Siccin 4 nasıldı?

Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Normalde İslami öğeleri korku malzemesi olarak kullanan filmlerden pek haz etmem ancak bedava biletimiz olması nedeniyle bir hata edip girdik filme :)
Sebebini bilmiyorum ancak korkunç bulduğum hiçbir noktası yok, korku öğeleri öyle bir makyajlanmış öyle bir abartılmış ki Avatar'a dönmüş film.
Halbuki ummadık birinde ummadık belirtiler görmek beni fazlasıyla korkutuyordu, gözlerdeki siyahlaşma bile yeterli bir unsur benim için.

Tamamen yüksek sese dayalı, ani gelen ses dalgalarına vücudun istemsiz gösterdiği refleks nedeniyle korktuk diyelim.
Bu hanım kızımızı düzgün tasarlayamamışlar. Bu haliyle Yüzüklerin Efendisi filminde orkların yanında savaşa yollansa daha başarılı olurmuş. Sen bana öyle bakınca ben korkmuyorum ki ablacım :)

077135.jpg

Senaryo çok hızlı, izleyici bir şeyler anlamaya başlayamadan kötü şeyler olmaya başlıyor ve tüm aile buna dünden razı, kabullenmiş gibi davranıyorlar :) Mantıksız gelişmeler var senaryo içerisinde, çok iyi yazılmamış sanki.

Yinede 18.09.2017 tarihinde vizyonda daha düzgün bir film yoktu, buna gidilir her halükarda.

Son düzenleme:
Ben eski korku filmleri kadar başarılı bulmadım. 2 veya 3 sahne korkutucuydu fakat genel manada korkutucu gelmedi pek. Ama dediğin gibi vizyondaki filmlere göre güzele benziyor.

Müslüman bir insana hayalet, yaratık filmi yaparsan tutmaz. Cin filmi yaparsan tutar. Çünkü inancında vardır ve korktuğu bir şeydir. Ama gel gelelim bu cin olayları bu filmlerde anlatıldığı gibi değil. Artık çok fazla abartıldığı için bayıyor be arkadaş. İnsanlara zararı olmayan kabile var mesela, Ammar cin kabilesi onun bile korkusunu yaptılar. Senin o korktuğun varlıklar senin elinde demir gördüklerinde senin ondan korktuğundan daha çok senden korkuyor bilmiyorsun:ROFL: Uzar bu muhabbet.

Son düzenleme:
Korku filmlerini hiç sevmem. İnsan neden korkmak için üstüne para verir ki? [emoji48] Ayrıca Türkiye'de bu sektörde çok kişi olmadığı için hep tek kişiden çıkıyor bunlar. Ve tüm senaryolar aynı. İlla ki çarpacak birileri... [emoji23]

Bana göre konu olarak gerçekten güzeldi ancak resimde gördüğünüz gibi görsel olarak pek güzel değildi.Bazı yerlerde gerçekten insanları korkutacak cinsten olaylar çıkıyor.

Bu arada korkunç yerlerde gözlerini kıstığın, kirpiklerinin arasından baktığın vakit daha az korkuyorsunuz. Bu da benim keşfettiğim bir taktik, umarım faydalı olur :)
Kapşonlu giyip gidersen korkma ihtimalin tamamen ortadan kalkıyor, kapşonlu varken kimse sana zarar vermez.

Yüreği olanlara asıl korku zamanlarını yaşattırayım mı? Söyleyeceğim şeyi bu gece yapıp korkmak isteyen var mı?

Türkiye'de korku filmi mantığı ; Cin+Şeytan+acaip arapça kelimeler+bir tane hoca ve güzel bir kız+ ani ses ve görüntü efektleri. Bu unsurları birleştir kendiliğinden oluyor zaten film.
Şeytan zaten bir cindir. Cin filminde konu olanlar ise ifritlerdir. Şeytan kötü huylu cinlerin genel adıdır.

Türk korku filmlerinin teması genel olarak dini öğeler oluyor zaten. Bir çoğu cin, şeytan vs şeyleri işliyor. Arkadaş hiç mi yaratıcı fikriniz yok. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı