Ses sisteminin kalitesini arttırmak

Peki eski hoparlörlerimi kullanmamın bir sakıncası olur mu ?
Beğenmediğin O eski hoparlörler günümüzde sadece çok kaliteli ses sistemlerinde kullanılmaktadır ve oldukça pahalıdır.
Eğer ana hoparlörlerin (Ön sağ-sol) yerine bu hoparlörleri kullanıp iyi bir kalibrasyon yapabilirsen aradaki fark, korkunç güzel olacaktır. Ama bununla birlikte diğer hoparlörlerin de değişmesi sistemin dengesizliğini giderecektir.

Yamyanm abi benim hoparlörleri biliyorsun sen. O hoparlörler gerçekten kaliteli mi ?
Benim tek şikayetim Bass ve yüksek seste sesin kalitesiz olmasıydı. Ön 2 hoparlöre bunları koyayım mı ?
images

Birde sağ hoparlörün içten kablosu koptu. Lehim yerinden yani. Lehim makinası olmadığı için teli sardım etrafına :D Çalışıyor şuan.

Bu hoparlörler kalsın mı ? Hepsini bir arada kullanamaz mıyım ?

Ön sağ ve sol hoparlörler 2 tane olur. Tek bir hoparlör olarak görür bilgisayar ama 2 hoparlör olur. Olur mu ? Yoksa sadece bu 2'si yeterli mi ?

Tam karşıma koyunca Bass olmayınca bile çok iyi ses veriyor. Belli ediyor yani kendini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarların gözü yoktur. Herhangi bir hoparlörü tek ya da 2 adet göremez:)
Sen sisteme bu hoparlörleri ön hoparlörlerin yerine takacaksın. Tüm yapacağın sistem kalibrasyonudur. Bu konuda sana yardımcı olurum.
Bu hoparlörlerin kalitesini anlayabilmek için ses tekniğinde minumum teknik bilgi gereksinimi vardır. Ancak ses sistemine bu hoparlörleri bağladıktan sonra kalite unsurunu sen kulağınla anlayabileceksin (Tabii ki kulağın kuyruğun varsa:)).
Hoparlörlerin hepsini bir arada kullanabilmen bazı teknik detaylar gerektirir. Çok ciddi hesaplamalar olmadan rastgele bağlanacak hoparlörler sesin kalitesini veya duyumunu ciddi şekilde etkileyecektir. Sistemin homojenliği açısından şimdilik bu hoparlörler sadece ön hoparlörlerin yerine (L-R) bağlanabilir. Hoparlörlerin empedans uyumu dikkate alınmalıdır.

Peki odamın küçük olması problem yaratır mı ? Toplasan 4-5 metre kare ayak basacağım yer var :D Gerisi hep yatak, masa, dolap ve kütüphane ile dolu.
Eğer odan 1 metre kare olsaydı daha iyi netice alırdın. Bu tür sistemler küçük mekanlar için (Home-cinema) tasarlanmışlardır.
Teknikte güç ölçümleri (db/spl. kulağa yapılan ses basınç seviyesi) 6m2 lik odalarda yapılmaktadır.

- - - Güncellendi - - -

Tüm sözlerimi geri aldım.
Dikkatimden kaçmış bazı şeyler olduğunu farkettim.
Ne yazık ki bu düğme burada olduğu sürece asla hoparlör değişimi yapamayacaksın. Bu değişimi ancak teknik bilgi ve becerisi iyi düzeyde olan kişiler yapabilirler.

Bu haliyle bile ciddi modifikasyon ve özel bağlantı kabloları gerekmektedir. Bu kablolama ne yazık ki biraz meşakkatli olup ekstra harcama ve çalışma gerektirmektedir.
Bu durumda ses sistemi ne verebiliyorsa, o haline razı olmalı ve kaderine boyun eğmelisin:D

Ben o sistemi ses sistemi diye evden içeri bile almam.
Kaldı ki bu markanın Z5500 modelini yakından inceledim. 1000TL civarında satılan ve çoğu bilgisayar kullanıcıların gözdesi olan bu sistem bana göre hurda bişey:)

Ben o sistemi ses sistemi diye evden içeri bile almam.
Kaldı ki bu markanın Z5500 modelini yakından inceledim. 1000TL civarında satılan ve çoğu bilgisayar kullanıcıların gözdesi olan bu sistem bana göre hurda bişey:)

1000 TL'ye amfi alıp kendi ses sistemimi yaparım :D

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı