Sıfır PS4 vs ikinci el Xbox Series S

Hocam konu olarak tekrar basa dönüyor gibi oluyorum ama Xbox üstünde hepimizin aşina oldugu birçok hikayeli oyun yokmuş sanırım.
Ben daha önce hiç konsol kullanmadigim için tabiri caizse güzel kaliteli olarak adlandırılan oyunları da oynamak ıstiyorum.
PS4'ü ikinci el alip istedigim oyunları oynayıp tekrar satsam nasıl olur? Sizce.
Yani bu sure zarfında eger beni yarı yolda birakacaksa ikinci el yerine 2 3 bin fazla verip sıfırda alabilirim dedigim gibi kafam cok karışık zamanınızı alıyorum hakkinizi helal edin.

Almayi düşündüğüm cihaz bu.
Cihazin fiyatina aldanmayin kredi karti ile falab degil Hepsiburada limiti ile aylik 1500 ödeyeceğim
https://app.hb.biz/l96d1VUl5dDx

Son düzenleme:
Hocam konu olarak tekrar basa dönüyor gibi oluyorum ama Xbox üstünde hepimizin aşina oldugu birçok hikayeli oyun yokmuş sanırım.
Ben daha önce hiç konsol kullanmadigim için tabiri caizse güzel kaliteli olarak adlandırılan oyunları da oynamak ıstiyorum.
Xbox'ta Sony oyunları yok, doğru. Türkiye de pek Microsoft'un oyunlarına hakim ve seven insan olmaz ama Microsoft'un Halo, Gears of War, Forza gibi serileri var ve Gamepass ile Bethesda, EA, Ubisoft, Bioware, Arcane, Activison, Blizzard gibi firmaların ve daha çok oyunu çok ucuza oynayabiliyorsunuz.
Birde PS4'ten çok daha güçlü bir cihaz Series S. PS4, Sony oyunları dışında rezalet bir performansa sahip. RDR2 gibi oyunlar çamur gibi duruyor. Mirror's Edge Catalsyt gibi oyunlarda yükleme ekranı olarak inanılmaz uzun sürüyor, bi de oyunda ölmesi çok kolay olunca...

Oyun fiyatları olarakta çoğu 2023 öncesi oyun bedava fiyatına satılıyor. Fiyat güncelleme konusunda Xbox çok yavaş çünkü.

Genede "Ben God of War, Uncharted, Last of Us, Bloodborne oynamak istiyorum." diyorsanız Xbox tabi bu imkanı sağlayamaz.

PS4'ü ikinci el alip istedigim oyunları oynayıp tekrar satsam nasıl olur? Sizce.
Yani bu sure zarfında eger beni yarı yolda birakacaksa ikinci el yerine 2 3 bin fazla verip sıfırda alabilirim dedigim gibi kafam cok karışık zamanınızı alıyorum hakkinizi helal edin.
2.el piyasasının canlılık durumunu bilmiyorum, zamanda sorun değil hocam. Yardım ve fikir vermek için buradayız zaten.

Almayi düşündüğüm cihaz bu.
Cihazin fiyatina aldanmayin kredi karti ile falab degil Hepsiburada limiti ile aylik 1500 ödeyeceğim
https://app.hb.biz/l96d1VUl5dDx
Limit olabilir ama gene günün sonunda bu fiyat cebinizden çıkmış olacaksa çok berbat. PS5 Fat satan oluyor sonuçta 2.el.

Yani aslinda zaten amacım YouTube üstünde gördüğümüz oyunları genel olarak oynamak.
Özellikle oynamak istedigim oyunlardan.
Last of Us, Uncharted serisi, God of War gibi oyunlar zaten oyanyış suresi olarak da gunluk 3 saat civari en iyi ihtimalle zamanım olacak.
Ayrıyeten evde babamla arkadasimla pes FIFA gibi oyunlar.
Yani ödeme olarak kafama yatan tek tarafi biz haftada 1 gün disarida futbol oyunu oynuyoruz. Ortalama kisi basi 350-400 lira ödüyoruz.
Bu şekilde sistemle alirsam bu para benden 1 sene içinde cikacak ve günlük 50 lira olarak hesaplayinca ev rahatliginda günlüğü 50 liradan oynamis gibi olacagim gün sonunda para benden çıkacak ama 1 sene vade ile çıkacak.

Yani aslinda zaten amacım YouTube üstünde gördüğümüz oyunları genel olarak oynamak.
Özellikle oynamak istedigim oyunlardan.
İkisininde kütüphanesine bakın, gözünüze hangileri en fazla kesiyor ise onu seçin ozaman. Fifa ve Pes olarak zaten ikisinde de mevcut ama Xbox Gamepass'te Fifa 24 bulunuyor.

Yani ödeme olarak kafama yatan tek tarafi biz haftada 1 gün disarida futbol oyunu oynuyoruz. Ortalama kisi basi 350-400 lira ödüyoruz.
Bu şekilde sistemle alirsam bu para benden 1 sene içinde cikacak ve günlük 50 lira olarak hesaplayinca ev rahatliginda günlüğü 50 liradan oynamis gibi olacagim gün sonunda para benden çıkacak ama 1 sene vade ile çıkacak.
Düz şunu soruyorum. Direk olarak ödeyeceğiniz nakit bütçeniz ne kadar?

İkisinin de kütüphanesine bakın, gözünüze hangileri en fazla kesiyor ise onu seçin o zaman. FIFA ve pes olarak zaten ikisinde de mevcut ama Xbox Game Pass'te EA FC 24 bulunuyor.

Düz şunu soruyorum. Direk olarak ödeyeceğiniz nakit bütçeniz ne kadar?

Yani direk olarak ödeyeceğim nakit 8 bini geçemez. Şu anda.
Ama diger türlü alirsamda 600 lira nakit ödeyerek aylik 1500 taksite denk geliyor yani tabii ki PS4 eski bir cihaz belki çok da iyi olmayabilir. Ama sifir ve garantili bir cihaz olacak zaten ben bu parayi ayda 4 kere oynayarak ödüyorum. Bu taksit sisteminin cazip yönü bu kredi kartı taksiti de değil yani benden neredeyse hiç para çıkmayacak.
Normalde bütçem daha fazla idi ama esnaflık bayram yaklaşıyor hem ürüne bağlıyoruz hem de vergi olayları ister istemez tat kaçırıyor.

Yani direk olarak ödeyeceğim nakit 8 bini geçemez. Şu anda.
Ama diger türlü alirsamda 600 lira nakit ödeyerek aylik 1500 taksite denk geliyor yani tabii ki PS4 eski bir cihaz belki çok da iyi olmayabilir. Ama sifir ve garantili bir cihaz olacak zaten
PS5 Slim model düşünürseniz neye denk geliyor?
Diğer türlüde.

Her modelde bu taksit olayi kullanilmiyor sanırım satici ile alakali.
Xbox Series S teşhir urunu var 14 bin. Civarına onda da bütçem rahatlikla yetiyor.
PS5 Slim'de taksitlendirilen model şu piyasada beni aşiyor keyfi harcama için.

Her modelde bu taksit olayi kullanilmiyor sanırım satici ile alakali.
Xbox Series S teşhir urunu var 14 bin. Civarına onda da bütçem rahatlikla yetiyor.
PS5 Slim'de taksitlendirilen model şu piyasada beni aşiyor keyfi harcama için.
Teşhir ürünlere pek bulaşmayın derim, 2.elden bile daha sıkıntı. Enazından 2.el de test edebiliyorsunuz ama teşhirde eğer sözlerinde durmazlarsa üzülebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı