Sharkoon TG5 vs Cooler Master Masterbox Lite 5

Tek bir firmadan alışveriş yapmak hatta hazır kurulu sistem almak genelde ya donanımdan kısmak yada yüksek bütçeye sebep olur. Farklı firmalardan ürünleri bir araya getirip sistemi sizin ayağa kaldırmanız genel olarak sistem toplamanın en iyi yoludur.
Donanımlar için Teknolojipazar, Sinerji, kasa için P350X amazon.com.tr de olacak şekilde 5800 TL ye herşey dahil bir sistem çıktı dün kabaca baktığım kadarı ile. Daha iyi bir inceleme sonrası daha iyi sonuç elde edilecektir.

Tek bir firmadan alışveriş yapmak hatta hazır kurulu sistem almak genelde ya donanımdan kısmak yada yüksek bütçeye sebep olur. Farklı firmalardan ürünleri bir araya getirip sistemi sizin ayağa kaldırmanız genel olarak sistem toplamanın en iyi yoludur.
Donanımlar için Teknolojipazar, Sinerji, kasa için P350X amazon.com.tr de olacak şekilde 5800 TL ye herşey dahil bir sistem çıktı dün kabaca baktığım kadarı ile. Daha iyi bir inceleme sonrası daha iyi sonuç elde edilecektir.

Belli başlı firmalar dışında diğerlerine güvenemiyorum ufak tefek araştırmalar sonucu sinerji gibi sitelerin ilgisiz ve ürününe sahip çıkmayan firmalar olduğunu öğrendim. Güvenilir adı duyulmuş siteler daha mantıklı geliyor.

Ekran kartını ayrı almanız mantıklı olur bütçe açısından.
Belli başlı firmalar dışında diğerlerine güvenemiyorum ufak tefek araştırmalar sonucu sinerji gibi sitelerin ilgisiz ve ürününe sahip çıkmayan firmalar olduğunu öğrendim. Güvenilir adı duyulmuş siteler daha mantıklı geliyor.
İtopya hakkında o kadar çok şikayet var ki hocam eh :D
Her firma hakkında şikayet olabilir, normal birşey. Sinerji popüler bir site. Gayet de güvenilir.

Dosya Ekleri

• 5000-5500.png
    5000-5500.png
    59,7 KB · Görüntüleme: 51
  • 5000-5500.png
    5000-5500.png
    59,7 KB · Görüntüleme: 50
Ekran kartını ayrı almanız mantıklı olur bütçe açısından.

1660ti ve rx590 arasında çok fiyat farkı var. 1660ti daha iyi tamam ama pahalıya kaçıyor. Ayırca sinerji sitesine güven pek yok.

Bu söylediğiniz dönem dönem her firmanın kusuru. Forumda adı çok geçtiği için Sensei 310 Mouse aldığım Gameextra, kutuyu açmışsın gerekçesiyle değişim talebimi geri çevirdiğinde benim için bitmiştir, fakat bu diğerlerinde de böyle bir soruna denk gelmeyeceğim anlamına gelmiyor.
AMD Ryzen 5 2600X işlemciyi burdan almak hem fiyat açısından hem de hediyeleri olduğu için mantıklı bir hareket olacak gibi görünüyor.

Bu söylediğiniz dönem dönem her firmanın kusuru. Forumda adı çok geçtiği için Sensei 310 Mouse aldığım Gameextra, kutuyu açmışsın gerekçesiyle değişim talebimi geri çevirdiğinde benim için bitmiştir, fakat bu diğerlerinde de böyle bir soruna denk gelmeyeceğim anlamına gelmiyor.
AMD Ryzen 5 2600X işlemciyi burdan almak hem fiyat açısından hem de hediyeleri olduğu için mantıklı bir hareket olacak gibi görünüyor.

Zaten dizmek istediğim sistem Qp bilişimden toplama bir sistem. Bu sistemde masterbox lite 5 kullanılmış kasa seçeneği yok ve biraz araştırınca konuyu açmak durumunda kaldım. Sistem uyguna geliyor fakat kasa sorunlu 😂

1660ti ve rx590 arasında çok fiyat farkı var. 1660ti daha iyi tamam ama pahalıya kaçıyor. Ayırca sinerji sitesine güven pek yok.
Sinerji sitesinden çok alışveriş yaptım hiç bir kötü yanlarını görmedim. Paketlemeleri güzel yapıyorlar, gönderim süreleri de iyi. Gözümde İnventus ve Sinerji eşit. Nanakatalog ve İtopya'daki alışverişlerimden hiç memnun kalmadım bugüne kadar.

MB511 varken MB520’yi ele çünkü arada nerden baksan 15-20 derece fark var. Ayrıca 4 adet fanla birlikte geliyor ve hava sirkülasyonu gerçekten saydığın tüm kasalardan daha iyi. Lite 5’den de aynı şekilde :)

Şimdi benim MB520 boşta 30 derecede çalışıyor.
Mb511 alsaydım 10 derece mi olacaktı?

Dosya Ekleri

• 20190519_141621.jpg
    20190519_141621.jpg
    5,9 KB · Görüntüleme: 36
AMD Ryzen 5 2600X = 1419 TL
MSI B450M PRO-VDH PLUS = 563 TL (Firmaya görselin yanlış olduğu konusunda danışılıp, ürün teyit edilmeli)
Corsair 8GB D4 3000 Mhz = 304 TL (2 adet alınacak) 608 TL
WD 1 TB 7200RPM 64MB = 279 TL
Dark N5 = 286 TL
Aerocool 600W KCAS Plus Serisi 80+ Bronze = 396 TL
Buraya kadar 3.551 TL yapıyor, Ekran kartı ve SSD için 1.949 TL kalıyor. Tavsiyem daha önce belirttiğiniz üzere belleklerden 1 tanesini daha sonra almak sizin için sorun olmayacaksa, bugün ekran kartını alabileceğiniz en yüksek model olarak almanızdan yana.
Biraz aceleye geldiği için çok güvenerek paylaşamıyorum fakat örnek teşkil etmesi açısından da önemli.
HDD için amazanonda en uygun fiyatlı olduğu için ekledim fakat yorumlarında paketleme ile ilgili olumsuz yorumlar var, gerçi birçok firma HDD kargolarken gerekli özeni de göstermiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı