büyüklüğünde kuvvet etki etsin bu sistemler t-->sonsuz durumunda enerjieleri sıfıra gidecektir. Böyle bir durum varsa insanoğlu niye binlerce megawattlık npp inşa etmeye çalışıyor? Yani demek istediğim insanoğlu olarak enerji için birbirimizi yiyoruz ama burada sonsuz enerjide çalışan makineler var biz milyar dolarlık projeler yapıyoruz.

Basit bir sistem için sıfırlanabilir potansiyel ve kinetik söz konusuysa t > v

Basit bir sistem için sürtünme kuvveti altında tüm enerjisi sıfıra gider. Kaldı ki bu durumda t = v = 0 olur zaten. Sistemin hızı olmayacağından kinetik enerjisi de olmaz. Diğer yandan bir yayı düşünürsek ve bu yay ideal bir sistemse zamana göre t>v ya da v>t olabilir. Kadı ki bunu matematiksel olarak görebiliyoruz. Yay denklemlerini inceleyebilirsiniz.

Şimdi bu konuya geçmeden önce bhaskara Wheel'in nasıl çalıştığını anlayıp anlamadığınızı merak ediyorum. Eğer anladıysanız bir sonraki konuya geçelim yok eğer anlaşılmadıysa burada kalalım.

Hocam bir sistemi ister lagrange mekaniği ile istersen newton mekaniği ile incele üzerine düşen tüm kuvvetleri ve bu kuvvetlerin tüm potansiyellerini toplarsan sıfır elde edersin. Eğer ilk hareketini verdiysen de üzerine düşen tüm kuvvetler sıfır ve diğer yandan sürtünme kuvvetini de eklersen zamanla azalan bir durum elde edersin.
Bunu oturup burada 2 saat denklem yazarak harcamak istemiyorum ama.
Parçacıklar ve sistemler ıçin klasik dinamik thornton-marıon
Kitabını inceleyerek bakabilirsin.

sen hayatında hiç carnot motoru yaptın mı? Hayır yapmadın ve biz yapıyoruz. Bu sebeple bize saygı göstermen gerekiyor. Bilim senin yaptığın gibi değil bizimkiler gibi yapılır. Bilim böyle yapılır.

Ben senin yapamayacağını iddia etmedim kaldı ki gerçek bir carnot motoru yapman imkansız. Nedeni basit entropi. Bilimin nasıl yapılacağını senden öğrenecek değilim. Yaptığım bilimi sorgulayabilecek durumda olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Burada beni bu şekilde yargılayamazsın kaldı ki bende seni bu şekilde yargılamıyorum. Ad hominem yaparak bir yere varmazsın maalesef. Saygı göstermemi bekliyorsan önce bana saygı göstermen gerekir. Yaptığım bilimin 10'da birini yap bu mesleği bırakırım bu konuda kendime oldukça güveniyorum. İstediğin bir vakit sabaha kadar hem matematik hem de fizik olarak sana anlatabilirim. Burada oturup sabaha kadar denklem yazamayacak kadar da meşgulüm ve üşeniyorum açıkçası.
Kaldı ki şu an beni benim hakkımda bir gram bilgin olmadan yargılaman da bu konuda ne kadar cahil olduğunu gösteriyor. Önce termodinamik yasalarını öğren ondan sonra Sanchez'in kitabını bitir ondan sonra yazmayı dene.

Fizik bildiğini daha önce neden söylemedin? Hiç olmazsa açıklamalarıma fiziksel ilkeleri, etkiyen kuvvetleri de dahil ederek daha anlaşılır olmalarına gayret ederdim.

İstersen kuantum mekaniğine gir bu şekilde ad hominem yaparak bir yere varamazsın. Bir fizikçi tavsiyesi.

Bak carnot diyorum ama eğer istiyorsan %2000 verimli bir motoru nasıl inşaa edebileceğini hemen anlatayım ve bunu fiziksel olarak inceleyelim ancak fiziksel temellerine, iş yapan kuvvetlere değiniyor olman ve özümsediğinden emin olmam gerekiyor.

Aslında two stage mechanic oscillatorleri anlayıp sonra da multi stage oscillatorlerdeki durumu daha iyi kavramış olarak inceleyebilirdin ancak buna zaman ayırıp anlamak isteyeceğini düşünmüyorum. Keşke anlamak için çabalasan da Carnot üstü verimde sistemler yapabilen mühendis kadrolarına sen de katılabilsen.

Farkında mısın, yazdıkların hep ezber ve sana söylenene biat edercesine ezberlerinle hareket ediyorsun. Halbuki çok basit sistemler var bu ilkeleri geçersiz kılan..

Birazdan vereceğim sistemi dikkatle inceleyeceksen sana hemen %2000 verimli bir motor nasıl yapılırı anlatacağım. Hemen anlatıyorum.

Şöyle bir multi stage mekanik osilatörümüz var ve dönüşüne 10W güç uyguluyoruz. O da ne bobların merkezkaç kuvvetleri dolasıyla tork giriş torkunun 20 katına ulaşmasına rağmen açısal hızda artış olmuyor. Waaavv aynı zaman fonksiyonunda torku 20 kat artırıyoruz ancak senin burada o artışın nasıl olduğunu anlaman biraz zor olabilir.

Konuyla ilgili makale de var ancak SSL sertifika yenilenememiş.

Bak carnot diyorum ama eğer istiyorsan %2000 verimli bir motoru nasıl inşaa edebileceğini hemen anlatayım ve bunu fiziksel olarak inceleyelim ancak fiziksel temellerine, iş yapan kuvvetlere değiniyor olman ve özümsediğinden emin olmam gerekiyor.

Hocam dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi misin bilmiyorum ama tanıdığım en kötü mühendis bile seninle bu konuda dalga geçer.

Farkında mısın, yazdıkların hep ezber ve sana söylenene biat edercesine ezberlerinle hareket ediyorsun. Halbuki çok basit sistemler var bu ilkeleri geçersiz kılan.

Ezber değil fizik kanuları bunu diyor. Sen bana diyorsun ki pembe tavuk vardır. Ben sana diyorum ki nerede. Bilim dünyası olarak bu kadar ilkel sistemlerin A'dan Z'ye kadar incelenip bütün olası kombinasyonları çıkartılmışken kaldı ki tüm arabaların motorları basit termodinamik yasalalarına göre çalışır orada bile %30 verim zor görülürken kalmış diyorsun ki %2000 verimli motor nasıl inşa edilir...

Waaavv aynı zaman fonksiyonunda torku 20 kat artırıyoruz ancak senin burada o artışın nasıl olduğunu anlaman biraz zor olabilir.

Ben hamilatonian diyorum sen anlayamazsın diyorsun cidden komiksin ya.

Fiziksel temellerine, iş yapan kuvvetlere değiniyor olman ve özümsediğinden emin olmam gerekiyor.

Neyi özümseyeceğim tam olarak :D. Karşında ilkokula giden bir öğrenci olduğumu mu düşünüyorsun çok merak ediyorum.

orada bile %30 verim zor görülürken
Otto çevrimini referans alman ne kadar da isabet olmuş. Onların zenginliklerine engel olabilecek her türlü bilgi yok ediliyor.

İşte öyle bir aparatla petrol çıkarıyorlar. Daha önce verdiğim 360 derecelik two stage mechanichal oscillator ile... :))

oscillator-animation.gif

İşte bu GIF animasyonundaki hareketi biraz incelersen sağ taraftaki sarkaç salınımının sürtünme engeli olduğunu dikkate alarak sisteme bunu telafi edecek kadar minumum enerji ilavesi ile sol taraftaki osilasyon neredeyse bedavaya geliyor.

Bunu daha iyi anlamak için sistemi basite indirgeyerek tam ortadan millenmiş 2 metre metal çubuğun sol tarafına 250kg ağırlık koyuyorsun sağ tarafında ise 1m 100kg bir sarkaç kullanıyorsun. Şimdi böyle bir sistemde sol tarafa yük bağlarsan ya da engel olursan sağ taraftaki osilasyonun bundan minimum düzeyde etkileneceğini ya da hiç etkilenmeyeceğini anladığını da varsayıyorum.

Hani bir sistemde input ve output power değişkenleri bağımlı olmalıydı. :)) Burada komik şekilde bağımsız değişkenler gibiler ve öyle görünüyor ki output power input powerdan çok daha fazla :))

sarkaç salınımını sürtünme kaybı kadar telafi ederek kontrol eden bir pendulum kontrolorü var ve bu input powerımız ve output power da sol taraftaki osilasyon. Böyle bir sistemi hayal edip kuvvetler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için değerlere biraz göz atabilir misin?

F merkezkaç = m * ω * ω * r

Zira buradaki kuvvetin dikey bileşenini 100kgye eklemen gerekiyor ki bir tarafta 250kg var iken sistemin nasıl hareket halinde olabileceğini daha iyi anlayasın yoksa zaten yerinden kımıldayamaz sanacaksın.

Biraz incele çok şaşıracaksın. Her şey normal falan değil ve Hamilton ağlıyor şu an :/
oscillator-animation.gif

Son düzenleme:
İstersen 50 ansiklopedi hurafe bilgi getir önümüze koy, Newton abimiz sadece 4 (dört) kanunda bunları çürütür. Sıfır sürtünme veya kayıp mümkün değildir ve hiçbir zaman olmayacak.
Newton'un hareket yasaları korunum yasalarına dair bir denklem ya da equation vermez. Momentum korunumu ise bizim sistemlerimizin çalışmalarına engel değil! Newton'un 3. hareket yasasını gerçekten anlayabilmiş biri böyle konuşmaz.

Yukarıdaki verdiğim basit modelle bir sürekli hareket makinesi yapılabiliyor. Gücün yetiyorsa orada input ve output power'ın analizini yap ve denk olduklarını göster! Henüz makinemizin tüm detaylarını vermesem de temel bileşeni anlamanızı sağlamaya çalışıyorum.

Yatay çubuk: 2 metre
Sol ağırlık: 250kg
Sarkaç: 1 metre 100kg
Sarkaç salınımı: 120 derece
Sol salınım: Max 15 derece ve yataydan 15 derece aşağıda

Bu durumda sol taraftaki osilasyonun gücü nedir? Sağ tarafta minumum ne kadar güç ile serbest salınımı koruyabiliriz. Rulman kullanıyoruz.

Sol taraftaki gücün fazla olduğunu geç de olsa anlayabildiğinizde bununla bir sürekli hareket makinesi ya da devridaim makinesi yapacağız.

@JcMaxwell bunu sana da soruyorum.

Bu o kadar önemli ki bugüne dek mekanik konusunda tüm öğrendiklerinizi tekrar sorgulatır.

oscillator-animation.gif

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı