Sıcak vs Soğuk

Sıcak ve soğuğu kapıştırıyorum. Siz de kendi düşüncelerinizi ekleyebilirsiniz. Bu konuyu hazırlarken genel olarak sağlıklı bir bireye göre hazırlıyorum.
avantajlar
SıcakSoğuk
Üşümezsin.Sıcaklamazsın.
Klima ve pervane gibi eşyalarla serinlemek mümkün.Soba ve doğalgaz gibi ısınma yöntemleri mevcut.
Kalın giyinerek ısınmak mümkün, bu da masrafı azaltır.
dezavantajlar
SıcakSoğuk
Sıcaklarsın.Donarsın.
Klima masrafı çıkar.Yakıt veya doğalgaz masrafı çıkar.
Çalışma performansını az etkiler.Çalışma performansını ciddi bir şekilde etkileyebilir.

Sıcaktan nefret ederim kışın kaar yağarken bile arabanın camını açmak zorunda kalıyorum yakalı hiçbir şey giymem boğulcak gibi oluyorum. Soğuk havayı ayrı bir severim.

Su içersem durumuma göre ılıktan azcık soğuk olmasını, havanın sıcak olmasını ama arada serinletici bir hava esmesini isterim.

Nasıl hastalanmıyorsunuz ya? :D
Sonuçta içerisinde C vitamini var. Limonlu soda içiyorum. Bir de yanına acı biberi bol bol basıp yemek yiyorum. 😂 Biberde C vitamini bol biliyorsundur herhalde. Daha hastalık mı kalır? Hem hastalık da sonuçta mikroptan yayılıyor, soğuk ile alakası yok. Sadece soğukta daha çok etkili olur.

Sicak bir seyin varligidir.
Soguk bir seyin yoklugudur.
Bir seyi surekli ekleyerek sonsuz tane "varlik" elde edebilirsin.
Olmayan seyi alamazsin.

Iste bu usttekilerden dolayi bir cismi sonsuz dereceye kadar isitabilirsin sonsuz enerjiyle ama mutlak bir sicaklik degerinin altina indiremezsin. Kelvin efendinin buldugu deger tam olarak budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı