Ses kasmak için en iyi kulaklık nedir?

Benim hiç deneme fırsatım olmadı fakat gerçek diye adlandırılan kulaklık çeşitleri hiç tercih edilmiyor bende şunu şöyle yorumluyorum tamam bir pad'in altında 5 hoparlör var fakat hepsi dip dibe sıkış tepiş hangisinden geldiğini anlamıyor olsalar gerek. Benim bütçem yüksekti dün gidip amazondan Steelseries Arctis pro+gamedac aldım mesela elime geçince deneyimlerimden bahsederim.

E-sporcuların kullandıkları kulaklıklara gelirsek, çoğu e-sporcu hatta %95'i diyebilirim. Takımının sponsoru olduğu için o kulaklıkları kullanıyor. Yani bir nevi dayatılıyor, kendi tercihleri ise o markanın istediği kulaklıkları oluyor. Yoksa emin olun e-sporcu dediğimiz insanlar gidip 400-500 TL'ye kulaklık kullanmaz. Mesela coldzera daha önceden GSP 600 kullanıyordu şu an takımının sponsoru razer kraken 7.1 v2 kullanıyor sitelerde ise Pro v2 yazıyor ama yayını izlediğimde kraken olduğunu farkettim.

Hani demem şu ki, GSP 600 kraken 7.1 v2 den daha iyi bir kulaklık olmasına rağmen sponsoru diye Razer kullanan veya HyperX kullanan insanlar var ve bu sözleşmeler yıl başında yapılıp bütün yıl uyulması gereken sözleşmeler. Belki bu yıl sonu HyperX ile olan sözleşmelerden vazgeçilip Sennheiser, Steelseries ile anlaşabilirler.

İki seçenek var ama ben USB olanını öneriyorum. Çünkü dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atıyorum 1.500 lira kulaklık + 500 lira ses kartı ile alacağın ses kalitesini; 3.000-4.000 lira kulaklık + onboard ses kartı ile alacağın dan daha yüksek. Abartı falan yok, sadece bilinmiyor.

Son düzenleme:
İki seçenek var ama ben USB olanını öneriyorum. Çünkü dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Atıyorum 1.500 lira kulaklık + 500 lira ses kartı ile alacağın ses kalitesini; 3.000-4.000 lira kulaklık + onboard ses kartı ile alacağın dan daha yüksek. Abartı falan yok, sadece bilinmiyor.

Onerileriniz icin tesekkur ederim ama ses karti hakkinda en ufak bilgim yok nedir ne ise yarar nasil kullanilir yardim edermisin bide buna uygun bi kulaklik tavsiye edebilirmisiniz sizide yorduk

Bilecek fazla bir şey yok senin için. Ses kartını anakartın boşta olan herhangi bir PCI-E slotuna takıyorsun, sürücüsünü indirip kuruyorsun ve kulaklığını da anakartın arkasındaki ses çıkışı yerine ses kartının ses çıkışına takıyorsun. Zaten ses kartından ön panele giden port var. Kasanın ön panelini kablosunu anakarttan söküp ses kartına takacaksın. Nasıl ki Intel işlemcilerdeki dahili grafik işlemcisi ile GTX 1080 arasında fark varsa; aynı şekilde anakart üzerindeki dahili ses kartı ile harici ses kartı arasındaki fark benzer şekilde.

Düşündüm de USB ses kartını boş ver, önerimi değiştiriyorum: Normal ses kartı al, yani kasanın içine takılandan, daha gelişmiş oluyorlar.

Kulaklığı akşam öneririm, şu anda zamanım yok, akşam iyice bakarım.

Bilecek fazla bir şey yok senin için. Ses kartını anakartın boşta olan herhangi bir PCI-E slotuna takıyorsun, sürücüsünü indirip kuruyorsun ve kulaklığını da anakartın arkasındaki ses çıkışı yerine ses kartının ses çıkışına takıyorsun. Zaten ses kartından ön panele giden port var. Kasanın ön panelini kablosunu anakarttan söküp ses kartına takacaksın. Nasıl ki Intel işlemcilerdeki dahili grafik işlemcisi ile GTX 1080 arasında fark varsa; aynı şekilde anakart üzerindeki dahili ses kartı ile harici ses kartı arasındaki fark benzer şekilde.

Düşündüm de USB ses kartını boş ver, önerimi değiştiriyorum: Normal ses kartı al, yani kasanın içine takılandan, daha gelişmiş oluyorlar.

Kulaklığı akşam öneririm, şu anda zamanım yok, akşam iyice bakarım.
Tesekur ederim anlattiklariniz icin simdi hem ses karti hem gercek 7.1 li kulaklik olsa nasil olur ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı