Ses Nasıl Kalınlaşır?

Merak etmeyin, aynı sorunu ben de yaşıyordum. Zamanla kalınlaşıyor.

Dostum sesinde anormal bir şey görüyorsan şarkıları seslendirenler gibi söylemeyi dene.
Sakız çiğne, en sertini bul ve evdeyken 2 tane at çeneni geliştir.
Çok sessiz ve ağır bir şekilde nefes al ve sss diye yılan gibi kesintisiz bir şekilde nefesini boşalt ve tekrar et.
Sigara ve alkol kullanma.
Bağırarak ses tonunu çok kaliteli bir şekilde indirip kaldırmayı dene yanı kalın aaaaa diye bağırırken inceye hemen değil sanki sesi kısar gibi geç.
Şan dersi al.

Ha birde ergenlik bitse de ses profili oturmayabilir. Problem etme, ergenlik 21 yaşına kadar devam ediyor.

Benim sesim haddinden fazla kalın. Duyan yadırgıyo. Bence şükret halina. Seninki ilerde normale gelir ama ben... 😂
Üniversitede ev arkadaşlarımdan biri de sen gibiydi, telefon görüşmelerinde yan odadan bass gitar gibi sesi geliyordu adamın. Tam bariton, aslında bu sesler değerlendirebilir, seslendirmeler olsun sunumlar olsun, korku filmleri olsun :))))

Ses at bakalım.
nasıl atılıyor yeniyim pek bilgim yok da 😊
Dostum sesinde anormal bir şey görüyorsan şarkıları seslendirenler gibi söylemeyi dene.
Sakız çiğne, en sertini bul ve evdeyken 2 tane at çeneni geliştir.
Çok sessiz ve ağır bir şekilde nefes al ve sss diye yılan gibi kesintisiz bir şekilde nefesini boşalt ve tekrar et.
Sigara ve alkol kullanma.
Bağırarak ses tonunu çok kaliteli bir şekilde indirip kaldırmayı dene yanı kalın aaaaa diye bağırırken inceye hemen değil sanki sesi kısar gibi geç.
Şan dersi al.
Aslında müzikle ilgileniyorum. Birkaç arkadaşım şarkı söylerken sesimi dinledi çok güzel söylüyorsun dediler. Kırmamak için mi yoksa beğendilermi bilemem ama😂

Bu yorumla daha çok moralim bozuldu.
Moral bozmak için demedim hocam, kıymetli ses olarak düşünüyorum aksine. Dublaj sanatı çok güzeldir, belki aklına yatabilir diye söyledim. Müzikte de çok aranan sesler bunlar. Sadece bu sebeple söyledim.

17 yaşında kendini geçici problemler ile kendini üzme güzel kardeşim... yaşın ilerledikçe sesinde kalınlaşacak, boyunda uzar, sakalında uzar... kafası kalınları takarsan çok şey kaybedersin. Herkesin kusurları vardır ama seninki yaşa bağlı ve geçici. Sağlığın yerindeyse minnettar ol ve önüne bak. 17 yaşında biz barbi bebek gibi konuşuyorduk, şimdi borazan gibi kalın ses var. Ve asla taklit şeylere bulaşma hiçbir sorun yokken kafana taktın diye boş yere kendini rezil edersin. Sunumda ciddi sabit duruş ve yavaş anlatmak her zaman herkesi etkiler ve pür dikkat dinlemesini sağlar. Sorunlardan kaçılmaz, sorunlarla mücadele edilir. Bu hayata yatmaya gelmedik mücadele etmeye geldik. Bizimde sorunlarımız var, keşke tek derdim senin sorunun olsaydı. Üzme, kafana takma, dik dur, ciddi ol, yavaş anlat. Aynanın karşısına geç ve ergenlik saçmalıklarını yaşadığını fark edene kadar kendini muhakeme et. Aile büyüklerine durumu anlat ve onlardan tavsiye al. İyi geceler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı