Sevdiğin Birini İstemeden Kırmış Olmak

Yer
Troposfer
Arkadaşlar, ben bir arkadaşımı çok feci şekilde kırdım. Ve gözlerinin içine bakıp özür diledikten sonra beni affetmeyebilir, sizden öneriler bekliyorum. Benim için çok önemli bir insan. Cidden çok seviyorum kendisini. Biliyorum forum psikoloji sayfasına dönüyor konu dışında ancak sizden yardım almak yapabileceğim en iyi şey gibi gözüküyor şu durumda.

Hmm.

Ona o sebebi anlatın. Bu sebebin kendi değerleriniz için önemli olabileceğinden bahsedin.

İtirazını dinleyin. Onun itirazının ondaki hangi temel değerleri temsil ettiğini öğrenmeye çalışın veya bunu doğrudan kendisine sorun.

Bir değerler alışverişi / diplomasisi kurun.

Muhtemelen finalde ikiniz de kendi bağımsız ısrarlarınızdan / gerginliklerinizden vazgeçmeyeceksiniz.

Fakat en azından aranızdaki bu gerilimin nasıl gözüktüğünü öğrenmiş olacaksınız.

Bu da birer tane yeni manevra veya perspektif üretecektir.

Bu yeni otobanı kullanarak barışabilirsiniz.

Önceki mesajınızda belirli bir sebepten selamını almadım demişsiniz. Şimdi de geçerli bir sebebi yok dediniz. Arkadaşınıza geçersiz olan sebebi söyleyin bunun geçersizliğini mahçup şekilde anlatarak. Kendini bu kadar sevdirmiş bir insanın bunu affedecek kadar olgun olduğunu düşünüyorum.

Önceki mesajınızda belirli bir sebepten selamını almadım demişsiniz. Şimdi de geçerli bir sebebi yok dediniz. Arkadaşınıza geçersiz olan sebebi söyleyin bunun geçersizliğini mahçup şekilde anlatarak. Kendini bu kadar sevdirmiş bir insanın bunu affedecek kadar olgun olduğunu düşünüyorum.
Kendimce sebep belirli ancak ortada ciddi anlamda geçerli bir sebep yok. Yani benim amacım arkadaşıyla konuşurken bölmemekti. O yüzden selam vermedim. Her şeyi kelimesi kelimesine anlattım zaten. Ancak benden mi hoşlanıyor bilmiyorum çok bozulmuş, ağlamış. Içime oturdu ben de çok kötü oldum.

Bence gayet geçerli bir sebep. Belki inanmamıştır, biraz daha ilgili olursanız inanır diye düşünüyorum. Ama karşı taraf hoşlanıyorsa bunun dozunu iyi ayarlamak gerek çok ince bir çizgi. Siz hoşlanıyorsanız dozu düşünmenize gerek yok. İlk dediğimse ortak arkadaşlarla takılırken onun üzerine düşersiniz o da arkadaşlar arasında en çok seni seviyorum mesajını alabilir.

Gösterdiğin iyi niyet karşısında yanlış anlaşılma olmuş. Herkesin boşluk dönemi vardır. Ona denk geldiysen belki istemsizce bile kırılmış olabilir. Eğer gerçekten değer verdiğin biriyse bu karşındakinde de öyledir. Olay zaten o kadar büyütülecek bir şey değilmiş. Bir süre sonra yalnız bir şekilde durumu tekrar izah edebilirsin. Anlayışla karşılayacaktır.

Açıkladım her şeyi ve bugün de konuştuk biraz. Gözünün içine bakarak özür diledim ancak benden hoşlanıyor gibime geldi. Yüzü yine kötü gibiydi. Başka bir şey bekliyor gibiydi bilmiyorum veya konuşmak istemiyor gibiydi. Kalbini gerçekten geri kazanmak istiyorum. Aklım çok karıştı...

Bana bu kadar değer verdiğini bilmiyordum, hissetmemiştim. Normal arkadaş gibiydik biz. O yüzden çok fazla kafam karıştı. Işin içinden çıkamıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı