Ses kartı sorunu yazılımsal mı donanımsal mı?

Burakqncel

Hectopat
Öncelikle meraba. Ses kartım aygıt ve yazıcılarda gözüküyor ve onboard ses kartı yani anakartıma bağlı. Fakat hiçbir jack girişi algılamıyor ses cıkmıyor. Sürücüleri güncelledim Realtek Windows güncellemeleri hepsini gerçekleştirdim. Fakat ses ve mikrofon hiçbir giriş algılamıyor. Nedenini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Jack girişlerini tekrar takıp çıkartır mısın? İlk taktığında ufak bir pencere açılıp sana hangi girişi aktif etmen istediğini sorabilir.

Ön portları panel üzerinden aktifleştirin.

Denetim masasından " Donanım ve Ses " sekmesine tıklayın. Orada " Realtek HD Audio Yöneticisi " bulacaksınız.
Realtek HD Audio Yöneticisine bu konumdan da erişebilirsiniz.
" C:\ProgramFiles\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exe "

Son düzenleme:
Jack girişlerini tekrar takıp çıkartır mısın? İlk taktığında ufak bir pencere açılıp sana hangi girişi aktif etmen istediğini sorabilir.
Hiçbir girişi algılamıyor ön tarafta mikrafon takılı olmadığı halde mikrafon var algılıyor
Ön portları panel üzerinden aktifleştirin.

Denetim masasından " Donanım ve Ses " sekmesine tıklayın. Orada " Realtek HD Audio Yöneticisi " bulacaksınız.
Realtek HD Audio Yöneticisine bu konumdan da erişebilirsiniz.
" C:\ProgramFiles\Realtek\Audio\HDA\RtkNGUI64.exe "
Etkin zaten

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı