Sıfır PS4 Pro vs. İkinci El Xbox One X

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, dün gece bilgisayarım durup dururken elektrik kesti bir daha açılmadı. Bilgisayara masraf yapmaktan yoruldum ve artık bilgisayar için tek kuruş harcamak istemiyorum. Daha önce hiç konsolum olmadığı için konsola heves yaptım. Biraz araştırdım Xbox One X biraz pahalı geldi ama 2. eli uygun gibi. PS4 Pro'nun ise sıfırı gayet uygun lakin PS4 oyunlarına 400-500 TL verecek bütçem yok. 2. el oyun fiyatlarında araştırdım ucuz gibi geldi o yüzden PS4 Pro almaya karar verdim fakat bunlarında arasında fiyat farkı var anlayamadım.
SONY PS4 Pro 1 TB B Chassis EUR Black OYUN KONSOLU - Vatan Bilgisayar 3.200 lira iken
Sony PlayStation 4 Pro 1 TB Oyun Konsolu Fiyatı - Vatan Bilgisayar 2.300 lira.

Bunların farkı nedir, birisi beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Sizce hangisini almalıyım Sıfır PS4 Pro mu, 2. El Xbox One X mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden hemen bilgisayarınızdan ümidi kestiniz, belki çok büyük bir sorunu yoktur.

İki PS4 Pro'dan 2200 TL olan daha eski bir versiyon, stoğu bittiği için fiyatı yenilenmemiş. Benim önerim PS4 Pro, Xbox kütüphanesi benim pek ilgimi çeken türden değil. PS4 Pro alacaksanız da 3200 TL de vermeyin Amazon.tr'de 2750 TL'ye satılıyor.

Oyun olarak takas yapabilirsiniz veya bir arkadaşınız varsa kardeşlik sistemi kullanabilirsiniz.

Ben Playstation almanı öneririm. Oyun çeşitliliği bakımından Xbox'a göre çok daha iyi. 2. El PS4 Pro almayı istemez misin ? 0 ürüne göre fiyatları çok daha makul. PS4 Pro alacaksan 4K'da oynamanı tavsiye ederim. Slim olanına göre avantajı 4K da daha rahat çalışması. 1080P çözünürlükte oynıyacaksan aradaki farka değmez. Bu arada konsol hevesi iyi hoşta, sisteminin yanmaması için kaliteli bir PSU alabilirsin. Hem çok daha az masraflı ve daha iyi.

Neden hemen bilgisayarınızdan ümidi kestiniz, belki çok büyük bir sorunu yoktur.

İki PS4 Pro'dan 2200 TL olan daha eski bir versiyon, stoğu bittiği için fiyatı yenilenmemiş. Benim önerim PS4 Pro, Xbox kütüphanesi benim pek ilgimi çeken türden değil. PS4 Pro alacaksanız da 3200 TL de vermeyin Amazon.tr'de 2750 TL'ye satılıyor.

Oyun olarak takas yapabilirsiniz veya bir arkadaşınız varsa kardeşlik sistemi kullanabilirsiniz.
Hevesim kaçtı bilgisayardan hocam 😊 Eski sürüm olunca ne gibi farklılıklar oluyor peki?
Ben Playstation almanı öneririm. Oyun çeşitliliği bakımından Xbox'a göre çok daha iyi. 2. El PS4 Pro almayı istemez misin ? 0 ürüne göre fiyatları çok daha makul. PS4 Pro alacaksan 4K'da oynamanı tavsiye ederim. Slim olanına göre avantajı 4K da daha rahat çalışması. 1080P çözünürlükte oynıyacaksan aradaki farka değmez. Bu arada konsol hevesi iyi hoşta, sisteminin yanmaması için kaliteli bir PSU alabilirsin. Hem çok daha az masraflı ve daha iyi.
4K TV'im maalesef yok. Beko Ultralogic 108 Ekran televizyonumda oynamayı düşünüyorum. Peki Slim ile Pro'nun farkı nedir veya neden Pro yerine Slim almalıyım?

Normalde Xbox One X daha güçlü bir konsol fakat PS4 Pro öneriyorum. Çünkü PS4 oyunları spotçularda Xbox One oyunlarına nazaran çok daha rahat bulunabiliyor. Ayrıca oyunların 400-500 TL olduğu yerler büyük teknoloji marketleri ve indirimler hariç oralardan kutulu oyun almak hiç mantıklı değil. Ben genelde spotçulardan (Konsol yedek parçası ve kutulu oyun satan küçük çaplı konsol dükkanları) alıyorum. Çok daha ucuz oluyor, mesela RDR2 büyük teknoloji marketlerinde 450 TL'ye satılırken spotçularda 320-330 TL civarına bulunabiliyor hatta bazı oyunlar yarı yarıya daha ucuz oluyor. Eğer bulunduğun şehirde spotçu yoksa internetten sipariş verebilirsin; N11, GittiGidiyor ve Hepsiburada'da pek çok spotçunun sanal mağazası bulunuyor. Ayrıca Slim değil ne olursa olsun Pro modelini almalısın. Slim modelinin donanımı pek güçlü değil. Mesela AC Odyssey'de PS4 Fat/Slim model yer yer 30 FPS'in altına düşüyor. Ayrıca Pro'da God of War, Shadow of the Tomb Raider gibi oyunlarda 1080p 60 FPS desteği var.

Not: 4,5 yıldır PS4 Fat kasa kullanıcısıyım. Onun öncesinde de uzunca bir süre PS3 ve Xbox 360 kullandım. Yani verdiğim bilgiler sallama ya da kulaktan dolma bilgiler değil, kendi tecrübelerim.

Son düzenleme:
Bence Xbox al çünkü Game Pass sistemi kullanıyor. İçinde de çok güzel oyunlar var isterseniz bakabilirsiniz. Aynı sistem PS Plus adıyla PS4'lerde de var ama orada çok alakasız oyunlar veriyor genellikle. Ve Xbox X daha güçlü ve daha yeni.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde Xbox One X daha güçlü bir konsol fakat PS4 Pro öneriyorum. Çünkü PS4 oyunları spotçularda Xbox One oyunlarına nazaran çok daha rahat bulunabiliyor. Ayrıca oyunların 400-500 TL olduğu yerler büyük teknoloji marketleri ve indirimler hariç oralardan kutulu oyun almak hiç mantıklı değil. Ben genelde spotçulardan (Konsol yedek parçası ve kutulu oyun satan küçük çaplı konsol dükkanları) alıyorum. Çok daha ucuz oluyor, mesela RDR2 büyük teknoloji marketlerinde 450 TL'ye satılırken spotçularda 320-330 TL civarına bulunabiliyor hatta bazı oyunlar yarı yarıya daha ucuz oluyor. Eğer bulunduğun şehirde spotçu yoksa internetten sipariş verebilirsin; N11, GittiGidiyor ve Hepsiburada'da pek çok spotçunun sanal mağazası bulunuyor. Ayrıca Slim değil ne olursa olsun Pro modelini almalısın. Slim modelinin donanımı pek güçlü değil. Mesela AC Odyssey'de PS4 Fat/Slim model yer yer 30 FPS'in altına düşüyor. Ayrıca Pro'da God of War, Shadow of the Tomb Raider gibi oyunlarda 1080p 60 FPS desteği var.

Not: 4,5 yıldır PS4 Fat kasa kullanıcısıyım. Onun öncesinde de uzunca bir süre PS3 ve Xbox 360 kullandım. Yani verdiğim bilgiler sallama ya da kulaktan dolma bilgiler değil, kendi tecrübelerim.
Değerli cevabınız için çok teşekkür ediyorum. Kararımı PS4 Pro'dan yana vermek üzereyim fakat yukarıda belirttiğim gibi bir fiyat farkı var arkadaşta sürüm farkı var demiş. 2.300 TL'lik Pro'yu alsam 3.200 TL'lik Pro ile arasındaki fark çok mu büyük veya düşük sürüm alsam 3.200 TL'lik makinenin sürümüne yükseltemezmiyim?
Bence Xbox al çünkü game pass sifstemi kullanıyor. İçinde de çok güzel oyunlar var isterseniz bakabilirsiniz. Aynı sistem Ps Plus adıyla ps4lerde de var ama orada çok alakasız oyunlar veriyor genellikle. Ve Xbox X daha güçlü ve daha yeni.
Dediğinizde cezbedici gayet güzel ama sıfır alacak bütçem yok 2. Elede çok güvenemiyorum ama One X'de kral cihaza benziyor.

Sürüm farkı derken kastettiğiniz şey işletim sisteni yazılımı sürümü ise zaten cihazı internete bağladınız anda cihaz, son çıkan yazılım güncellemesini alacaktır. Bunun dışında bir sürüm farkı olamaz. Ucuz olanı alın.

2300 TL'lik stokta yok alamazsınız, stoktayken dolar düşük olduğu için fiyatı düşük kalmış. Sürümler arasında da herhangi bir fark yok desek yeridir. Her konsolda böyle sürümler mevcut, ufak ufak güncellemelerden ve iyileştirmelerden başka bir fark yok. Herhangi bir kronik problem olmadığı sürece sürüme bakmanıza gerek yok. PS4 Pro'nun hiçbir sürümünde de böyle bir sorun yok.

Slim olanına göre avantajı 4K da daha rahat çalışması.

PS4 Pro'nun Slim'e göre avantajı 4K'de daha rahat çalışması değil. 4K'de çalışması. Slim 4K görüntü vermiyor maalesef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı