Seyrek saçlı biri creatine kullanabilir mi?

Rowentine

Hectopat
Daha fazla  
16 yaşındayım ve 1 yıl 1 ay gibi bir süredir fitnessla uğraşıyorum. Saçımda aşırı derecede bir seyreklik var genetikten dolayı. Günde 3-4L su rahat içiyorum ancak beslenme düzenim pek yok. Şekerli ve paketli gıdaları tüketmiyorum ancak protein karbonhidrat falan hesabınada girmiyorum. Evde ne pişerse o yani. 5-6 ay önce creatine almıştım ancak 1 hafta kullanıp saç korkusuna bırakmıştım. 100 servislik bir creatindi ve hala belki 80 belki 90 servisi duruyor. Sizce doktor kontrolü olmadan başlayıp kullanmalı mıyım? Saçıma bir etkisi olur mu? Ve tam olarak nasıl kullanmalıyım?

16 yaşındayım ve 1 yıl 1 ay gibi bir süredir fitnessla uğraşıyorum. Saçımda aşırı derecede bir seyreklik var genetikten dolayı. Günde 3-4l su rahat içiyorum ancak beslenme düzenim pek yok. Şekerli ve paketli gıdaları tüketmiyorum ancak protein karbonhidrat falan hesabınada girmiyorum. Evde ne pişerse o yani. 5-6 ay önce creatine almıştım ancak 1 hafta kullanıp saç korkusuna bırakmıştım. 100 servislik bir creatindi ve hala belki 80 belki 90 servisi duruyor. Sizce doktor kontrolü olmadan başlayıp kullanmalı mıyım? Saçıma bir etkisi olur mu? Ve tam olarak nasıl kullanmalıyım?

Creatin saç dökmez bu bir yanılgı eğer ailende varsa bu creatinle alakalı değildir.

Genetiğinde varsa ve saçında çok sağlam değilse etkisi oluyor. Saç dökmez diyenlere şunu söyleyeyim kreatin vücudundaki bir hormona etki sağlıyor ve o hormon genetiğinde saç dökülmesi varsa saçının erken veya fazla şekilde dökülmesine sebep oluyor. Daha bilgili birisi varsa anlatır düzgün şekilde ama kesin bir bilgidir bu. Hem onu geçtim 16 yaşında her türlü doktor kontrolüne gitmelisin o derece bir seyreklik varsa.

Genetiğinde varsa ve saçında çok sağlam değilse etkisi oluyor. Saç dökmez diyenlere şunu söyleyeyim kreatin vücudundaki bir hormona etki sağlıyor ve o hormon genetiğinde saç dökülmesi varsa saçının erken veya fazla şekilde dökülmesine sebep oluyor. Daha bilgili birisi varsa anlatır düzgün şekilde ama kesin bir bilgidir bu.

Dostum o televizyona cıkıp pirinc yemeyin diyenler diyor döktüğünü buna inaniyorsan bir şey diyemem. Ayrıca bilimsel olarak en çok araştırılan suplement kendisi😀😀

Saçla alakalı bir durum yok yani.

@egedurden Böyle bir yorumun geleceğini bildiğin için gittim baştan araştırdım. Bahsettiğimiz hormon DHT ve kreatin bu hormona etki edebiliyor. Genetiğinde saç dökülmesi olan kişilerde bu süreci hızlandırıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1752173889678.png
1752173915913.png

Kısa ve net cevap: Genetiğinde varsa saçının daha çok ve hızlı dökülmesine sebep veriyor. Sen fırça gibi saçları olan adamsan zaten ne yapsan dökülmez o saçlar. Canan Karatay gibi insanları takip etmiyorum ve inanmıyorum merak etmeyin. :)

@egedurden böyle bir yorumun geleceğini bildiğin için gittim baştan araştırdım. Bahsettiğimiz hormon DHT ve kreatin bu hormona etki edebiliyor. Genetiğinde saç dökülmesi olan kişilerde bu süreci hızlandırıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 2532099Eki Görüntüle 2532101

Kısa ve net cevap: Genetiğinde varsa saçının daha çok ve hızlı dökülmesine sebep veriyor. Sen fırça gibi saçları olan adamsan zaten ne yapsan dökülmez o saçlar. Canan karatay gibi insanları takip etmiyorum ve inanmıyorum merak etmeyin. :)

Benim attığım mesajada bakıp hocam öyle yanıt verseydin.

Creatin saç dökmez bu bir yanılgı eğer ailende varsa bu creatinle alakalı değildir.

Saçım genetik olarak seyrek zaten, creatinden değil. Tek korkum creatinein durumu kötüleştirmesi.

Genetiğinde varsa ve saçında çok sağlam değilse etkisi oluyor. Saç dökmez diyenlere şunu söyleyeyim kreatin vücudundaki bir hormona etki sağlıyor ve o hormon genetiğinde saç dökülmesi varsa saçının erken veya fazla şekilde dökülmesine sebep oluyor. Daha bilgili birisi varsa anlatır düzgün şekilde ama kesin bir bilgidir bu. Hem onu geçtim 16 yaşında her türlü doktor kontrolüne gitmelisin o derece bir seyreklik varsa.

Doktor kontrolüne gitmiştim. Özellikle yaşıma göre saçımda çok fazla açıklık olduğunu söyledi. Birkaç sprey yazmıştı ama unutulup gitti işte. Ne verdiğini bile hatırlamıyorum şu an. Saçım uzun ve kabarık, dışarıdan birisi baktığında seyrek demez ancak saça biraz dikkatli bakılınca aşırı belli oluyor. Okulda vesaire saçımla oynadığımda sıra hep saç oluyor zaten. Peki kullanmaya başlasam, saçımda cidden kötü bir etkisini görürsem bıraksam telafisi olur mu?

Kreatinin DHT'yi arttırdığını bulan tek araştırma 2009'da yüksek şiddetli dayanıklık antrenmanları yapan rugby oyuncuları üzerineydi. Bu artış da zaten deneklerin rugby oyuncuları olmasıyla açıklanabiliyor. Bu bulgu bir daha desteklenemedi ve bu konu üzerine direkt olarak yapılan güncel ve tek araştırma da bunun aksini söylüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı