Sıfır RTX 3060 vs 2. el 3070

Vallahi o fiyatlara o kart alınmaz bana kalırsa ayrıca 9500 geçtim ilk çektiği 11K fiyat nedir? Ben olsam sarı sitede konumuma yakın yerleri ilk bir araştırırdım bu kişi son tercihim olurdu.

Anlıyorum o zaman biraz daha araştırma yapacağım teşekkür ediyorum benim korkum miningden çıkma ekran kartları veya yazılım atılmış kartlar 7500TL bandında 3060 Ti modelleri bulabiliyorum bir de bilgisayarcım daha önce 2 adet kart almış fakat kendisi 3 saat test yaptıktan sonra kartlara parayı ödemiş ve ertesi gün kartların ikisi de 2 saat çalışıp kapanıyormuş ve kendisi kartları çöpe atmış bana da o tarz şeyler olmaması için biraz da bu abiye güveniyorum kendisi yaklaşık 30 yıldır aynı yerde iş yapıyor

Kendin gel test et dedikleri için satamıyorlar kartları zaten, boş boş piyasa şişiriyor primat akıllılar. Millet kartı görüyor benim kartım daha temiz diyerek daha üst fiyatlara koyuyorlar. Fiyatı eleştirince de hakaret ediyorlar :D Bu sebepten alıcıya saygılı kişilerden satın almaya çalış, forumdan bile kart aldığımı hatırlıyorum.

Anlıyorum o zaman biraz daha araştırma yapacağım teşekkür ediyorum benim korkum miningden çıkma ekran kartları veya yazılım atılmış kartlar 7500TL bandında 3060 Ti modelleri bulabiliyorum bir de bilgisayarcım daha önce 2 adet kart almış fakat kendisi 3 saat test yaptıktan sonra kartlara parayı ödemiş ve ertesi gün kartların ikisi de 2 saat çalışıp kapanıyormuş ve kendisi kartları çöpe atmış bana da o tarz şeyler olmaması için biraz da bu abiye güveniyorum kendisi yaklaşık 30 yıldır aynı yerde iş yapıyor

Sıfır ya da ikinci el ekran kartlarını en fazla zorlayan test FurMark testidir.
Asus TUF RTX 3060 ı amazon kasım indirimleriyle beraber almıştım.
1 saate yakın FurMark testinde denedim kartı ne 70 dereceye çıktı ne de kapandı bilgisayar.

Sıfır ya da ikinci el ekran kartlarını en fazla zorlayan test FurMark testidir.
ASUS TUF RTX 3060'ı Amazon kasım indirimleriyle beraber almıştım.
1 saate yakın FurMark testinde denedim kartı ne 70 dereceye çıktı ne de kapandı bilgisayar.

Kendisi ikinci elden aldığını söyledi ve güvenlik stickerkeri üzerinde olduğunu görerek almış ve yonga seti patlıyormuş o şekilde izah etti kendisi 1 hafta test etmiş ekran kartını alıcının kasasına taktıklarında bozulmuş.

Nvidia kartlara BIOS atılmıyor. Abi seni kazıklamak için her türlü şeyi denemiş sakın o fiyata alma.

NVIDIA kartlara BIOS atılmıyor. Abi seni kazıklamak için her türlü şeyi denemiş sakın o fiyata alma.

Anladım tamamdır kart bulduğum zaman güncelleyeceğim konuyu çok teşekkür ederim fikirleriniz için yine de son çare olarak bir köşede tutacağım abiyi.

Arkadaşlar iyi akşamlar, bu saatte konu açıyorum çünkü aklıma takılan benim için önemli bir soru var.

Daha önceki konuda bir sistemden bahsetmiştim ve arkadaşlar sistemimin iyi olduğunu söyleyip güçlendirmemi söyledi.
Ve bu fikir kafama yattı.

Ryzen 5 5600 işlemci, FSP Hyper 650W 80+ Bronze PSU satın aldım ve son olarak ekran kartı kaldı.

Şu an sıfır olarak 7999TL Zotac NVIDIA GeForce RTX 3060 Twin 12 GB 192bit alabiliyorum.

Fakat ikamet ettiğim yere yakın bir bilgisayarcı, güvendiğim ve ne sıkıntım olursa ona gittiğim bir abi, MSI X Trio NVIDIA GeForce RTX 3070 8 GB 256bit kartı bana 9500 TL'ye veriyor. Kart 2. de ve 5-6 ay kullanılmış. Mining geçmişi yok ve kendisi 6 ay deneme garantisi veriyor.

Sizce ne yapmalıyım? Konuyu fazla uzun tuttum fakat mantıklı karar vermek istiyorum.

Zor para biriktirdim :)

Şu an indirimde RX6700 Pulse var. 6600TL. Eğer sıfır almak istiyorsanız yerinizde olsam RX6700'ü alırdım. Onun dışında arkadaşların dediği gibi temiz 3070- 3080 bulabilirsiniz.

Bütçeyi biraz daha artırabilirseniz 8400TL'ye aynı markanın 6700XT modelini de alabilirsiniz.

Şu an indirimde RX6700 Pulse var. 6600TL. Eğer sıfır almak istiyorsanız yerinizde olsam RX6700'ü alırdım. Onun dışında arkadaşların dediği gibi temiz 3070- 3080 bulabilirsiniz.

Bütçeyi biraz daha artırabilirseniz 8400TL'ye aynı markanın 6700XT modelini de alabilirsiniz.

Ya benim düşüncem NVIDIA alıp başımın ağrımamasını istiyorum onun için Radeon kartlar benim için 2.Planda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı