Çözüldü Sıfır diye ikinci el Samsung 970 EVO Plus SSD almış olmam

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tristan23

Kilopat
Katılım
27 Kasım 2014
Mesajlar
3.444
Çözümler
1
Yer
İstanbul/Kartal
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus 1 TB M2
Merhaba,
Amerika'dan gelecek olan kuzenim, bana herhangi bir isteğim olup olmadığını sordu. Ben de SSD ihtiyacım olduğu için piyasa araştırmasına girdim. Amerika'da Best Buy isimli firmada (ki burası 0 ürün de satıyor ben tabii olayları öğrenene kadar sadece 0 ürün satıyor olarak biliyorum) Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 SSD'nin diğer firmalara oranla 30 dolar kadar daha ucuz olduğunu görünce bu ürünü istiyorum dedim.

Ürünün açıklamasına hiç dikkat etmedim, aynı şekilde kuzenim de dikkat etmedi demek ki bana herhangi bir uyarı yapmadı ve biz de ürünü satın aldık.

Kuzen gelince ve ürünün kutusunun açık olduğunu görünce jeton düşmüş oldu. Ürün açıklamalarına baktığımda ürünün 2. el olduğunu anlamış oldum. Ürünü test ettim ve test sonuçlarına ait resimler ekte. Ürünün durumu hakkında yorum yapabilirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • SSD-1.png
    SSD-1.png
    33,9 KB · Görüntüleme: 72
  • SSD-2.png
    SSD-2.png
    65,2 KB · Görüntüleme: 83
  • SSD-3.png
    SSD-3.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bence de hiç sorun yok, sağlığı %100. Ortalama TBW ömrü 600TB bu SSD'nin ama sadece 1,2 TB yazılmış şu ana kadar. Kaldı ki bu ömrün 10 katına çıkan Samsung SSD'ler var.
Sadece 1.2 TB yazılmış ki onu da sen test ederken yazmışsındır. SSD toplamda sadece 7 kez elektrik almış, 3saat çalışmış. Sıfırdan bir farkı yok.
Recep ağabey şu an yüreğime su serpildi resmen. Senden böyle bir yorum almış olmaktan dolayı ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Çok teşekkür ederim vakit ayırdığın için.
 
Keşke başlık 'Sizce ben sıfır diye ikinci el Samsung 970 EVO Plus SSD almış mıyımdır?' olsaydı kopardım.
Onun dışında benim söyleyecek bir şeyim kalmamış, herkesin dediklerini diyecektim zaten.
 

Geri
Yukarı