Ses Sistemine LED Bağlamak

Bası arttırarak/kısarak LED'in parlaklığını ayarlayabilirsiniz.

Demek istediğim hani bu LED'i takınca illa güç kaybı olacak wooferda o yüzden evde kenarda köşede duran, anakartı sağlam ama hopörleri bozuk bir sistem varsa onu da kullanabilirsin ben öyle yaptım.
Aslında mantıklı. Kenarda köşede durana bağlayıp, iki adet ses sistemi kullanırım. Teşekkürler yakışıklı abim.

LED uzunluğu arttıkça, çekilen akım (A) fazla olduğu için ses seviyesi düşecektir, bunu dikkate alarak bir uzunluk kullan.
1M LED aldım. Çok mu uzun? Bir de YouTube yorumlarında bunu gördüm. Böyle bir şey nasıl yapılır?
Screenshot_20181109-081623.jpeg

tip 31C transistörü ile daha sağlıklı çalışan bir sistem yapabilirsin. 5-6 yıl önce yapmıştım ben de. Biraz uğraştırır ama subwoofer'a akım geldiği zaman LED çalışır, transistörlü sistemde ise, ses geldiği zaman LED'e akım gider. Örnek;
Eki Görüntüle 342581
Peki bunu yaptırabileceğim biri var mi? Uğraşırlar mı?

Peki bunu yaptırabileceğim biri var mi? Uğraşırlar mı?
Kendin yapabilirsin. "12V battery" yazan yerde LED trafon olacak. jack'ı da ses çıkışı alacağın yere takacaksın. Erkek-dişi-dişi çoğaltıcı alırsın, erkek olan ses çıkışı alacağın yere girer, dişinin birine bu sistemi diğer dişiye de ses sitemini bağlarsın. Transistörün tanesi bir lira falan olur, elektrikçilerde bulabilirsin. Bir de resimdeki jack'e ihtiyacın var.

Yani ihtiyacın olanlar;
LED trafosu,
ses jack'i,
çoğaltıcı,
Tip 31C transistör.

Kendin yapabilirsin. "12V battery" yazan yerde LED trafon olacak. jack'ı da ses çıkışı alacağın yere takacaksın. Erkek-dişi-dişi çoğaltıcı alırsın, erkek olan ses çıkışı alacağın yere girer, dişinin birine bu sistemi diğer dişiye de ses sitemini bağlarsın. Transistörün tanesi bir lira falan olur, elektrikçilerde bulabilirsin. Bir de resimdeki jack'e ihtiyacın var.

Yani ihtiyacın olanlar;
LED trafosu,
ses jack'i,
çoğaltıcı,
Tip 31C transistör.
Bana biraz zor geldi. Yakışıklı abimin dediği gibi kenarda köşede durana bağlayıp 1 adet ses sistemi kullanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı