SGK primi ve vergiler ile gram altın alsak ne kadar paramız olurdu?

Griffith

Hectopat
Daha fazla  
Böyle bir istatistik yapayım dedim. 2005'den bu yana sigorta ödemek yerine gram altın alsaydınız yaklaşık olarak 693880 TL paraya sahip olabilirdiniz. Bu veriler en asgari ücretliler için geçerli. Gram altın fiyatını, yıllık ortalama gram altın fiyatı olarak aldım.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    52 KB · Görüntüleme: 70
Böyle bir istatistik yapayım dedim. 2005'den bu yana sigorta ödemek yerine gram altın alsaydınız yaklaşık olarak 693880 TL paraya sahip olabilirdiniz. Bu veriler en asgari ücretliler için geçerli. Gram altın fiyatını, yıllık ortalama gram altın fiyatı olarak aldım.
O bile artık bir eve yetmeyecek dereceye geldi.

5-6 sene önce 240 bin TL'ye aldığımız ev 1.5 milyon TL olmuş. Evdeki artış 7 kat, asgari ücrette ki artış 3 kat.
Aslında asgari ücret sürekli artamaz. Özel sektör (doktor,pilot vb.) çalışanlar 10 k maaş alıyor diyelim. Asgari ücret 2 k. Sen asgari ücretle çalışan bir yeri tercih etmezsin değil mi ?
İşte fakat asgari ücret 9k olduğu zaman o işi de yapsan aynı para onu da yapsan aynı para. Kolaya kaçarsın ve özel sektör önemsiz olmaya başlar.
Burada önemli olan ekonomistlerin saçma saçma şunu demesi değil "Asgari ücreti arttırın." Önemli olan üretim üretim ve daha çok üretim.

Zengin olmak kolay bu kadar kasılmanıza gerek yok. Çalmadığım sürece ben helal haram diye düşünmem. Vadeli hesap bana göre haram değildir, gidin reisimizin tavsiye ettiği kur korumalı mevduat hesabı açın paranız değer kazansın. Yıllardır insanları o haram şu haram diye diye fakirleştirdiler. Ben paramı bankaya kiraya veriyorum karşılığında aylık ücret alıyorum bu haram mı! O zaman evinizi de kiraya vermeyin.

En büyük para herhangi bir kazancı olmayan camiilere harcanıyor. Onlara harcanan para tarım için harcansaydı kimse marulu 20 TL'ye almaz, Rusya'dan gelecek yağ içinde muhtaç olmazdı. İnanlar da bu kadar istiyorlarsa inanç vergisi adıyla maaşlarından kesinti yapılabilir.

Tanıdığım zengin birisi yaşının genç olmasına rağmen bağkurunu yatırmıyor çok hesap yaptım ben her türlü kardayım diyor.

Zengin olmak kolay bu kadar kasılmanıza gerek yok. Çalmadığım sürece ben helal haram diye düşünmem. Vadeli hesap bana göre haram değildir, gidin reisimizin tavsiye ettiği kur korumalı mevduat hesabı açın paranız değer kazansın. Yıllardır insanları o haram şu haram diye diye fakirleştirdiler. Ben paramı bankaya kiraya veriyorum karşılığında aylık ücret alıyorum bu haram mı! O zaman evinizi de kiraya vermeyin.

Hangi para birimi üzerinden kiraya veriyorsunuz. Enflasyon miktarından az veriyorsa kazandığınızı düşünmeyin. Kazanmak için hisse senetleri ya da kripto paralara yönelmeniz daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı