Seslendirme için mikrofon karşılaştırması

Ksenox

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
12
Selam voice over yapmak, kitap seslendirmek aynı zamanda da oyun oynarken kullanabilmek için bir mikrofon arıyorum. Piyasayı araştırdığımda 4 tane mikrofon kendi ihtiyaçlarıma göre öne çıktı. Sennheiser profile USB, Rode NT USB+, blue yeti ve Rode NT1 signature series. Öncelikle konuyu açmamın sebebi işin ehli birkaç insandan tavsiye alabilmek çünkü bir mikrofon aldığımda yıllarca kullanmayı planlıyorum ve paramı çarçur etmek istemiyorum. Aslında kararımı geçen hafta verip 7150 TL gibi bir rakama Rode NT USB+ satın aldım ancak kutusu hasarlı geldi bu yüzden iade ettim. Ellerinde başka olmadıkları için değişim yapamadılar ve yakın bir fiyata bulamıyorum şu anda. Bu yüzden kalan 3 mikrofon arasında bir seçim yapacağım gibi görünüyor. Son olarak benim gözümden araştırmalarımdan sonra belirttiğim mikrofonların artı ve eksilerine değineceğim.

Sennheiser profile USB.
Streamer set kapsamında yanında gelen boom ARM işimi kolaylaştıracak çünkü boom ARM almak illet bir iş. Asla kalitesinden emin olamıyorsunuz. Ses kalitesinin internette çok övüldüğünü gördüm. Tek emin olamadığım kısım Rode reporter gibi bir mobil uygulaması yok.

Blue yeti.
İçinde kullanılan donanımın çok ucuz ve dandik olduğundan bahsediliyor ancak diğer mikrofonlarla arasında fiyat farkı yok. Neden Rode'ya da Sennheiser alabilecekken dandik bir mikrofon alayım diye düşünüyorum.

Rode NT signature series.
Öncelikle USB girişi olsaydı tercihim olacağı kesin bu mikrofonun. Gerek internette aldığı övgü gerek renk seçenekleriyle çok beğeniyorum ancak bir ses Mixer'i almam gerekecek ve bu da 2-3 bin TL tutacak gibi. Üstelik boom ARM'da almam gerekecek yani iyice bütçemi aşmış olacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı