Shell V-Power ve Shell FuelSave farkları

• Konuyu başlatan Lenka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 58.096

Lenka

Megapat
Yer
Ataşehir
Yakıtı Shell'den alırım, V-Power Nitro'dan çok memnundum. Agresif sürüşlerde tatmin ediyor ve diğer akaryakıt markalarına göre farkı hissettiriyor. Dün gece benzin zammından önce depoyu fulledim. Fakat dikkatsizliğime gelmiş, FuelSave almışım. Depo bitene kadar sakin kullanacağım, FuelSave 5 kuruş daha ucuz, 5 kuruş için ekonomik davranmaya değeceğini düşünmüyorum. Çünkü günün sonunda 5 TL bile fark oluşturmuyor. FuelSave hakkında sakin kullanımda şehir içi 50 Km'ye yakın tasarruf olacağı söyleniyor. Bu ne kadar doğru, deneyimleyen var mı?

Almanya'da olsak fark olur derdim ama 2 pompada da 95 oktan benzin var 😄
Almanya'da V-Power Nitro 100 oktan olarak satılıyor.

Doğru olduğunu sanmıyorum.
Shell'in sözüne ne kadar güvenilir bilmem. 4 5 yıla kadar önce yakıt aldım anneme gidicektim.
Fakat gidene kadar tüm depo arabadan boşalmıştı. Arkamdaki bir hanfendi beni uyardı ve o manzarayı gördüm fotoğraf çekip aldığım Shell istasyonuna gittim. Fakat fişimim alt kısmı biraz yırtıldığından dolayı para iadesini kabul etmediler. Pompacının hatası kameralar da bile gözüküyordu.

V-Power veya Ultraforce gibi 5 kuruş daha pahalı olan versiyonlarda katkı maddesi kullanılıyor, o hissiyatın nedeni o olabilir. Ancak bunların zararı da olabilir dikkat etmek gerek. Biz şahsen Opet kullanıyoruz, en düz ve en katkısız olanı aralarında. Sonuçta kullandığımız şey aile arabası, agresif kullanmak gereksiz.

V-Power daha performans odaklıyken Fuel save daha fazla tüketimde cimrilik odaklı bir yakıt. İsimlerinden anlaşılıyor aslında :) Pazarlama stratejisi değil, ufak da olsa hissedilir bir fark yaratıyor yakıt seçimi. Kullandıkça farkı anlarsın zaten, bir yandan tüketimleri de takip edersin karşılaştırma yapabilmek için.

V-Power daha performans odaklıyken Fuel save daha fazla tüketimde cimrilik odaklı bir yakıt. İsimlerinden anlaşılıyor aslında :) Pazarlama stratejisi değil, ufak da olsa hissedilir bir fark yaratıyor yakıt seçimi. Kullandıkça farkı anlarsın zaten, bir yandan tüketimleri de takip edersin karşılaştırma yapabilmek için.
Depoyu bitireyim, sakin kullanımda tüketimi merak ediyorum.

Depoyu bitireyim, sakin kullanımda tüketimi merak ediyorum.
Hocam konuyu hortlatacağım ama bende Audi A3 Kullanıcısıyım. 1.4 Tfsi 2008 model, hep V Power alıyordum bugün kazara FuelSave doldurmuş pompacı ve kalan menzilde en az 50-60 kilometre fazlasını gösteriyor araç aynı şekilde kullanımda. Sizin tecrübeleriniz ne oldu?

Yakıtı Shell'den alırım, V-Power Nitro'dan çok memnundum. Agresif sürüşlerde tatmin ediyor ve diğer akaryakıt markalarına göre farkı hissettiriyor. Dün gece benzin zammından önce depoyu fulledim. Fakat dikkatsizliğime gelmiş, FuelSave almışım. Depo bitene kadar sakin kullanacağım, FuelSave 5 kuruş daha ucuz, 5 kuruş için ekonomik davranmaya değeceğini düşünmüyorum. Çünkü günün sonunda 5 TL bile fark oluşturmuyor. FuelSave hakkında sakin kullanımda şehir içi 50 Km'ye yakın tasarruf olacağı söyleniyor. Bu ne kadar doğru, deneyimleyen var mı?

Sizinki tamamen psikolojik, öyle hissettirici bir fark yok ikisi de 95 oktan sadece katkılardan dolayı ısım farklı. Bence gereksiz fazla vermeyin, FualSave kullanabilirsiniz.
V-Power veya Ultraforce gibi 5 kuruş daha pahalı olan versiyonlarda katkı maddesi kullanılıyor, o hissiyatın nedeni o olabilir. Ancak bunların zararı da olabilir dikkat etmek gerek. Biz şahsen Opet kullanıyoruz, en düz ve en katkısız olanı aralarında. Sonuçta kullandığımız şey aile arabası, agresif kullanmak gereksiz.
Yanlış bilgilendirmeye gerek yok zaten Opette sadece tek benzın türü var. En düz olup en az katkısız olmasını nerden çıkardın? Her firma kendi katkı maddesini koyup kendi ürününü pazarlamaya çalışıyor. Opet'ten alıyorsun diye övmeye gerek yok. Bence firmadan çok aldığınız istasyon önemli.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı