Sıfır i5 4590 nereden bulunur?

Kardeşim benim tüm yazdıklarımı oku istersen bi, ayrıca burda ağız köşeler gibi "Yaaaaaaa ma" deme. I5 3. nesil kullanıyorum 7 seneye az kaldı diyorum hani. Nerde bunun kasması/donması? Gayet memnunum. Tutmuşsun 2 sene sonra ya ma ağlamaya.

Kardeşim biz de biliyoruz yazık olduğunu, Adam koymuş kafaya ben bunun sıfırını dizerim toplarım diyecek belkide. Ben dahi karışamam işte şunu al şu daha iyi, şunu şurdan al daha ucuz gibi. İstediği donanımı dilediği gibi alabilir, sen ya da şu indirimci bey karşılamıyor ya.
Biz burada parasının boşa gitmesini engelliyoruz, sanmıyorum arkadaşın da ne istersem onu alırım size ne diyeceğini, belli ki bilgili birisi değil ve piyasayı takip etmiyor. 4. nesille toplamaya çalışıyor. Buraya da yardım istemek için konu açmış. Ben yardımcı olmaya çalıştım onun yerine yeni nesil tercih et dedim sen geldin ''istediği işlemciyi alır bütçeyi sen mi belirliyorsun'' diye atar yaptın burada. Benim suçum ne? Adam yardım istemek için konu açmış ben de yaptığının yanlış olduğunu belirttim yeni nesil alması gerektiğini söyledim. Adamın elinde 1151 soket anakart olsa da bütçem yok ne alabilirim dese ben gidip Ryzen al mı deyim, 4. nesil ikinci el Intel işlemci öneririm.

Biz burada parasının boşa gitmesini engelliyoruz, sanmıyorum arkadaşın da ne istersem onu alırım size ne diyeceğini, belli ki bilgili birisi değil ve piyasayı takip etmiyor. 4. nesille toplamaya çalışıyor. Buraya da yardım istemek için konu açmış. Ben yardımcı olmaya çalıştım onun yerine yeni nesil tercih et dedim sen geldin ''istediği işlemciyi alır bütçeyi sen mi belirliyorsun'' diye atar yaptın burada. Benim suçum ne? Adam yardım istemek için konu açmış ben de yaptığının yanlış olduğunu belirttim yeni nesil alması gerektiğini söyledim. Adamın elinde 1151 soket anakart olsa da bütçem yok ne alabilirim dese ben gidip Ryzen al mı deyim, 4. nesil ikinci el Intel işlemci öneririm.
Tamam sen bu adama 7-8. nesil sistem dizdir bakalım bakalım..

4.Nesil işlemciyi belki n11,hepsiburada,aliexpress ve gittigidiyor gibi sitelerde bulabilirsiniz orada çok parça var belki bulursunuz. Olmadı çine yönelin çin'de herşey var. Buarada 4.nesil yerine 5 veya 6.nesil işlemci alsanız daha mantıklı olur. Ama sizin kararınız görüşlerinize saygımız sonsuz.

Konuyu okurken cinnet geçirecektim neredeyse. Arkadaş yeni bir sistem toplayacağım demiş ve kalkıp da 2014 yılında çıkan işlemciyi sıfır almasının hiç bir anlamı yok. Konuyu açan kişinin elinde anakart vardır ona uygun işlemci ister ikinci el 4590 önerirsiniz tamam da yeni toplanacak sisteme ne diye 4590 öneriyorsunuz?

Keşke boş kavga edeceğinize arkadaşa yardım etmeye çalışsaydınız, tamam kötü bir seçim yapmasını engelliyorsunuz ancak bunun için konuyu batırmanıza gerek yoktu.

Intel I5-4590 3.30ghz Lga 1150 İşlemci 4.nesil + Işıklı Fan - n11.com

Bunu bulabildim bir bak istersen, ama sadece elinde zaten bu işlemci için anakart barındırıyorsan ve bu anakarta güveniyorsan almanı öneririm, onun dışında verdiğin paraya değmez diye düşünüyorum. Bu tür eski nesil işlemciler şu an bulunamadığı için fahiş fiyatlara satılıyor.

Ne önerirsin dersen 790₺ vermek yerine biraz daha verip i3-8100 sistem dizebilirsin.

Intel Core i3 8100 Soket 1151 - 8. Nesil 3.6GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Tabii bu işin sadece işlemci kısmı, bunun için bir de yeni anakart satın alman gerekecek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı