- Makaleler
- 3
Termodinamiğin kanunları yerine Newton kanunları yazmışım, orası yanlış olmuş.Newton'un hareket yasaları korunum yasalarına dair bir denklem ya da equation vermez. Momentum korunumu ise bizim sistemlerimizin çalışmalarına engel değil! Newton'un 3. hareket yasasını gerçekten anlayabilmiş biri böyle konuşmaz.
Yukarıdaki verdiğim basit modelle bir sürekli hareket makinesi yapılabiliyor. Gücün yetiyorsa orada input ve output power'ın analizini yap ve denk olduklarını göster! Henüz makinemizin tüm detaylarını vermesem de temel bileşeni anlamanızı sağlamaya çalışıyorum.
Yatay çubuk: 2 metre
Sol ağırlık: 250kg
Sarkaç: 1 metre 100kg
Sarkaç salınımı: 120 derece
Sol salınım: Max 15 derece ve yataydan 15 derece aşağıda
Bu durumda sol taraftaki osilasyonun gücü nedir? Sağ tarafta minumum ne kadar güç ile serbest salınımı koruyabiliriz. Rulman kullanıyoruz.
Sol taraftaki gücün fazla olduğunu geç de olsa anlayabildiğinizde bununla bir sürekli hareket makinesi ya da devridaim makinesi yapacağız.
@JcMaxwell bunu sana da soruyorum.
Bu o kadar önemli ki bugüne dek mekanik konusunda tüm öğrendiklerinizi tekrar sorgulatır.
Eki Görüntüle 2359786
Derece, ağırlık, çubuk uzunluğu vs. önemsiz olmak üzere, hareketli bir parçada sürtünme olmak mutlaka zorundadır. Tüm aktarım organları sürtünmeye maruz kalır. Bunun dışarısında sarkaç da hava sürtünmesine maruz kalıyor. Hadi bunları geçelim, buradan üretilen enerjiyi nasıl aktarmayı düşünüyorsun? Farklı davranmaya çalışmak için rezil olmaya gerek yok. %98-99 verime sahip motorlar yapılabilir elbet ama kayıpsız bir makine veya alet hiçbir zaman olmayacak. Entropi her zaman artmak zorundadır. Asla azalamaz, sabit kalması için de izentropik bir sistem olmalıdır bu sistem. İzentropik sistemler de ideal sistemler oldukları için (sıfır kayıp) hem teoride hem gerçek hayatta mümkün değildir. Lise öğrencisi olduğunu varsayıyorum, üniversitede bu tür fikirler öne sürersen çok dalga geçerler haberin olsun.