Ses kartı nereye takılır?

Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. MSI B350M GAMING PRO anakartı kullanıyorum ve ses kartı almak istiyorum fakat ses kartını nereye takacağımı bilmiyorum. Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

v2-86076-1_medium.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses kartı almadan önce, ses kartının arabirimi USB mi, PCI mı, PCI-E mi diğe bakmayı unutma. PCI eski bir arabirim, anakartında bu slot yok o yüzden alma.

Mutlaka ses kartını almadan önce sosyalde konu aç. Belki dahili ses yongası daha iyidir, gidip dahili ses kartından daha kötüsünü almak istemezsin, önce danış.

Ek olarak iki farklı ses kartındaki yongalar aynı olsa bile, bazı ses teknolojilerinin lisansları değişebiliyor. Sadece öyle ekran kartı gibi düz değil, ses kartları biraz detaya inmeden alınmaz.

USB yada PCI-e x1 destekli bir ses kartı almalısın. Anakartında x1 slotları mevcut. PCI bir ses kartı alırsan kullanamazsın. Alacağın ses kartını PCI-e x1 slotuna yada ekran kartı slotuna (PCI-e x16) takabilirsin.

Eki Görüntüle 234297
Hocam işaretlediğiniz yerlere ekran kartı denk geliyor denk geliyor dediğim üstüne gelmiyor ama ses kartı oraya sığmaz ekran kartı varken.

Ses kartı almadan önce, ses kartının arabirimi USB mi, PCI mı, PCI-E mi diğe bakmayı unutma. PCI eski bir arabirim, anakartında bu slot yok o yüzden alma.

Mutlaka ses kartını almadan önce sosyalde konu aç. Belki dahili ses yongası daha iyidir, gidip dahili ses kartından daha kötüsünü almak istemezsin, önce danış.

Ek olarak iki farklı ses kartındaki yongalar aynı olsa bile, bazı ses teknolojilerinin lisansları değişebiliyor. Sadece öyle ekran kartı gibi düz değil, ses kartları biraz detaya inmeden alınmaz.
Hocam valla ses kartı almak gibi bir düşüncem yoktu fakat Sony MDR-1A BT kulaklığım var eskiden MacBook Air kullanıyordum ses kalitesi harikaydı bu sistemi topladım ses kalitesi yerlerde anakartın ses çıkışı çok zayıf ses az geliyor bu yüzden ses kartı almak istiyorum ama yukarıda belirttiğim gibi ekran kartı yüzünden oraya takabileceğimi sanmıyorum. Harici ses kartları var Creative'in 7.1 destekli. Onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bütçeniz varsa DAC destekli cihazlardan da alabilirsiniz. Apple kalitesine en yakın sesi onlarda bulabilirsiniz.
Hocam valla çok bir bilgim yok. Link atabilir misiniz?

@Neurevt @Murat5038 @GCN

Arkadaşlar birşey daha soracağım. Şuan için anakarttan kaliteli ses alamıyorum bu yüzden Logitech hoperlörümün üstünde kulaklık çıkışı var kulaklığı oraya bağlayıp denedim ses yüksek geldi kalitede fena değil anakartın çıkışından daha iyiydi. Sizce hoperlörün üstündeki kulaklık çıkışı kulaklığa zarar verebilir mi?

Çok gerek yok diye düşünüyorum eğer twitch gibi canlı yayın platformlarında kullanmayacaksanız çünkü anakart içindeki yongalar gerçekten çok iyi iş görüyor.
Hocam ses çok az geliyor. MacBook'a göre ses çok kötü. Sesi bir türlü arttıramadım. Yukarıda bir soru daha sordum cevaplayabilir misiniz?

Hocam valla çok bir bilgim yok. Link atabilir misiniz?

@Neurevt @Murat5038 @GCN

Arkadaşlar birşey daha soracağım. Şuan için anakarttan kaliteli ses alamıyorum bu yüzden Logitech hoperlörümün üstünde kulaklık çıkışı var kulaklığı oraya bağlayıp denedim ses yüksek geldi kalitede fena değil anakartın çıkışından daha iyiydi. Sizce hoperlörün üstündeki kulaklık çıkışı kulaklığa zarar verebilir mi?
Yok hayır öyle bir şey söz konusu değil kulaklığa zarar vermez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı