Serbest enerji ve devridaim makineleri bilimin ve insanlığın gözünden kaçmış gerçekler olabilir mi?

Newton'un hareket yasaları korunum yasalarına dair bir denklem ya da equation vermez. Momentum korunumu ise bizim sistemlerimizin çalışmalarına engel değil! Newton'un 3. hareket yasasını gerçekten anlayabilmiş biri böyle konuşmaz.

Yukarıdaki verdiğim basit modelle bir sürekli hareket makinesi yapılabiliyor. Gücün yetiyorsa orada input ve output power'ın analizini yap ve denk olduklarını göster! Henüz makinemizin tüm detaylarını vermesem de temel bileşeni anlamanızı sağlamaya çalışıyorum.

Yatay çubuk: 2 metre
Sol ağırlık: 250kg
Sarkaç: 1 metre 100kg
Sarkaç salınımı: 120 derece
Sol salınım: Max 15 derece ve yataydan 15 derece aşağıda

Bu durumda sol taraftaki osilasyonun gücü nedir? Sağ tarafta minumum ne kadar güç ile serbest salınımı koruyabiliriz. Rulman kullanıyoruz.

Sol taraftaki gücün fazla olduğunu geç de olsa anlayabildiğinizde bununla bir sürekli hareket makinesi ya da devridaim makinesi yapacağız.

@JcMaxwell bunu sana da soruyorum.

Bu o kadar önemli ki bugüne dek mekanik konusunda tüm öğrendiklerinizi tekrar sorgulatır.

Eki Görüntüle 2359786
Termodinamiğin kanunları yerine Newton kanunları yazmışım, orası yanlış olmuş.

Derece, ağırlık, çubuk uzunluğu vs. önemsiz olmak üzere, hareketli bir parçada sürtünme olmak mutlaka zorundadır. Tüm aktarım organları sürtünmeye maruz kalır. Bunun dışarısında sarkaç da hava sürtünmesine maruz kalıyor. Hadi bunları geçelim, buradan üretilen enerjiyi nasıl aktarmayı düşünüyorsun? Farklı davranmaya çalışmak için rezil olmaya gerek yok. %98-99 verime sahip motorlar yapılabilir elbet ama kayıpsız bir makine veya alet hiçbir zaman olmayacak. Entropi her zaman artmak zorundadır. Asla azalamaz, sabit kalması için de izentropik bir sistem olmalıdır bu sistem. İzentropik sistemler de ideal sistemler oldukları için (sıfır kayıp) hem teoride hem gerçek hayatta mümkün değildir. Lise öğrencisi olduğunu varsayıyorum, üniversitede bu tür fikirler öne sürersen çok dalga geçerler haberin olsun.

Derece, ağırlık, çubuk uzunluğu vs. önemsiz olmak üzere, hareketli bir parçada sürtünme olmak mutlaka zorundadır.

Sürtünme ile ilgili bir derdimiz yok ve zaten çok ciddi tork elde ediyoruz ve bu çıkış gücünün daha fazla olmasına sebep... Sen fizik konusunda çok zayıfsın. Bırak da abilerin cevap versin.

Lise öğrencisi olduğunu varsayıyorum

Üniversite mezunuyum, 45 yaşındayım ve senin bildiğin kadar fiziği ben de biliyorum. Ben fizik konusunda cahil biri değilim. Bilimin bu konudaki cehaletini aydınlatmaya çalışıyorum. Bu haliyle zor oluyor ve okuyan biri beni küçük yaşta sanıyor. Yazının tamamını okursak termodinamik prensiplere daha ilk yazımda değinmiştim.

Fizik yasaları sorunlu ve ben de bundan bahsediyorum. Sizin bildiğiniz kadar fiziği emin olun ben de biliyorum. Bana fizik anlatmayın. Fiziği kullanın ama yasaları okumayın. Matematik ve fiziksel ilkelerle örnek bir sistem üzerinde açıklama yapın. Böyle sistemler var ki bizlerde tartışmaya devam edebiliyoruz. Yoksa susar, anlar ve kabul ederdik.

@Bora Dere @bitwise @JcMaxwell

Şu ileti ve sonrasındaki iletide sorduğum soruyu cevaplayıp kinetik potansiyel ve enerji döngüsü bakımından değerlendirme yapabilir misiniz? Bu sistem enerji korunumu yasasını ihlal ediyor.

Sistemi basitleştirelim;

• Yatay direk tam ortasından millenmiş ve 2 metredir.
  • Sarkaç 1 metre ve 100 kilogramdır.
  • Sarkaç 120 derecelik bir açıda serbest salınım yapmaktadır.
  • Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır.
  • Yatay çubuk yataydan aşağıya doğru 15 derecede sonlandırılmıştır.

Şimdi bu sistemin yani sol taraftaki osilasyonun gücü ne kadardır, diye soruyorum. Zira bu sarkacı serbest salınımda tutmak için harcayacağımız güçten fazlaysa ki öyle görünüyor. Ben bununla sürekli hareket makinesi (perpetual motion machine) yapabilirim.

oscillator-animation.gif

Şu asla unutmayın;

Bilim deney ve gözlem yoluyla yapılır. Ezberlerinizi anlatarak değil! Hani Carnot cihazın nerede? Hiç yapmayı denedin mi? Eğer size böyle bir görev verilseydi bazı arkadaşlarınız 1'den büyük verimle çalışabilenleri yapacaktı ve yapıyorlar da zaten ancak dinlemiyorsunuz.

Son düzenleme:
Sürtünme ile ilgili bir derdimiz yok ve zaten çok ciddi tork elde ediyoruz ve bu çıkış gücünün daha fazla olmasına sebep... Sen fizik konusunda çok zayıfsın. Bırak da abilerin cevap versin.
Sürtünme bir kayıptır. Kayıp olan bir sistem nasıl yüzde yüz verince çalışacak? Hangi mantığa sığıyor bu? Basit türbin çevrimleri tasarlayabilen bir insanım, deli saçmalarına inanamıyorum bu yüzden.

Niversite mezunuyum, 45 yaşındayım ve senin bildiğin kadar fiziği ben de biliyorum. Ben fizik konusunda cahil biri değilim. Bilimin bu konudaki cehaletini aydınlatmaya çalışıyorum. Bu haliyle zor oluyor ve okuyan biri beni küçük yaşta sanıyor. Yazının tamamını okursak termodinamik prensiplere daha ilk yazımda değinmiştim.

Fizik yasaları sorunlu ve ben de bundan bahsediyorum. Sizin bildiğiniz kadar fiziği emin olun ben de biliyorum. Bana fizik anlatmayın. Fiziği kullanın ama yasaları okumayın. Matematik ve fiziksel ilkelerle örnek bir sistem üzerinde açıklama yapın. Böyle sistemler var ki bizlerde tartışmaya devam edebiliyoruz. Yoksa susar, anlar ve kabul ederdik.

Hocam sizin gibileri burada çok gördük. Bazıları özel göreliliği yanlış görür deli saçmaları uydurur bazıları genel göreliliği yanlış görür deli saçmaları uydurur. Hepinizin ortak noktası bilimin yanlış olduğunu iddia etmesi fakat gözle görülür ne anti tez üretiyorsunuz ne de bunun tersini kanıtlayan bir deneyle geliyorsunuz. E yapın da görelim o zaman neyi bekliyorsun?
Eğer bizden bir şey bekliyorsan tonlaraca makale ve deney var.

fakat gözle görülür ne anti tez üretiyorsunuz ne de bunun tersini kanıtlayan bir deneyle geliyorsunuz.
Ben ne yapmaya çalışıyorum. Gayet sade bir dille yanlış olduklarını açıkladım, tezimi sundum ve bunu bir örnek üzerinde göstermeye çabalıyorum ancak verdiğin bilgilerin altını doldurup sistemi termodinamik yasaları açısından, hamiltonian potansiyel ve kinetik açıdan, enerji korunumu açısından değerlendiremedim. Öyle bana fırça atıp ortadan kaybolmak yok. Sorulara cevap ver. Anlamadıysan anlamadığın yeri sor.

Simetrik modellerde enerji korunur ancak asimetrik modeller korunum kuralları dışındadır. Örnek sistemi verdim. Sarkaç salınımını serbest düşme (serbest salınım) hızında devam ettirmek input power olsun bana sol taraftaki osilasyonun gücünü hesaplayabilir misin? Hesaplayamıyorsan bu tezlerinin (ezberlerinin) arkasında duramayacak kadar zayıf olduğun içindir.

oscillator-animation-gif.2359810

Sistemi basitleştirelim;

• Yatay direk tam ortasından millenmiş ve 2 metredir.
  • Sarkaç 1 metre ve 100 kilogramdır.
  • Sarkaç 120 derecelik bir açıda serbest salınım yapmaktadır.
  • Sol taraftaki ağırlık 250kg'dır.
  • Yatay çubuk yataydan aşağıya doğru 15 derecede sonlandırılmıştır.

Şimdi bu sistemin yani sol taraftaki osilasyonun gücü ne kadardır, diye soruyorum.

10 numara da anlatsam bu senin anlayabildiğin kadar oluyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı