ServisPoint ekran kartı arızasını Valorant ile test ediyor

742795

Decipat
Kısaca durumu özetleyeyim:

Ekran kartım bozuldu, garanti kapsamında yenisini gönderdiler. Ancak gelen kart kutudan çıkar çıkmaz arızalıydı. Yük altında sistem çöküyordu ve AMD yazılımı sürekli hata raporu oluşturuyordu. Ayrıca oyun oynarken fan 3200 RPM'ye çıkmasına rağmen hotspot sıcaklığı 100°c'ye ulaşıyordu. Çökme anı da dahil olmak üzere her şeyin videosu var ve bunları yetkililere ilettim.

ASUS ile görüştüm, kartı servise göndermemi istediler. Bugün beni arayıp bilgi istediler. Bugün servis kartta hiçbir sorun olmadığını raporlamış. Hangi işlemlerin yapıldığını sordum, bana Windows 10 yüklü bir sistemde test edildiğini, görüntü alındığını, Valorant ve PUBG Mobile oynandığını söylediler. (Steam değil, Mobile:) ) ayrıca bilgisayarımdaki diğer parçalarda sıkıntı olabileceğini, farklı bir sistemde denemem gerektiğini belirttiler.

Oysa ben kutuya not olarak da yazmıştım ve ayrıca iletişim kurduğumuzda da farklı bir sistemde test ettiğimi belirtmiştim. Çökme anının videosunu da göndermiştim. Üstelik defalarca altını çizerek yük altında çöküyor dememe rağmen, Valorant gibi ekran kartına neredeyse hiç yük bindirmeyen bir oyunla test yapmışlar. Valorant'ta sorun yokmuş, diyerek geri göndermişler. Bu nasıl bir test süreci?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısaca durumu özetleyeyim:

Ekran kartım bozuldu, garanti kapsamında yenisini gönderdiler. Ancak gelen kart kutudan çıkar çıkmaz arızalıydı. Yük altında sistem çöküyordu ve AMD yazılımı sürekli hata raporu oluşturuyordu. Ayrıca oyun oynarken fan 3200 RPM'ye çıkmasına rağmen hotspot sıcaklığı 100°c'ye ulaşıyordu. Çökme anı da dahil olmak üzere her şeyin videosu var ve bunları yetkililere ilettim.

ASUS ile görüştüm, kartı servise göndermemi istediler. Bugün beni arayıp bilgi istediler. Bugün servis kartta hiçbir sorun olmadığını raporlamış. Hangi işlemlerin yapıldığını sordum, bana Windows 10 yüklü bir sistemde test edildiğini, görüntü alındığını, Valorant ve PUBG Mobile oynandığını söylediler. (Steam değil, Mobile:) ) ayrıca bilgisayarımdaki diğer parçalarda sıkıntı olabileceğini, farklı bir sistemde denemem gerektiğini belirttiler.

Oysa ben kutuya not olarak da yazmıştım ve ayrıca iletişim kurduğumuzda da farklı bir sistemde test ettiğimi belirtmiştim. Çökme anının videosunu da göndermiştim. Üstelik defalarca altını çizerek yük altında çöküyor dememe rağmen, Valorant gibi ekran kartına neredeyse hiç yük bindirmeyen bir oyunla test yapmışlar. Valorant'ta sorun yokmuş, diyerek geri göndermişler. Bu nasıl bir test süreci?
Ekran kartının hangi model olduğunu söyleyebilir misin?

Modelinden bağımsız olarak şu yazımı incelemeni öneririm.
Kısaca değinicek olursak Asus'a bağlı Servis Point'in kullandığı termal macunlarda ciddi bir sorun var. Pumpout sorunundan dolayı aynı benzer hotspot sorununu kendileri ile yaşamıştım. Bu konuda işlemlerini bekletmeden THH ile devam etmeni öneririm, çünkü bahsettiğimiz servisin hiçbir şekilde umrunda olmayacak. Sadece zaman kaybettirecekler.

Raporlarda kendileri sorunlara özellikle değinmiyorlar. Ancak Asus üzerinden RMA talebi oluştururken servisin yapmasını istemediğin şeylere veya izin vermediğin konuları özellikle yazarsan kendileri çıktı alırken otomatik rapor üzerine bu yazdıkların giriliyor.

Şuna da değiniyim, ekran kartın arızalandı ve değiştirilmesi gerekti ise değiştirilen kartta da en ufak arıza olması durumunda tekrardan sana seçimlik hak tanır. Bununla ilgili 6502 sayılı kanun ve Garanti Belgesi Yönetmeliği'nde ye alan maddeleri referans göstererek THH talebini lehine sonuçlandırabilirsin.

Son düzenleme:
Ekran kartının hangi model olduğunu söyleyebilir misin?

Modelinden bağımsız olarak şu yazımı incelemeni öneririm.

Kısaca değinecek olursak ASUS'a bağlı servis Point'in kullandığı termal macunlarda ciddi bir sorun var. Pumpout sorunundan dolayı aynı benzer hotspot sorununu kendileri ile yaşamıştım. Bu konuda işlemlerini bekletmeden THH ile devam etmeni öneririm, çünkü bahsettiğimiz servisin hiçbir şekilde umurunda olmayacak. Sadece zaman kaybettirecekler.

Raporlarda kendileri sorunlara özellikle değinmiyorlar. Ancak ASUS üzerinden RMA talebi oluştururken servisin yapmasını istemediğin şeylere veya izin vermediğin konuları özellikle yazarsan kendileri çıktı alırken otomatik rapor üzerine bu yazdıkların giriliyor.

Şuna da değiniyim, ekran kartın arızalandı ve değiştirilmesi gerekti ise değiştirilen kartta da en ufak arıza olması durumunda tekrardan sana seçimlik hak tanır. Bununla ilgili 6502 sayılı kanun ve garanti belgesi yönetmeliği'nde ye alan maddeleri referans göstererek THH talebini lehine sonuçlandırabilirsin.

Metni okudum, kesinlikle faydalanacağım. Ekran kartım RX7600.

@trustright hocam ASUS'u değil satın aldığım yeri şikayet edeceğim değil mi? Ve ben değişim ürünü arızalı desem şikayet etmeme gerek kalmadan değişirler mi?

Son düzenleme:
Metni okudum, kesinlikle faydalanacağım. Ekran kartım RX7600.

@trustright hocam ASUS'u değil satın aldığım yeri şikayet edeceğim değil mi? Ve ben değişim ürünü arızalı desem şikayet etmeme gerek kalmadan değişirler mi?
Evet satıcı veya ithalatçıya karşı şikayetini açabilirsin. Eğer aldığın satıcı itibarlı bir yer ise ve uzun süredir bu işi yapıyor ve benzer ürünleri satmaya devam ediyorsa satıcıyı şikayet edersen daha kârlı çıkarsın. Ancak rastgele bir satıcıdan aldıysan şikayetini ithalatçıya karşı yapman daha kazançlı çıkmanı sağlayabilir. Bu durumda da ithalatçıyı kontrol edip hala işini çerisinde olup olmadığını öğrenmen gerekebilir.

Değişen ürünün arızalı olduğunu kendilerine her şekilde belirtmen gerekiyor yazılı olması zorunluluğu ile. Buna karşı gelecek cevabı olumsuz cevap gelirse THH dosyana destekleyici olarak ekliyorsun. THH her zaman en son seçeneğin olmalı ve THH başvurusundan önce yazılı deliller toplaman, önceki arızaya dair servis raporu gibi gerekli belgeleri hazırlaman ve de ilgili kanun maddelerini bularak dosyaya eklemen gerekiyor.

Evet satıcı veya ithalatçıya karşı şikayetini açabilirsin. Eğer aldığın satıcı itibarlı bir yer ise ve uzun süredir bu işi yapıyor ve benzer ürünleri satmaya devam ediyorsa satıcıyı şikayet edersen daha kârlı çıkarsın. Ancak rastgele bir satıcıdan aldıysan şikayetini ithalatçıya karşı yapman daha kazançlı çıkmanı sağlayabilir. Ancak ithalatçıyı kontrol edip hala işini çerisinde olup olmadığını öğrenmen gerekebilir.

Değişen ürünün arızalı olduğunu kendilerine her şekilde belirtmen gerekiyor yazılı olması zorunluluğu ile. Buna karşı gelecek cevabı olumsuz cevap gelirse THH dosyana destekleyici olarak ekliyorsun. THH her zaman en son seçeneğin olmalı ve THH başvurusundan önce yazılı deliller toplaman, önceki arızaya dair servis raporu gibi gerekli belgeleri hazırlaman ve de ilgili kanun maddelerini bularak dosyaya eklemen gerekiyor.
Gencer Gaming'den aldım bilindik bir satıcı, hala bu işi yapıyor. Servis Valorant testi yapıp, sıkıntı yok diyor. Nasıl delil bulayım?

Gencer Gaming'den aldım bilindik bir satıcı, hala bu işi yapıyor. Servis Valorant testi yapıp, sıkıntı yok diyor. Nasıl delil bulayım?
Cihazın geri geldiğinde tekrar testlerini yap sorunu satıcıya yazılı eposta ile bildir ve süreci THH üzerinden devam ettireceğin ilet. Bu gönderdiğin eposta ve gelecek cevap delil sayılır.

Cihazının önceki arızadan dolayı değiştirildiğini belirttin. Bunun değiştirildiğine dair servis raporu bir delil yerine geçer. Önceki arızaya dair yazılı görüşmeler delil sayılırlar. RMA başvuruna dair belgeler delil sayılırlar.

Sürecinle ilgili yazılı ispata değer satıcıya veya servise bildirdiğin her şey delil sayılır.

Eğer bunlar da yeterli değilse soru sorar veya aptala yatar gibi servise sorular sorarak da kendilerini ifşa etmelerini sağlayabilir ve bunu delil yerine kullanabilirsin.

Ekleme: Garanti süresince senden kargo ücreti talep edilemez. Bu ödediğin parayı da faturasını delil yerine koyabilirsin. Ayrıca kendilerine de ilgili ücretin hukuki bir yanı olmadığını belirtirerek gözlerini korkutmaya çalışabilirsin veya bu tür bir ücretin talep edildiğini satıcıya yöneltip bununla ilgili satıcıya karşı hukuki işlemler başlatacağını belirtip satıcının araya girmesini sağlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı