Ses kaydı ile dava açılır mı?

skyyy

Hectopat
Katılım
15 Haziran 2019
Mesajlar
2.070
Çözümler
3
Merhabalar, bir arkadaşım geçenlerde Steam üzerinden 600₺ dolandırıldı. Nasıl dolandırıldığını hemen anlatayım. Kendi arkadaş grubumuz var ve 5 kişi birlikte takılıyoruz. Geçenlerde gruptan bir arkadaşım (dolandıran) diğer arkadaşıma (dolandırılan) eşyalarımızı bir haftalığına değiştirelim diğer hafta takas banı bitince geri veririm dedi. İkisi de kendi aralarında onayladı ve takası kabul ettiler. Sonra arkadaşı silip kaçtı, elimizde bir ses kaydı var ve "eşyaları bir haftalığına değişelim, 15'inde geri veririm." demişti. Bir sonuç çıkar mı?
 
Merhabalar, bir arkadaşım geçenlerde Steam üzerinden 600₺ dolandırıldı nasıl dolandırıldığını hemen anlatayım kendi bir arkadaş grubumuz var ve 5 kişi birlikte takılıyoruz. Geçenlerde gruptan bir arkadaşım (dolandıran) diğer arkadaşıma (dolandırılan) eşyalarımızı bir haftalığına değiştirelim diğer hafta takas banı bitince geri veririm dedi ikisi de kendi aralarında onayladı ve takası kabul ettiler. Sonra arkadaşı silip kaçtı, elimizde bir ses kaydı var ve "eşyaları bir haftalığına değişelim, 15'inde geri veririm." demişti. Bir sonuç çıkar mı?

Ses kaydı ile önce arkadaşı tehdit et.
 
Delil olarak ses kayıt etmek suç değil. Ancak öylesine kayıt etmek suç.
Evet, ses içinde sizi sözlü hakaret vb. durumlar var ise dava edebilirsiniz.
Ben birini dava etmiştim. Tazminat aldım.
Herhangi bir hakaret yok, sadece 8 Mayıs'ta eşyayı geri vereceğim diyor.
 
Hukuka aykırı şekilde, karşındakini bilgilendirmeden elde ettiğin ses kayıtlarını delil olarak kullanamıyorsun. Mahkeme kabul etmeyecek, üstüne 5237'nin ihlalinden dolayı senin başın yanacak.
 
Hukuka aykırı şekilde, karşındakini bilgilendirmeden elde ettiğin ses kayıtlarını delil olarak kullanamıyorsun. Mahkeme kabul etmeyecek, üstüne 5237'nin ihlalinden dolayı senin başın yanacak.
Bazı platformlarda ses kaydı alınırken uyarı çıkıyor. Kullandıkları platformda böyle bir özellik var mı bilmiyorum ama eğer varsa ekranda bildirim çıktığı için karşı taraf otomatik olarak bilgilendirilmiş oluyor. Bu durumda 5237'den işlem yapamaz mahkeme. Ama tabi burasının Türkiye olduğunu unutmamak lazım. Burada her şey mümkün. 🤭
 

Geri
Yukarı