Shader acınca FPS düşüyor

Yanlış bilgi
Shader açtığımda GPU kullanımı bir 100% oluyor, bir 30'lara düşüyor. O anlarda da drop yiyorum. Neden olabilir?

GPU'nuzun kullanımı 100 olduğu için. Azaltmaya çalışın ayarları düşürün, modlarla destekleyin. Kullanımı sınıra çıkarsa zaten drop girer.

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU'nuzun kullanımı 100 olduğu için. Azaltmaya çalışın ayarları düşürün, modlarla destekleyin. Kullanımı sınıra çıkarsa zaten drop girer.

GPU'nun 100 kullanılması dropa sebep olmaz. Aksine iyi bir şey. Şu an dropun sebebi aniden kullanımın düşmesinden kaynaklanıyor.

GPU'nun 100 kullanılması dropa sebep olmaz. Aksine iyi bir şey. Şu an dropun sebebi aniden kullanımın düşmesinden kaynaklanıyor.

Dostum, GPU'nun %100 kullanılması neden iyi bir şey olsun? Kim söyledi bunu sana? %100 kullanım demek donanımın zorlandığı anlamına gelir. Ekran kartı sınırına dayanmış, sistem nefes almıyor. Ha, elinde RTX 5090 varsa belki sorun etmeyebilirsin ama herkesin sistemi öyle değil. Ayrıca bu iyi bir şey lafı nereden çıktı gerçekten merak ediyorum. Shader gibi ağır işlemler zaten GPU'yu tüketiyor, üzerine sistem optimizasyonlu değilse elbette %100'den %30'a düşüp drop yersin. Çünkü darboğaz yaşıyor sistem, takılıyor. Arkadaş çok detay vermemiş.

Sen 150 kg Max kaldırabiliyorken birisi ağırlığa 50 kg eklerse ne olur? Yapamazsın gücün bu değil sınırdasın zaten dolmuşsun extra gücün yok. Shader kastırıyordur bilghisayarı %100 oluyordur ayarları düşürse ekran kartı rahatlar stabil % likte kalır drop yaşamaz. Hele hele Java'nın optimizasyonu berbatken shader ekleyince böyle şeyler normal bile kalıyor.

Dostum, GPU'nun %100 kullanılması neden iyi bir şey olsun? Kim söyledi bunu sana? %100 kullanım demek donanımın zorlandığı anlamına gelir. Ekran kartı sınırına dayanmış, sistem nefes almıyor. Ha, elinde RTX 5090 varsa belki sorun etmeyebilirsin ama herkesin sistemi öyle değil. Ayrıca bu iyi bir şey lafı nereden çıktı gerçekten merak ediyorum. Shader gibi ağır işlemler zaten GPU'yu tüketiyor, üzerine sistem optimizasyonlu değilse elbette %100'den %30'a düşüp drop yersin. Çünkü darboğaz yaşıyor sistem, takılıyor. Arkadaş çok detay vermemiş.

Sen 150 kg Max kaldırabiliyorken birisi ağırlığa 50 kg eklerse ne olur? Yapamazsın gücün bu değil sınırdasın zaten dolmuşsun extra gücün yok. Shader kastırıyordur bilghisayarı %100 oluyordur ayarları düşürse ekran kartı rahatlar stabil % likte kalır drop yaşamaz. Hele hele Java'nın optimizasyonu berbatken shader ekleyince böyle şeyler normal bile kalıyor.

Öyle bir mantık yok biraz araştırın. GPU'nun tam kapasite çalışması iyi bir şey. Ekran kartı tam performans verir.

Öyle bir mantık yok biraz araştırın. GPU'nun tam kapasite çalışması iyi bir şey. Ekran kartı tam performans verir.

Dostum RAM de %100 kullanılırken tam gücünü harcar ama arkada 1 sekme daha fazla açamazsın. Ekran kartı %100 olsun Minecraft'ta, arkadaş 1 TNT patlatsa bilgisayar can çekişecek/oyun çökecek sen gelip iyi bir şey diyorsun.

Dostum RAM de %100 kullanılırken tam gücünü harcar ama arkada 1 sekme daha fazla açamazsın. Ekran kartı %100 olsun Minecraft'ta, arkadaş 1 TNT patlatsa bilgisayar can çekişecek sen gelip iyi bir şey diyorsun.

RAM ile ekran kartı benzer donanımlar mı? Güldürdünüz akşam akşam. Araştırıp öyle konuşun böyle çok komik oluyorsunuz.

RAM ile ekran kartı benzer donanımlar mı? Güldürdünüz akşam akşam. Araştırıp öyle konuşun böyle çok komik oluyorsunuz.

Örnek veriyorum dostum anlamadığın için. Aynı şey olduğunu söyleyen yok. Güç olarak bahsettim.

Düz mantık zaten ekran kartı %100'ünü kullanırsan FPS artacak bunun aksini savunan yok zaten. Bahsettiğim shader açıp %100 oluyorsa ekran kartı maximum kullanıyor haliyle ısınacak,zorlanacak iyi bir şey mi?

Örnek veriyorum dostum anlamadığın için. Aynı şey olduğunu söyleyen yok. Güç olarak bahsettim.

Düz mantık zaten ekran kartı %100'ünü kullanırsan FPS artacak bunun aksini savunan yok zaten. Bahsettiğim shader açıp %100 oluyorsa ekran kartı maximum kullanıyor haliyle ısınacak, zorlanacak iyi bir şey mi?

Kullanım sınıra çıkınca drop girer diyorsun sonra aniden düştüğü için diyorsun şimdi de sıcaklık diyorsun karar ver artık. Sorun ne sıcaklık ne de 100 kullanılmasından kaynaklanıyor, sorun tamamen ekran kartı kullanımının aniden düşmesinden kaynaklı drop giriyor. Ayrıca ekran kartı kullanımı 100 kullanılması fazla ısındığı anlamına gelmiyor çekilen watt sıcaklığı etkiler. Ekran kartının 100 kullanılması verdiğin parayı hakkıyla kullanıyorsun demek, ekran kartı tam performansında çalışıyor demek. Kullanım ne kadar yüksek o kadar fazla performans. Çok sağlam geri vites yaptın. İlkten yanlış bildiğini kabul etsen bu kadar uzayıp komik duruma düşmeyecektin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı