Sharkoon SHP650

Bir moderatör abinin önerisi ile aldım. İyi ki de almışım. Aşırı ucuz fiyatı, aşırı sessiz fanı, 2 tane 6+2 pcie güç kablosu, 80+ olması ve renkli renkli yerine siyah kablo olması. Kutu içerisinde, güç kablosu, sabitleme vidaları ve ne olduğunu anlamasam da küçük bir pakette küçük toplar geliyor. Beni bu fiyat bayağı şaşırttı. İtopya'da 280 liraya bulunuyor denmişti bana ama İtopya'ya sıcak bakmadığım için Hepsiburada'dan 320 liraya aldım. Sistemi ne kadar zorlasam da fan devrinde hiçbir artış olmadı. Size önerim Hadron gibi markalar alıp sistemi yakma tehlikesine gireceğinize biraz paraya kıyın böyle markalar alın. Benim Hadron PSU vardı yanmıştı sistemden hiçbir parça yanmadı ama anakart bazenleri garip çalışıyor.

Merhaba, Hyper K 700W eski bir ünite çok olumlu sözler söyleyemem attığım inceleme 4/4'lük olmasa da az çok fikir oluşturuyor.
Hyper K tercih listenizde yer almamalı. 460TL bandında satılan G750H'ler kampanyası sona erdi. Üstüne 65TL daha koyarsanız Pure Power 11 500 modeli bulunmakta. Eğer bütçeniz kısıtlıysa P650B şuanda gercekten F/P ürün. İtopya Hafta Sonu Fırsatlarında kargo dahil 317TL'ye kadar düşüyor.
Ben Hyper K seçmiştim. Uzun ömürlü kullanamayacakmıyım ?

Merhaba, Hyper K 700W eski bir ünite çok olumlu sözler söyleyemem attığım inceleme 4/4'lük olmasa da az çok fikir oluşturuyor.
Hyper K tercih listenizde yer almamalı. 460TL bandında satılan G750H'ler kampanyası sona erdi. Üstüne 65TL daha koyarsanız Pure Power 11 500 modeli bulunmakta. Eğer bütçeniz kısıtlıysa P650B şuanda gercekten F/P ürün. İtopya Hafta Sonu Fırsatlarında kargo dahil 317TL'ye kadar düşüyor.
Hocam merhaba. P650B ve G750H kalite olarak aynı mı oluyor?

Hocam merhaba. P650B ve G750H kalite olarak aynı mı oluyor?
Merhaba, bildirimi gözümden kaçmış pardon.
GH ve PB serisi birer ayrı platform, GH testlerde daha performanslı bir ünite. Her iki modelde de birincil ve ikincilde 105°C Japon malı NCC kapasitörler var. En iyi Japon üretici diyebilirim. (GH, son parti modellerde NCC yerine Rubycon'a da denk geldim.) Ve PB'ye kıyasla GH'de birincil tarafta güncel LLC topolojisi kullanılıyor iken, PB eski olan double-forward topolojisini kullanıyor. Zaten GH altın verimliliğe sahip olduğunu saymama dahi gerek yok. Onun harici korumaların kapsandığı süpervizor olarak PB önde. GH'ye kıyasla ekstra olarak OCP korumasını da yer edinmiş. Tam bir F/P ürünü VS Gri, WPM Gold Zero'dan performans ve yapı kalitesi olarak daha iyi.

GH ve PB serisi birer ayrı platform, GH testlerde daha performanslı bir ünite. Her iki modelde de birincil ve ikincilde 105°C Japon malı NCC kapasitörler var. En iyi Japon üretici diyebilirim. (GH, son parti modellerde NCC yerine Rubycon'a da denk geldim.) Ve PB'ye kıyasla GH'de birincil tarafta güncel LLC topolojisi kullanılıyor iken, PB eski olan double-forward topolojisini kullanıyor. Zaten GH altın verimliliğe sahip olduğunu saymama dahi gerek yok. Onun harici korumaların kapsandığı süpervizor olarak PB önde. GH'ye kıyasla ekstra olarak OCP korumasını da yer edinmiş. Tam bir F/P ürünü VS Gri, WPM Gold Zero'dan performans ve yapı kalitesi olarak daha iyi.

Yorumun için teşekkürler hocam sitede Gigabyte GH750 için kötü ya önerilmemiş, almayın diyen tipler varda adamların bilgisi sadece bundan ibaret, japon kondansatör kullanılmamış kesin bilgi yok adamlar o kadar emin yani elinde kanıt yok, belge yok sallıyorlar. Sizin gibi teknik ve yeterli bilgi verecek zaten yok, üründen memnunum orta seviyede alabileceğim en iyi PSU'yu aldım teknoloji şans işi.

Neden sorumu cevaplamadınız hocam ?

Neden sorumu cevaplamadınız hocam ?
Dostum valla bu aralar çok şeyi gözümden kaçırıyorum anlamadığım şekilde. Soruna gelcek olursam bunun sana üretici dahi bunun garantisini veremez.
Bulunduğun ülkenin elektrik hattı özellikle Türkiye gibi yerde, evin tesisatı, sistemin çektiği güç, ortam sıcaklığı, kapasitörlerin üreticisi, kapasitansı ve derecelendirilmesi devamında ani akım için NTC termistörü, ana transfarmatör, hold-up time, ripple değerleri ve çapraz yükte verdiği sonuç , kullanılan süpervizör, LLC rezonans dönüştürücüler uzun bir yaşam için doğrudan etki eden faktörlerin başında. Gerek sistem güvenirliği gerek kendisi için.

Mesela elektrolikit kapasitörlerin ömrünü hesaplamak için Rubycon'un notları var.

Dostum valla bu aralar çok şeyi gözümden kaçırıyorum anlamadığım şekilde. Soruna gelcek olursam bunun sana üretici dahi bunun garantisini veremez.
Bulunduğun ülkenin elektrik hattı özellikle Türkiye gibi yerde, evin tesisatı, sistemin çektiği güç, ortam sıcaklığı, kapasitörlerin üreticisi, kapasitansı ve derecelendirilmesi devamında ani akım için NTC termistörü, ana transfarmatör, hold-up time, ripple değerleri ve çapraz yükte verdiği sonuç , kullanılan süpervizör, LLC rezonans dönüştürücüler uzun bir yaşam için doğrudan etki eden faktörlerin başında. Gerek sistem güvenirliği gerek kendisi için.

Mesela elektrolikit kapasitörlerin ömrünü hesaplamak için Rubycon'un notları var.
Anladım hocam teşekkürler.

Yorumun için teşekkürler hocam sitede Gigabyte GH750 için kötü ya önerilmemiş, almayın diyen tipler varda adamların bilgisi sadece bundan ibaret, japon kondansatör kullanılmamış kesin bilgi yok adamlar o kadar emin yani elinde kanıt yok, belge yok sallıyorlar. Sizin gibi teknik ve yeterli bilgi verecek zaten yok, üründen memnunum orta seviyede alabileceğim en iyi PSU'yu aldım teknoloji şans işi.
Aynen öyle fiyatına göre gayet güzel ürün aldın. Bu arada Japon kapasitör diyip de direkt atlamamak gerekiyor incelemesini bulabilirse ripple değerleri, hold-up time, çapraz yük testleri önem arz ediyor. Örnek olarak Seasonic S12II/M12II. Koruma eksikliği, dengesiz voltaj regülasyonu, eski grup düzenlemesi (topoloji) kullanıyor. Sözde Japon kapasitör içeriyor değil mi? İçerisindeki yapı birimleri hepsi tam olarak baz alınmalı kapasitörler tek belirleyici ve yeterli bir faktör değil. 'Aa bunda Japon kapasitör var' diyip ürün almak yerine model araştırması yapılmalı.

Arkadaşlar çok arada kaldım alsam mı almasam mı bilemedim. Kurdan dolayı şuan fiyatlarda bir hayli uçmuş durumda. Konudaki fiyatlara bakıyorum 1-2 ay öncesine kadar bile fiyatlar şuankine göre düşükmüş. Sizce power almak için beklemeli miyim indirim gelir mi ?

arkadaşıma sistem toplamaya çalışıyorum ama boş kasa ve power şeçme arasında gidip gelirken bu kasaya denk geldim bu şekilde almak mantıklı mıdır mahçup olmak istemiyorum
dediğim kasa bu
ben daha önce SHARKOON TG5 RGB 700 TEMPERED GLASS Mid-Tower Pencereli 4x120mm RGB LED fan, FSP HD700 Hydro 700W 80+ BRONZE Kasa - inventus bunu almıştım 1.5 sene oldu sıkıntısız çalışıyor.sizin önerebileceğiniz powerı olan kasa varmıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı