Sevmir V1 vs Wroom 32U

BKDurak

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, soldaki benim Robotistan’dan aldığım Sevmir V1, daha çok pini olan soldaki ise Direnç.net’ten alınmış Wroom 32U. Wroom olanda anten bağlayabileceğim minik bir soket var (benim için önemli). Şu anlık ikisini de kullanacağım ama farklar nedir, ileride alacaklarımda neye dikkat etmeliyim?

17582115717116339913873711181041.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevmir diye bahsettiğin kart ne hiçbir fikrim yok. Varsa link atabilir misin? O zaman kıyaslayıp sana yardımcı olabilirim.

Bu iki kartın aslında işlemcisi ve özellikleri aynı. Sadece GPIO sayısında fark var. Bir de biri PCB antene sahip, diğeri u.FL anten konektörüne sahip (yani harici anten takmak gerekiyor.). Zaten ESP modüllerinin sonunda U varsa bil ki PCB anteni yok, u.FL anten takman gerekecek.

Bu iki kartın aslında işlemcisi ve özellikleri aynı. Sadece gpıo sayısında fark var. Bir de biri PCB antene sahip, diğeri u. Fl anten konektörüne sahip (yani harici anten takmak gerekiyor.). Zaten ESP modüllerinin sonunda u varsa bil ki PCB anteni yok, u. Fl anten takman gerekecek.

Yani anladığım kadarıyla sağdakinde dahili anten var soldakinde yok. Bunları daha çok lora, vs projelerinde kullanacağım ek modül vsde planlıyorum hangisi benim için daha uygundur.

Yani anladığım kadarıyla sağdakinde dahili anten var soldakinde yok. Bunları daha çok lora, vs projelerinde kullanacağım ek modül vsde planlıyorum hangisi benim için daha uygundur.
Aynen öyle. ESP32'lerde genellikle Wi-Fi ve BLE desteği olur. Lo-Ra gibi protokoller için dediğin gibi harici modül gerekiyor. Bu modüller genellikle SPI arayüzüyle çalışır. SPI senin elindeki kartların ikisinde de aynı sayıda var. Çünkü daha önce söylediğim gibi işlemciler aynı. Dolayısıyla her ikisini de kullanmanda sakınca yok. Şayet GPIO ihtiyacın bolsa fazla pinli olanı tercih etmek mantıklı olur tabii ki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı