Shameless ve Bizim Hikaye

Awhlind

Megapat
Makaleler
3
Yer
Asgard
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Shamless dizisini son 2 yıldır duyuyordum fakat izlemedim. Bizim hikaye dizisinin çıkacağını ve shamless dizisinden uyarlandığını duyunca merak etmeye başladım nasıl bir dizi diye. İlk sezonunu 1 hafta içerisinde bitirdim. Gayet sardı güzel olduğunu düşünüyorum fakat malum izledikten sonra RTÜK bu sahnelere nasıl izin verecek dedim ve birkaç video izledim bizim hikaye hakkında. Ian karakteri eş cinsel bir kişiydi fakat bu kişi tamamen kaldırılmış bizim hikaye'de Hikmet olmuş. Zaten diğer sahnelere hiç girmiyorum o sahnelere RTÜK izin vermez dedim ve öyle de oldu. Çoğumuzun dediğini bende demek istiyorum, madem aynısını yapmayacaktın aynı hikaye ile farklı bir dizi yapacaksın neden telif haklarını satın aldın. Peki, diğer farklılaşan özelliklerden de bahsedeyim Fiona, shamless dizisinde gerçekten sert bir kız. Fakat bizim hikaye dizisinde sert rolü oynayıp sert olmayan bir kişi. Lip karakteri yine de biraz oturmuş. Frank ise yeri geldiğinde gerçekten güldüren geri geldiğinde ise duygulandıran bir adamdı bizim hikayede tamamen duygusuz yapmışlar adamı. Her neyse fazla uzatmadan bitireyim, siz bu dizi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Adı üstünde “uyarlanmış”. Shameless dizisindeki tiplemeleri bizim ülkede oynatırsanız fazla kişi benimsemez. Türk toplumunun yapısına uyarlanmış hali anca bu kadar olur.

Yalnız tamamen farklı diyemeyiz. İki diziye de bakarsınız anneleri tarafından terk edilmiş ve sorumsuz sadece kendine göre yaşayan bir babaya sahip olan çocuklar var. Verilmek istenen düşüncenin temeli aynı. Hangisinde daha iyi verildiği tartışılır.

Adı üstünde “uyarlanmış”. Shameless dizisindeki tiplemeleri bizim ülkede oynatırsanız fazla kişi benimsemez. Türk toplumunun yapısına uyarlanmış hali anca bu kadar olur.

Yalnız tamamen farklı diyemeyiz. İki diziye de bakarsınız anneleri tarafından terk edilmiş ve sorumsuz sadece kendine göre yaşayan bir babaya sahip olan çocuklar var. Verilmek istenen düşüncenin temeli aynı. Hangisinde daha iyi verildiği tartışılır.
Yukarıda belirtmişim zaten hikaye aynı fakat olayların hepsi aynı değil mesela (Spoiler!!):
Shameless'ta huzur evindeki kadın sayesinde kartı alıyorlar. Fakat Bizim hikaye'de kıyamıyorlar geri gönderiyorlar (Spoiler!!).

Böyle olaylar aynı olup farklı tarzda yayınlanabilirdi. Tabii RTÜK belki buna da izin vermemiştir. Evet, uyarlama fakat çok doğru bir uyarlama değil (bana göre), bu zevk işi herkes beğenmek zorunda ya da beğenmemek zorunda değil.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı