Server Manager ile dosya sunucusu kurmak

Yer
Istanbul
İyi sosyaller.
Server Manager ile dosya sunucusu kurmayı düşünüyorum ve sunucu içerisinde barındırdığım dosyalara uzaktan erişim vermek istiyorum. Şirkette barındırdığım sunucunun dosyalarına evden erişmek istiyorum.
Uzaktan erişim için ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce Remote PC ayarlarınızı yapın, sonrasında evinizdeki bilgisayardan serverınıza bağlanın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önce Remote PC ayarlarınızı yapın, sonrasında evinizdeki bilgisayardan serverınıza bağlanın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Herhangi bir masaüstüne bağlanmadan, sadece dosya üzerinden işlem yapmak mümkün mü?
Sunucu içerisinde barındıracağım dosyayı diğer bilgisayarların masaüstünde konumlandırmak istiyorum.

Bunun için aynı ağa bağlı olmam gerekiyor.
Ağ işini VPN ile mi halledebilirim?
Filezilla için aynı ağa ihtiyacınız yok.

FileZilla için aynı ağa ihtiyacınız yok.

Program çok pratik ve basit duruyor.
Eğer dediğim gibi sunucu içerisinde barındırdığım dosyayı, uzaktan masaüstümde görüp düzenleyebileceksem direkt kullanmaya başlayacağım.
Şuan OneDrive kullanıyoruz ancak kullanışlı gelmiyor bana.

Program çok pratik ve basit duruyor.
Eğer dediğim gibi sunucu içerisinde barındırdığım dosyayı, uzaktan masaüstümde görüp düzenleyebileceksem direkt kullanmaya başlayacağım.
Şuan OneDrive kullanıyoruz ancak kullanışlı gelmiyor bana.
Filezilla ile dosyayı alır, masaüstünüze atar filezilladakini siler ve güncellediğinizi filezilladaki konuma geri atarsınız. Filezilla üzerinden direkt dosyaya girerek güncelleyemiyorsunuz yani, önce kendi masaüstünüze alıp düzenleyip sonra geri atmanız gerek sadece.

FileZilla ile dosyayı alır, masaüstünüze atar filezilladakini siler ve güncellediğinizi FileZilla'daki konuma geri atarsınız. FileZilla üzerinden direkt dosyaya girerek güncelleyemiyorsunuz yani, önce kendi masaüstünüze alıp düzenleyip sonra geri atmanız gerek sadece.

Yok işte tam olarak ihtiyacım olan bu değil.
Bana anlık güncelleme sağlayabileceğim bir seçenek lazım.

Yok işte tam olarak ihtiyacım olan bu değil.
Bana anlık güncelleme sağlayabileceğim bir seçenek lazım.
30 saniyelik masaüstüne atıp geri gönderme işlemi size zaman kaybettirmez bence. Ben daha hızlı bir yöntemi Local olmadığı sürece bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı