Ses Kartı Önerisi

Makaleler
2
Ses kartımın mikrofon girişleri maalesef bozulmuş. Çok iyi gaming kulaklıklar ve mikrofonlarını denememe rağmen, karşıdakiler sesimin cızırtılı geldiğini söylüyor. Kendim de ayrıca test ettim zaten. Ses kaydı yapıyorum ve bariz bir şekilde arkada cızırtı ve kötü sesler var.
Böylelikle gaming kulaklığı ne kadar iyi mikrofona sahip olsa da, değişen bir durum olmuyor. Çok çok iyi bir şey istemiyorum. Ekonomik ve F/P olmalı. Oynadığım oyunlarda arkadaşlarımla konuştuğumda sesim cızırtılı gitmesin bana yeterli. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cızırtılı seslerin sebebi ses kartı değildir.
  • Kötü bağlantı elemanları ve kablolama
  • Parazitik emisyonları fazla olan PSU ve bileşenler.
  • Yanlış bağlantı ve kalibrasyon hataları.
  • Nadir de olsa yerine tam oturmamış bileşenler veya donanımlar.
Onboard ses kartlarının bile gürültü seviyeleri duyma limitlerinin altındadır. İyi kalibre edilmiş olması koşulu ile onboard ses kartından -85-90db gürültü seviyesine ulaşılabilir ki, bu gürültü seviyesi duyulabilir seviyenin çok altındadır.
Mikrofonlar için duyulabilir en ideal gürültü seviyesi, bu gibi aygıtlar için -50db ve altı seviyelerdir.
Çok pahalı profesyonel sistemler ki bunların fiyatları yüzbinlerce dolar civarıdır, mikrofon gürültü seviyeleri -72db ve altı seviyelerdedir.
Önerilmiş olan ASUS DGX ses kartını yıllar önce @Recep Baltaş bana göndermiş ve teknik testlerini yapmıştım. Bu testlerden sonra bu kartlardan 2 adet kendime almıştım.
Profesyonel anlamda ses kaydı için müsait olmasa da oldukça iyi çalışan OXYGENE DSP leri vardır. Ses işleme (Editing, Noise filtering) gibi işler için son derece uygun ve yeterli kalitedirler. Sürücü optimizasyon ve uyumu oldukça iyi olup, XP den itibaren tüm işletim sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Özellikle oyuncular için ideal denilebilir.
Xonar DGX | Ses Kartları | ASUS Türkiye
PCI-EXP X1 slotlu veya PCI slotlu olarak bulunabilir.
Fiyat bilgileri.
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı
Asus Xonar DG 5.1 PCI Ses Kartı

Anakartım eski fakat sıkıntı çıkmayacaktır değil mi? Bu kartı anakartıma takmam da bir problem yok yani anladığım kadarıyla. Bilemiyorum lakin kasamı düzenli olarak temizlerim ve tüm bileşenler yerli yerinde duruyor, cızırtı kaynağının bu olduğunu sanmıyorum. Yeni bir ses kartı almak en iyisi olacaktır diye düşünüyorum.

Anakartım eski fakat sıkıntı çıkmayacaktır değil mi? Bu kartı anakartıma takmam da bir problem yok yani anladığım kadarıyla. Bilemiyorum lakin kasamı düzenli olarak temizlerim ve tüm bileşenler yerli yerinde duruyor, cızırtı kaynağının bu olduğunu sanmıyorum. Yeni bir ses kartı almak en iyisi olacaktır diye düşünüyorum.
Anakartının hangi slotlarının olduğunu bilirsen, hangi ürünü tercih etmen gerektiği de ortaya çıkacaktır.
Eski de olsa çoğu anakartlarda PCI ve PCI-EXP slotu bulunmaktadır. Önemli olan bu slotların ekran kartı tarafından kapatılmamış olmasıdır.
Anakartının marka ve modelini vermiş olsaydın, al şu kartı diyebilirdim.

Anakartının hangi slotlarının olduğunu bilirsen, hangi ürünü tercih etmen gerektiği de ortaya çıkacaktır.
Eski de olsa çoğu anakartlarda PCI ve PCI-EXP slotu bulunmaktadır. Önemli olan bu slotların ekran kartı tarafından kapatılmamış olmasıdır.
Anakartının marka ve modelini vermiş olsaydın, al şu kartı diyebilirdim.

Pardon, bir şeyi eklemeyi unutmuşum. Anakarta göre değişir mi uyumluluğu? Kasama uyar mı yada?

Anakartım; MSI 2a9ch

Yukarıda belirtmiştim ama olsun.

Görmemişim.
Anakartın şu mu?
c02014362.jpg

Anakartın bu ise alacağın tek ürün şudur.
Asus Xonar DGX 5.1 PCI Express Ses Kartı

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı