Set ve tekrar kavramları nasıl işliyor?

Evet saniyedir, fakat belli bir saniye verilmemelidir kişiye göre değişir. Kalp ritmin ve nefes alışın normale dönene kadar beklemelisin. Dinlenme süreni uzatmak kas gelişimi açısından iyidir.

Sorun değil beni her sorunuza etiketleyebilirsiniz spor konusunda, nadiren göremediklerim oluyor tabii ona bir süre sonra tekrar etiketlerseniz muhtemelen görürüm. Zaten Technopat'ta ise sorun sizin özür dilemenize gerek yok fakat nezaketen tabii güzel bir şey.

Hocam aletler arası dinlenin diyorsunuzda ben sabırsızlığımdan hiç beklemeden neredeyse Max 20 saniye filan bekleyip diğer alete geçiyorum. Bu bana zarar verir mi? Mola vermeden diğer alete geçsem bir şey olur mu?

Hocam aletler arası dinlenin diyorsunuzda ben sabırsızlığımdan hiç beklemeden neredeyse Max 20 saniye filan bekleyip diğer alete geçiyorum. Bu bana zarar verir mi? Mola vermeden diğer alete geçsem bir şey olur mu?
Zarar vermez ama gelişiminizi etkiler. Ne kadar iyi dinlenirseniz gelişim o kadar artar. Mola vermeden başka alete geçmeyin.

Dinlenmede bazi durumlar var bence 40sn alti direk aletlere saldirirsaniz sikinilti olur ortalama en hizli 1dk bari olsa iyi olur. Senin kolun bacagin omzun zaten gerilmis iyice bekleyeceksin biraz ki kendine gelsin bir de nabzini biraz dusurmen lazim hurraa diye dinlenmeden saldirma. Ben mesela 2dk dinlenince diger sette 15 tekrar yapabiliyorum ama 30sn dinlenince 10 tekrar zar zor cikiyor.

Dinlenme konusunda bir de soyle bir şey var mesela fullbody yapiyorsan bu antrenman uzun suruyor. Onda en kotu 1dk da olsa dinlensen hizli binsekilde antrenmani bitirebilirsin ki milletle sohbet etmiyorsan. Tavsiyem en azindan 1.5 2dk dinlenmek bol vaktin varsa 2.5dakika

Technopat Haberler

Geri
Yukarı