- Makaleler
- 1
Hocam takipteyim çok merak ettim neden çağrıldınız? Eğer bir ünlü ya da milletvekiline hakaretse helvanızı ben yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör: 

Hocam takipteyim çok merak ettim neden çağrıldınız. Eğer bir ünlü ya da milletvekiline hakaretse helvanızı ben yaparım.
Gelişmelerden haber et kanka, nedenini merak ettim doğrusu.Arkadaşlar öncelikle selamlar. Şimdi bu sabah ailemle kahvaltı yaparken babamı İl Emniyetten aradılar. Arayan kişi kendisinin Siirt Emniyet Müdürlüğü Siber Suclar biriminden aradığını babama gelip ifade vermesi gerektiği söyledi. Şimdi ben Siirt'te oturuyorum, 15 yaşındayım. Babam bana benim bir şeyler yaptığımı söylüyor. Halbuki benim siber suç sayılabilecek yaptığım en büyük şey ülkenin neredeyse yarısının yaptığı torrent oyun, film falandır. Zaten öyle saldırı, DDoS falan da anlamam. Şu an kafam çok karışık ne yapmamız gerek bilmiyorum. Yani ara sıra Instagram'da post paylaşılmıştır mesela. Birkaç kere iktidar aleyhinde yapılan yorumları beğenmişimdir. Hala anlamış değilim yardımlarınızı bekliyorum. Ve cidden numara doğru. Google'a yazdığımda aynı numara çıkıyor.
Ufak siber suçtan (kişiye hakaret gibi) hapis yemek yok diye biliyorum, genelde para cezası veriliyor.Cidden böyle bir şey ise işi çok zor 15 yaşındaki biri hapis yatabilir mi bilmiyorum ama öyle ise işi çok zor.
Gelişmelerden haber et kanka, nedenini merak ettim doğrusu.
Siber suçtan hapis yemek yok diye biliyorum, genelde para cezası veriliyor.
Arkadaşlar verelim Selayı.
Örneğin devletin bir sitesine sızmak gibi bir fiilin suçu hapis olabilir. (Sanırım)Hocam en ağır siber suçun cezası nedir merak ettim de?
Ya neden korkuyorsun ki? Hiç bir şey olmaz daha neden cagirdilari belli degil. Hiç bir zaman düşüncelerini açikca soylemekten vazgecmemelisin. Eger vazgecersen kaybedersin. İfade ozgürlüğu var bir kere bunu bil. Sana hic bir insan evladi yasal yoldan bir yaptirim uygulayamaz. Facebook, instagram da öyle bir giydiriyorum ki herkes de goruyor yillardir boyleyim hic boyle sey basima gelmedi. Bence seninki farkli bir olaydir. Birisine hakaret falan ettiysen de yasarsin bunu.Valla zaten gitme amacım var yurt dışına. İngilizcem de zaten gelişiyor. Bir daha bişey de yazmam beğenmem. İlk fırsatta bu ülkeden gitmeye bakarım.
Örneğin devletin bir sitesine sızmak gibi bir fiilin suçu hapis olabilir. (sanırım)
Daha detaylı bilgi için burayı oku.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.