Servisler arasındaki hız farkı

Sovietik

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus B450M-Dragon Ryzen 5 5600 Asus RTX 3060Tİ Dual XPG 3200mhz ramfsp 650w 80+ Bronz
Öncelikle merhaba. Ben TurkNet kullanıcısıyım. Yeni bir adrese taşındık ve TurkNet'den başvurumu yaptım geldiler kurdular ama bir sorun çıktı. Ben altyapı sorguladığımda TurkNet bana 50 Mbps gösteriyordu fakat ben şu an 15 alıyorum aradım durumu izah ettim onlarda Türk Telekom ekibine yönlendirdiler. Türk Telekom bize günler sonra altyapının sadece 35 Mbps kaldıracağını söyledi. Bende onun üzerine Millenicom'un altyapısından sorgulattım onlarda bana Türk Telekom altyapsından 66 Mbps vereceklerini söylediler neredeyse 2 katı. Altyapılar aynı iken bu nasıl mümkün oluyor?

Öncelikle merhaba. Ben TurkNet kullanıcısıyım. Yeni bir adrese taşındık ve TurkNet'den başvurumu yaptım geldiler kurdular ama bir sorun çıktı. Ben altyapı sorguladığımda TurkNet bana 50 Mbps gösteriyordu fakat ben şu an 15 alıyorum aradım durumu izah ettim onlarda Türk Telekom ekibine yönlendirdiler. Türk Telekom bize günler sonra altyapının sadece 35 Mbps kaldıracağını söyledi. Bende onun üzerine Millenicom'un altyapısından sorgulattım onlarda bana Türk Telekom altyapsından 66 Mbps vereceklerini söylediler neredeyse 2 katı. Altyapılar aynı iken bu nasıl mümkün oluyor?

Türk Telekom personeli maalesef doğru bilgi vermiyor. Adsl/Vdsl altyapıda tüm firmalar TT altyapısını kullandığı için hepsinin vereceği hız aynıdır. Sadece pingler vs değişkenlik gösterir. 15Mbps almanızın sebebi ise büyük ihtimal ilk önce ADSL porta bağlanmış olmanızdır.

Birisinin fazla hız vermesi kopmalar yaşamayacağım anlamına gelmiyor.
İşin içine santral ile olan mesafen, bina içi tesisatın ve ev içi tesisatın durumu da giriyor.

Belki TurkNet ADSL bağlantısı yapmıştır, internette sorgu yapıp tekrar bak.

Merhaba, modem DSL hat değerlerinden kontrol ettiniz mi? Ayrıca ADSL port maksimum 24Mbps kadar çıkmaktadır. Eğer VDSL bağlanırsanız bu değer doğal olarak yükselir. Eğer kendi altyapıları olsaydı örnek TurkNet o zaman size 1000MBPS kadar internet hizmeti sağlayabilirdi. Ancak bütün firmalar TT altyapısı kullanacağı için fark etmez.

Merhaba, modem DSL hat değerlerinden kontrol ettiniz mi? Ayrıca ADSL port maksimum 24Mbps kadar çıkmaktadır. Eğer VDSL bağlanırsanız bu değer doğal olarak yükselir. Eğer kendi altyapıları olsaydı örnek TurkNet o zaman size 1000MBPS kadar internet hizmeti sağlayabilirdi. Ancak bütün firmalar TT altyapısı kullanacağı için fark etmez.
DSL hat değerlerimi nasıl kontrol edicem ?
Ve bağlanan internetin VDSL olduğunu nereden öğrenebilirim ?

Birisinin fazla hız vermesi kopmalar yaşamayacağım anlamına gelmiyor.
İşin içine santral ile olan mesafen, bina içi tesisatın ve ev içi tesisatın durumu da giriyor.

Belki TurkNet ADSL bağlantısı yapmıştır, internette sorgu yapıp tekrar bak.

Modemi takan kişi tesisattan kaynaklı olacağını söyledi ama o da sonradan emin değilim siz kontrol ettirin gibi arada bırakan bir kelime söyleyince bende sizlere sormak istedim.

DSL hat değerlerimi nasıl kontrol edeceğim?
Ve bağlanan internetin VDSL olduğunu nereden öğrenebilirim?

Hat değerlerinden anlaşılır zaten. Modemden DSL kısmı olacaktır atın kontrol edeyim.

DSL hat değerlerimi nasıl kontrol edeceğim?
Ve bağlanan internetin VDSL olduğunu nereden öğrenebilirim?

Modemi takan kişi tesisattan kaynaklı olacağını söyledi ama o da sonradan emin değilim siz kontrol ettirin gibi arada bırakan bir kelime söyleyince bende sizlere sormak istedim.

Bina yaşından veya işçilikten kaynaklı bir durum olabilir.

Hat değerlerinden anlaşılır zaten. Modemden DSL kısmı olacaktır atın kontrol edeyim.

Bina yaşından veya işçilikten kaynaklı bir durum olabilir.
Öncelikle bu konudaki cahilliğimi maruz görün DSL değerlerini size nasıl ulaştırabilirim. Modemin internet sitesi üzerinden mi ?

Evet modem arayüzünden girecekseniz ayrıca lafı bile olmaz öğrenmek ayıp bir şey değil. 192.168.1.1 olacaktır. Değiştirilmediyse tabii.

Buyurun sanırım bahsettiğiniz bu.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    31,7 KB · Görüntüleme: 40
Buyurun sanırım bahsettiğiniz bu.

Evet buydu. Daha fazla yükseltmeniz mümkün görünmüyor. Şu anda hat değerline bakılırsak altyapı bu kadar kaldırıyor. Yükleme hızınız gayet son derece iyi durumda. VDSL altyapının maksimum değerini alıyorsunuz. Eğer evde ek kalitesiz kablo ile uzatılıyorsa bu da neden olabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı