Sessiz egzoz ve kasa fanı onerisi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
11:50'den kısaca bakabilirsin.
Veya 2 adet 140 mi taksam on tarafa?

Sessizlik için 2 adet 14cm 3 adet 12Cm'den iyidir 'sessizlik için'.

Aşırı sessiz bir kasam var, RGB olmadığından çalışıp çalışmadığını anlamak oyun yükünde bile zor. 5 farklı marka ve model fan var kullanıyorum içlerinden yüksek RPM/sessizlik olarak Arctic P12'yi şiddetle tavsiye ederim. Noctua ve Be Quiet! bütçeyi aşıyorsa f/p olarak iyidirler.

Aşırı sessiz bir kasam var, RGB olmadığından çalışıp çalışmadığını anlamak oyun yükünde bile zor. 5 farklı marka ve model fan var kullanıyorum içlerinden yüksek RPM/sessizlik olarak Arctic P12'yi şiddetle tavsiye ederim. Noctua ve Be Quiet! Bütçeyi aşıyorsa F/P olarak iyidirler.

Sessizlik kasadan kasaya değişiyor. Ön paneli kapalı kasanız herhalde. İzlediğim bir test videosunda 15-20 desibel ses farkı yapıyordu kasalar. O yüzden çıplak fan testi çok daha sağlıklı.

2 markayı da önermem. Sessizlik konusunda kötüler, Akasa Viper'lar var ama onlarda Noctua fiyatına. Yani 2 markanın fanları da işinizi görmez diye düşünüyorum.
Aynen öne 2 adet 140'lık be quiet! Arkaya da 120 sessiz olarak aşağıdaki 120mm modeli alırsan pişman olmazsın.

Artics P12 2000RPM'e yakın, sessizlik konusunda en önemlilerinden biriside yavaş olması. Bana göre 1500RPM çok fazla, 2000RPM bir de 12cm ile birleşince ortaya kötü sonuçlar çıkabilir. Hadi diyelim 1300-1500RPM arası kullanacak. Bu sefer de 30-35 CFM hava üfleyecektir.
Egzoz fan olarak daha iyi bir alternatif lazım bence.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
11:50'den kısaca bakabilirsin.

Sessizlik için 2 adet 14cm 3 adet 12Cm'den iyidir 'sessizlik için'.

Videoyu izledim ama. İyi olan fanlar 500 TL tanesi :)

Aşırı sessiz bir kasam var, RGB olmadığından çalışıp çalışmadığını anlamak oyun yükünde bile zor. 5 farklı marka ve model fan var kullanıyorum içlerinden yüksek RPM/sessizlik olarak Arctic P12'yi şiddetle tavsiye ederim. Noctua ve Be Quiet! Bütçeyi aşıyorsa F/P olarak iyidirler.

Arctic P12 Amazon'da 12 taksit de yapiyor. Mantikli geldi bana. Yine de videoda ortalamadan daha yuksek ses cikariyor ama suankinden iyi olacagi kesin.

Sessizlik kasadan kasaya değişiyor. Ön paneli kapalı kasanız herhalde. İzlediğim bir test videosunda 15-20 desibel ses farkı yapıyordu kasalar. O yüzden çıplak fan testi çok daha sağlıklı.

Mesh yapi benim kasanin on tarafi ancak stok fanlar gereginden fazla sesli calisiyor.
Artics P12 2000RPM'e yakın, sessizlik konusunda en önemlilerinden biriside yavaş olması. Bana göre 1500RPM çok fazla, 2000RPM bir de 12cm ile birleşince ortaya kötü sonuçlar çıkabilir. Hadi diyelim 1300-1500RPM arası kullanacak. Bu sefer de 30-35 CFM hava üfleyecektir.
Egzoz fan olarak daha iyi bir alternatif lazım bence.

360mm sivi sogutucu radyatoru de egzoz olarak is goruyor. Yukariya asili durumda.

Sizlere sorum. On tarafa 2 adet 140'lik mi daha iyi olur? Yoksa 3 adet 120'lik mi?

Tekrar belirteyim. Sessiz olsun istiyorum ancak onumuz yaz. Sicakliklarla basa cikabilmeli.

Oldu mu şöyle olacak gürültüsü. (02.00-04.00 arasını izleyin)

@Merthas92 kasa fanı için RPM ne kadar önem sağlıyor ben hala onu düşünüyorum. İşlemci ve ekran kartı fanlarının hızı direkt soğutmaya etki ederken kasa fanları yalnızca sirkülasyon sağlıyor. Bana sorarsan 1000 RPM bile oldukça yeterli, bu hızda da ses yapacak fanın çöp olması lazım. Kasa fanları almak yerine neden mevcut olanların ne hızda döndüğüne bakmıyorsun? BIOS'tan 1000 RPM seviyesine indirsen belki aynı sıcaklığı koruyup sesi de kesebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı