Server Bilgisayarları Neden Linux Olur?

Teknik124

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Server bilgisayarlarına neden genellikle linux yüklenir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maliyeti dusuk olmasi sebebiyle olabilir. Sonucta linux acik kaynak Windows icin lisans ucreti odeniyor. Yaniliyor olabilirim sadece nacizane fikrim.
Aslında bir fikrim var ama kesin mi onu bilemiyorum.
Bence Linux daha az kaynak harcadığından tercih ediliyor.

Daha az kaynak harcamaktan ziyade maliyet ve kod çalıştırma ile ilgili bir durum var diye biliyorum. Örneğin bizim sunucumuzda CentOS Linux var. RedHat tabanlı ama onun ücretsiz sürümü gibi.

Web uygulamalrının çoğu PHP kullanıyor. Her ne kadar Windows sunucuda da PHP çalıştırılabilse de Linux'taki PHP desteği daha iyi. Yine Cpanel sunucu yönetim yazılımı Linux'ta var.

Daha tecrübeli kullanıcılar daha iyi nedenler söyleyebilir.

Daha az kaynak harcamaktan ziyade maliyet ve kod çalıştırma ile ilgili bir durum var diye biliyorum. Örneğin bizim sunucumuzda CentOS Linux var. RedHat tabanlı ama onun ücretsiz sürümü gibi.

Web uygulamalrının çoğu PHP kullanıyor. Her ne kadar Windows sunucuda da PHP çalıştırılabilse de Linux'taki PHP desteği daha iyi. Yine Cpanel sunucu yönetim yazılımı Linux'ta var.

Daha tecrübeli kullanıcılar daha iyi nedenler söyleyebilir.
Teşekkürler.

programlama işinin memleketi linux olduğu için. Bu tarz işler için yazılımcılar düşük kaynak tüketimi ve nispeten daha yüksek oranlı özgürlüğünden mütevellit Linux'u tercih ediyorlar. Windows bu alanda biraz daha üvey kardeş gibidir. Tabii ki Windows çeşitli özel alanlarda halen kullanılıyor ancak özellikle Web tabanında Linux rakipsizdir. Ayrıca bazı hosting'lerin Windows sunucuları daha pahalıya sattıklarını göreceksin. Çünkü Windows'un Server sürümlerinin lisans bedelleri gerçekten astronomik.

Son düzenleme:
Daha çok diye bir genelleme yapılamaz. Brltpc'nin dediği gibi amaca göre değişir. Bunun dışında amacını linux karşılıyorsa; güvenlik riskleri, kodlamalarla çalışmasını sevmesi, uyumluluk sorunlarının az olması (olsa bile çözümü kolayca bulunabilmesi) vb.
Windows amacını karşılıyorsa ve linux desteği yok ise yapacağınız işlemin şu yararları var; kodlama bilmesine fazla gerek yok sadece kullanacağı programların kullanımı bilmesi yeterli, kullanım kolaylığı ve görsel yapısı yüzünden kodlamalarla boğuşmasına gerek kalmıyor, güvenlik riskleri olsa bile önlem alınabilmekte, genel olarak uyumluluk sorunu olmayan çoğu şeyi çalıştırabilmekte.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı