Merhabalar, yeni aldığım Sharkoon TG5 kasadaki hava sirkülasyonunu artırmak için stok fanları değiştirmeyi düşünüyorum. Kasanın üst kısmı için 2 adet 14mm fan, arkasındaki tahliye için 1 adet 12mm fan ve kasa önündeki hava veren kısım için de 2 adet 14mm ya da 3 adet 12mm fan almayı düşünüyorum. Her bir fan için ortalama 100 lira bütçe ayırabilirim. Bu konu üzerinde oldukça araştırma yaptım ancak çelişkili bilgiler kafamı karıştırdı.
Kasanın stok fan bilgileri:
Fan Hızı: 1000 RPM + -10%
Hava akışı: maks. 42,7 CFM
Gürültü maks. 18.5 dB
MTBF: 2500 ° C'de 30000 saat
Almayı düşündüğüm fanlar:
* Kasa arkası tahliye fanı: CM MasterFan Pro 120 Air Flow 120mm Kasa Fanı | ITOPYA
* Kasa üstü fanları için: Cooler Master MasterFan Pro 140 Air Flow 140mm Kasa Fanı | ITOPYA
* Kasa önü fanları olarak bu Air Flow fanları kullanabilir miyim yoksa farklı bir model fan mı tercih etmem gerekiyor? Cooler Master'ın kendi sitesinde kasa önü için "Air pressure" fanlar önerilmiş fakat şu an piyasada bu fanlar mevcut değil. Corsair fanların da çok sesli çalıştığı söyleniyor ve fiyatları da oldukça yüksek. Arctic bionix F120 PWM fanları düşünmüştüm ancak onlar da piyasada yok. Tercih ettiğim fanların hepsi piyasada tükenmiş. Bu konu için belirttiğim bütçede önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.
Kasanın stok fan bilgileri:
Fan Hızı: 1000 RPM + -10%
Hava akışı: maks. 42,7 CFM
Gürültü maks. 18.5 dB
MTBF: 2500 ° C'de 30000 saat
Almayı düşündüğüm fanlar:
* Kasa arkası tahliye fanı: CM MasterFan Pro 120 Air Flow 120mm Kasa Fanı | ITOPYA
* Kasa üstü fanları için: Cooler Master MasterFan Pro 140 Air Flow 140mm Kasa Fanı | ITOPYA
* Kasa önü fanları olarak bu Air Flow fanları kullanabilir miyim yoksa farklı bir model fan mı tercih etmem gerekiyor? Cooler Master'ın kendi sitesinde kasa önü için "Air pressure" fanlar önerilmiş fakat şu an piyasada bu fanlar mevcut değil. Corsair fanların da çok sesli çalıştığı söyleniyor ve fiyatları da oldukça yüksek. Arctic bionix F120 PWM fanları düşünmüştüm ancak onlar da piyasada yok. Tercih ettiğim fanların hepsi piyasada tükenmiş. Bu konu için belirttiğim bütçede önerilerde bulunabilirseniz sevinirim.
Son düzenleme: