Set ve tekrar, bölgesel antrenmanlar ve beslenme nasıl olmalı?

remoggs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben şu an LGS'ye çalışıyorum ve yaklaşık 5 ay önce Fitness'a başladım ama düşük bütçeli bir salon ve sık gidemediğim için az gelişiyorum. LGS'den sonra büyük planlarım var bu yüzden şimdiden vücut geliştirmeyle ilgili bilgi toplamak istiyorum. İlk olarak;

-Bölgesel çalışmak doğru mudur?
Programı 8 günde 30+20 dakikalık vücut geliştirme + kardiyoya ayırırsam,

•Pazartesi bacak.
•Salı boyun, kalça.
•Çarşamba ön üst vücut (karın, kanat, göğüs)
•Perşembe arka üst vücut (sırt, bel, omuz)
•Cuma bacak.
•Cumartesi boyun, kalça.
•Pazar ön üst vücut.
•Pazartesi arka üst vücut.

Yaparsam yanlış bir şey olur mu?

İkinci olarak;

Ağır çalışıp (powerlifting kadar değil) 6 set 8 tekrar yaparsam bu programa uyar mı?

Son olarak;
Bulking veya definasyon işlerine girişmeden değil de beslenmeme dikkat ederek düz çalışsam ilerlememin hızında değişiklik olur mu? Çünkü fitnessin yanında su topuna da gitmek istiyorum ( su topuna gittiğim günler kardiyo yok) ve bulk yaparak kilo alırsam yüzerken zorlanırım.

Bir de pronator muscle denen bir kas var ve benim bilek güreşine ilgim var nasıl yapabileceğimi biliyorsanız yazar mısınız

Son düzenleme:
İlk olarak, az gidiyorum demişsiniz fakat aralıksız antrenman yazmışsınız, aralıksız antrenman yapmayın 1 haftada en az 2 veya 3 gün dinlenme günü yapın. İtiş çekiş bacak yapmaya özen gösterin, itiş ve çekiş kasları farklıdır, örneğin: Göğüs çalıştın, göğsünle beraber omuzun da çalıştı fakat sen yarın gidip yine omuz çalışıp omzunu yıpratacaksın, eğer itiş çekiş yaparsan aynı kas gruplarını 2 defa üst üste çalışmak zorunda kalmazsın.

İkinci olarak, herkes bunu kötülese de bana göre göğüs ve sırt gibi büyük kas grupları için 3 hareket 4 set 12 tekrar en iyisidir, diğer küçük kas grupları için de hareket sayısı 2'ye düşer.

Bulk ve definasyon işleri ise şu şekilde eğer sen aşırı zayıf isen bulk yaparsın ve yeterli kas kütlesi eklediğinde definasyona girersin, zaten kas yapmamış birisi definasyon yapamaz, dediğin gibi düz ilerleyerek de kas kütlesi ekleyebilirsin, protein almaya dikkat et.

Bilek güreşi için de Reverse Curl ve Forearm Curl gibi hareketleri deneyebilirsin, eğer beğenmezsen YouTube'da bununla alakalı bir sürü video bulabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı