Epic Games Seviyor musunuz?

Arayüz güzel değil, fakat Epic Steam'den daha iyi. Steam, forumu filan var iyi güzel fakat, oyun satmıyor, lisans satıyor. Şu an bütün oyunlar Steam'de bedava aslında, ama lisans istiyor, sırf bu yüzden ufak bir uygulama ile 50 60 dolarlık oyunları bedavaya oynayabiliyorsunuz. Epic böyle değil.

Bu arada ülkemizde daha iyi,ben ekonomisi düzgün olan bir yerde,kesinlikle steama güvenirdim.
O lisansa oyun satmak diyoruz zaten hocam. Dijital olarak satın aldığınız çoğu şey bir lisans. Epic de aynı şeyi yapıyor PS de Steam de. Açıkçası çok bariz fark yoksa Epic'ten almayı hiç sevmiyorum. AAA oyunlarda da bu geçerli şimdi hesabıma gitmişim o kadar AAA oyun almışım koleksiyon yapmışım ister istemez yeni çıkan iyi bir oyunu gidip Epic kütüphanesinde tutmak istemem yani.

Arayüz güzel değil, fakat Epic Steam'den daha iyi. Steam, forumu filan var iyi güzel fakat, oyun satmıyor, lisans satıyor. Şu an bütün oyunlar Steam'de bedava aslında, ama lisans istiyor, sırf bu yüzden ufak bir uygulama ile 50 60 dolarlık oyunları bedavaya oynayabiliyorsunuz. Epic böyle değil.

Bu arada ülkemizde daha iyi,ben ekonomisi düzgün olan bir yerde,kesinlikle steama güvenirdim.
Lisans satma mantığı Steam'e özel bir durum değil, yıllardır çoğu platform size ürün değil belirli şartlar altında ürünü kullanma hakkı veren bir lisans satıyor. Geçenlerde Steam'in sepete geldiğinizde gözünüze sokar gibi bir hatırlatma eklemesi ile milletin bunca zamandır ne aldığından haberi bile olmadığı ortaya çıktı. Ve bu zamana kadar bunun farkında olmayan kişiler "Bakın Steam size oyun bile satmıyor, kafasına eserse oyununuzu elinizden alır! Canı isterse oyunlarınızı hesabınızdan siler!" gibi tavırları bu durumu gereksiz yere körükledi.
Şu an bildiğim kadarıyla GoG (ve sanırım itch.io) haricinde gerçekten oyunu satın alabildiğiniz bir platform yok. Buna Epic Games de dahil.
1743610311603.png

Adamların bütün stratejisi ücretsiz oyun vererek kendine sadık bir kitle oluşturmak. Yıllarca çabalamasına rağmen halen daha Epic Games Store üzerinden kâr elde edemiyorlar. Ücretsiz oyun dağıtmayı durdurdukları veya kaliteyi çok düşürdükleri zaman platform hızla düşüşe geçecektir. Şu an ellerinde Rocket Leauge ve Fortnite gibi kendi mağazalarına "özel" oyunları olmasaydı muhtemelen bu kadar bile dayanamazdı.

Ücretsiz oyunları ve yıllar öncesinde kalma oyun fiyatları yüzünden Epic Games kullanan ve öven kişiler yayıncıların fiyatları güncellemesi ile yavaş yavaş Steam'e dönecektir. Kendini geliştirmekte bu kadar yavaş ve kötü olan bir platformu kullanmanın anlamı yok. Bazı kişiler hâlâ Epic Games'in Türk oyuncuları "sevdiği" için oyun fiyatlarını ucuz tuttuğunu sanıyor...

Garip bir şekilde Steam ev hissiyatı vermekte... Epic ise böyle yurt odası hissiyatı gibi. Senin ama bi böyle soğuksun... Tamamen psikolojik tabii... Gözümüzü ilk Steam ile açtığımız için bir aidiyet bağ oluyor sanırım. Ama elbette Epic'de özellikle mevcut ekonomik şartlardan ötürü bazı oyunlardaki uygun fiyat olanakları yüzünden güzel bir alternatif.

Half Life 2 Eposide 2 çıkmıştır -çıkalı epey olmuştur da sen yeni öğrenirsin-, hemen Steam’i açarsın fiyatı yoklarsın. Orange box alıp yeni gıcır gıcır bilgisayarına yüklemeye bırakırsın. Dünyanın en hızlı internetine sahip olduğun için oyunu 10 saatten kısa sürede indiremezsin çünkü bazı gerçekler acıdır. Oyun yüklenir büyük bir heyecan ile açarsın oynarsın yarısından sonra zorlanmaya başlarsın oyun bayar, bırakırsın. Bir de bakarsın ki neredeyse 15 yıl geçmiş. Sonra sorarlar neden seviyorsun gülüm? Sevilmeyecek gibi değil ki, bu hissi bir daha hangi istemci başlatacak ki? Her ne kadar bana çakma RealArcade gibi hissettirse de.

Epic Games diledikleri şeyi getirseler ne olur ki, Steam bir marka oldu gözümüzde artık. Onca emek ve oyunlar Steam'de iken isterse Epic ağzında kuş tutsun, çoğu kişi Steam'i bırakmaz. Nasıl desem çok iyi ve sürekli kullandıkları bir şeye insan alışır ve kolay kolay onu bırakmaz. O yüzden Steam'in karşısında hiçbir platform kazanamaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı