Siber tacize uğruyorum

Bilgili biri ise sızabilir. Görseldeki adımları izleyin. Son adımda önce alttaki 1 yazana tılayıp yabancı cihaz var mı diye kontrol edin. Sonra geri dönüp 2. seçeneğe girip şifre değiştirin. Bunu bütün e postalara uygulayın.
 

Dosya Ekleri

  • 20240121_153154.jpg
    20240121_153154.jpg
    44,8 KB · Görüntüleme: 57
  • 20240121_153302.jpg
    20240121_153302.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 62
  • 20240121_153331.jpg
    20240121_153331.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 54
  • 20240121_153404.jpg
    20240121_153404.jpg
    70 KB · Görüntüleme: 56
Modem yoluyla belki, ama çok uçuk bir ihtimal. Kimsenin sizi hedef alarak böylesine psikopatça bir şey yapacağını sanmam. Zaten uzmanlık isteyen alanlar bunlar.

Cihazlarınızda AV programları ile tam tarama gerçekleştirin, herhangi bir virüs varsa tespit edilecektir.

Modem yoluyla bana erişememeleri için ne yapmalıyım işimi sağlama alayım şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.

Bilgili biri ise sızabilir. Görseldeki adımları izleyin. Son adımda önce alttaki 1 yazana tılayıp yabancı cihaz var mı diye kontrol edin. Sonra geri dönüp 2. seçeneğe girip şifre değiştirin. Bunu bütün e postalara uygulayın.

Çok teşekkür ederim hemen kontrol edeceğim

Kimlik bilgileriniz ile cihazınıza sızılamaz. Cihazınıza sızmaları için zararlı dosya indirmeniz, güvensiz bir ortak ağa bağlanmanız ve bunun gibi durumlar gerekir. Cihazlarınızda AV programları vasıtasıyla virüs taraması gerçekleştirin. Mobilde ESET, PC tarafında ise Kaspersky başarılı.

Ben yeni cihaz alsam yeni modem alsam yeni PC filan her şey sil baştan alsam hesaplarımı sıfırdan açsam sonra bilmediğim herhangi bir program indirmesem bana erişme şansları kalır mı?
 
Banka hesabınıza giremezler ancak kart bilgilerinizle alışveriş yapabilirler. Bence eski google veya appleid (hangi platformu kullanıyorsanız) tamamen kapatın. Telefon numarası değişikliği talebinde bulunun. Yeni hesaplarla,yeni cihazınızda sorun olmadan kullanın.
 
Yenisini almanıza gerek yok. 192.168.1.1 adresine girin, modemin altında veya arkasındaki etikette yazan bilgilerle giriş yapın, cihaz ayarlarından sıfırlayın.
 
Modem yoluyla bana erişememeleri için ne yapmalıyım işimi sağlama alayım şimdiden teşekkür ederim cevabınız için.



Çok teşekkür ederim hemen kontrol edeceğim



Ben yeni cihaz alsam yeni modem alsam yeni PC filan her şey sil baştan alsam hesaplarımı sıfırdan açsam sonra bilmediğim herhangi bir program indirmesem bana erişme şansları kalır mı?
Ne dersiniz?
 
Merhaba arkadaşlar.
Benim bir problemim var ve sizlerden destek istiyorum kıymetli bilgilerinizi esirgemezseniz memnun olurum. Arkadaşlar beni dijital olarak sürekli takip eden benimle uğraşan birisi olduğunu düşünüyorum. Sosyal medya hesaplarımdan yani Telegram'dan Instagram'dan gmailden vs. bildirimler alıyorum yeni cihazdan giriş yapıldı diye veya bunun gibi değişik bildirimler alıyorum. Sadece telefonumda değil tabletimde de alıyorum bildirimleri. Bilgisayarım vardı bilgisayarım da da alıyordum bu tarz değişik bildirimler ama şu an bilgisayarım yok sattım. Ama bilgisayarı satmadan format attığımda da bildirimler almıştım saçma sapan yani şüphe uyandırıcı.
Merak ediyorum ve şüphe duyuyorum beni nasıl takip edebiliyorlar ben şimdi yeni bilgisayar veya telefon alsam yine bunlar başıma gelir mi banka hesaplarım var mobil o yüzden korkuyorum yeni cihaz alsam takip edebilirler mi yine şunu düşüyorum bu devirde herkesin kimlik bilgileri bu kişilerin elinde ama kimlik bilgileri ile bilgisayara filan sızabilirler mi sizce?
E-postan rod'a takilmis olabilir, calana kadar rahat birakmazlar genelde, e postani vs kokten degismen en sagliklisi.
 
Öncelikle sorun cihazda değil. Sıfır cihazda alsan kullandığınız cihazı da sıfırlasan bir fark olmaz. Virüs vs olmadığı sürece. Gmail hesabından kaynaklı muhtemelen sorun yaşadığın biri bu tarz bilgilerini bildiği için telefon, e-posta durumlardan dolayı sürekli böyle bildirimler alıyorsun. Telefon konusunda da Gmail konusunda da sorun yaşamazsın. Ancak bildirimler doğal olarak rahatsız ettiği için kullandığın cihazı içindeki bilgileri alarak had reset veya standart olarak sıfırlaman sonrasında yeni e-posta hesabı açarak banka, Instagram gibi kişisel hesaplarının e postasını yenilemen.
 
Aynı konuyu ikinci kez açman ve diğer forumlarda da aynı konuyu tekrar açmana bakılırsa siber zorbalık yapan sen olabilirsin. Herhalde kurbanının çözüm yollarını araştırıyorsun. Üyeler zaten sana çözüm yollarını söylüyor. Ama cevap bile yazmıyorsun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı