Sıfır sistemde Windows 11 kurulmuyor

btrvysl

Femtopat
Yer
İstanbul, Büyükçekmece
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM GSKİLL RİPJAWS DDR3 1600 MHZ F3 12800CL9S 4GBRL
SSD veya HDD modeli CRUCİAL CT240BX300 SSD, SAMSUNG HD322HJ HARDDİSK
Ekran kartı MSİ AERO ATX GTX 1050 Tİ 4GB OC
Anakart GİGABYTE GA-970A-UD3P REV2
İşlemci AMD FX8320
Meslek
İnşaat Mühendisi
RAM
Ripjaws 3200 MHz 8x2
SSD veya HDD modeli
Crucial 500 GB P3
Ekran kartı
Gigabyte GTX 1080 8 GB
Anakart
TUF A520M Plus
İşlemci
Ryzen 5 3600
Herkese merhaba, arkadaşlar sıfır sistem topladım. Sadece ekran kartımı... Sıfır parçalarım ile birlikte aynı gün alıp hepsinin montajını yaptım. Sıra işletim sistemi kurulumuna ve sonrasında aldığım kartı denemeye geldi. Windows 11'i kurarken sürekli hata alıyordum. Bezdim. Windows 10 kurdum. Sistem açılsın... Heves de var. Windows 10'u sorunsuzca kurdum derken bu sefer ekran kartı driverını indiriyorum, kuruluma geçmeden 7ZIP error hatası veriyor. Forumdaki denenmiş bütün yolları denedim. Çözülmüyor. 3 4 yıl öncesinin kartın ilk çıktığı zaman verilen driverı indirdim siteden o bile olmadı.

Anakart işlemci RAM ve depolamayı sıfır olarak aldım. Sadece ekran kartı ikinci el. Windows 11 kurulumunda sürekli hata kodu değişiyor. Artık araştırmaktan sıkıldım. 4 5 ayrı USB'yi formatlık hazırladım. Media creation Tools'tan defalarca indirdim. Tekrar tekrar USB'ye yazdırıp formatlamaya çalıştım. 11 kurulmuyor, 10 kuruluyor. Windows 10 kurulduğunda da ekran kartı driverını ben zaten hiçbir türlü kuramadım. Windows Update kısmında da hata veriyor ve kuramıyor kendisi.

Vatan Bilgisayar'a parçaları geri götürsem servise göndersem 1 ay bekleyeceğim. Anakartta sorun var desem Windows 10'u kuramazdım. RAM'de sorun var desem henüz yüke sokamasam da belki mavi ekran verirdi. SSD'de problem gözükmüyor. İşlemcilik bir sorun olduğunu sanmıyor ve hayatımda hiç karşılaşmadığım kadar yoğun bilinmez olaylar silsilesi içerisindeyim. Parçaları alalı 5 gün oluyor 5 gündür kendim eş dost akraba şeklinde belki birinden ekstra bilgi çıkar diye uğraşıyoruz. Ben de nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

1 Windows 11 kesinlikle kurulamıyor.
2 ekran kartı driverı kesinlikle kurulamıyor.
Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows 11 kurulumunda hangi hata ile karşılaşıyorsunuz?
0XC0000005 windows yüklemesi beklenmeyen bir hatayla karşılaştı.

BIOS sürümü kaç?
TUF GAMING A520M-PLUS BIOS 3002
Sürüm 3002
20.21 MB
2023/03/14

Başlata msinfo32 yazıp entere basarak görebilirsiniz.
Akşam bakıp bilgi vereceğim herhangi bir bios güncellemesi yapmadım kutudan çıktığı haliyle anakart

Hocam ekran kartı sahte olabilir mi?
Aldığım adam kartımın arkasındayım istersen şuan bile geri alabilirim. Kartı kullanmadıktan sonra benden satın almış olmanın bir anlamı yok diyorda işte onunda testini yapamadım. Ama nvidia sürücüde daha setup aşamasına bile geçemiyorum extracting files derken yüzde 20 25te 7zip data error veriyor.

Akşam bakıp bilgi vereceğim herhangi bir bios güncellemesi yapmadım kutudan çıktığı haliyle anakart

Aldığım adam kartımın arkasındayım istersen şuan bile geri alabilirim. Kartı kullanmadıktan sonra benden satın almış olmanın bir anlamı yok diyorda işte onunda testini yapamadım. Ama nvidia sürücüde daha setup aşamasına bile geçemiyorum extracting files derken yüzde 20 25te 7zip data error veriyor.
Bir de sürücüyü IDM ile indirebilir misiniz?
Sanki inen dosya bozuk iniyor gibi.

Win-Rar kurmayı deneyebilir misiniz?

Win 11 ISO USB sini, Windows bir sistemde mi hazırlıyorsunuz?
Evet win 11 sistemde hazırlıyorum arkadaşın win 10 bilgisayarındanda başka usblere çektik denesik olmadı aynı usblerle arkadaşların bilgisayarlarını da feda ettik onlarda sorunsuz şekilde kurulum yapıyoruz.

Win-Rar kurmayı deneyebilir misiniz?
Winrar değilde 7zipten hata verşnce 7zip indirdim işe yaramadı ama ilk taktığımda winrar vardı sistemimde onda da olmamıştı. Test amaçlı sistemi formatlamadan eski kurulu sisteme bağlayarak açtım sistemi. Bir önceki kartımda gtx 1050 ti hiç bçyle bir sorun yaşamadım dduyla kaldırıp 1080i kurmaya çalıştım. Hata verince belki ddu da da sorun olmuştur diye format işine giriştim böyle bir serüven oldu

Evet Windows 11 sistemde hazırlıyorum arkadaşın Windows 10 bilgisayarındanda başka USB'lere çektik denesik olmadı aynı USB'lerle arkadaşların bilgisayarlarını da feda ettik onlarda sorunsuz şekilde kurulum yapıyoruz.

WinRAR değil de 7ZIP'ten hata verşnce 7ZIP indirdim işe yaramadı ama ilk taktığımda WinRAR vardı sistemimde onda da olmamıştı. Test amaçlı sistemi formatlamadan eski kurulu sisteme bağlayarak açtım sistemi. Bir önceki kartımda GTX 1050 Ti hiç bçyle bir sorun yaşamadım DDU'yla kaldırıp 1080i kurmaya çalıştım. Hata verince belki DDU da da sorun olmuştur diye format işine giriştim böyle bir serüven oldu

Windows 11 kurulumdaki sorun disk problemi gibi duruyor, Windows 10 ekran kartı sürücü kurulamama sorunuda, ya ağ bağlantısında bir problem var dosyalar hatalı iniyor, yada ekran kartında bir sorun var.

Telefonunuz Android ise bilgisayarın kendi internetini kesip telefondan verin, ekran kartı sürücüsünü o şekilde indirip deneyin.

Windows 11 kurulumdaki sorun disk problemi gibi duruyor, Windows 10 ekran kartı sürücü kurulamama sorunuda, ya ağ bağlantısında bir problem var dosyalar hatalı iniyor, yada ekran kartında bir sorun var.

Telefonunuz Android ise bilgisayarın kendi internetini kesip telefondan verin, ekran kartı sürücüsünü o şekilde indirip deneyin.
Forumda daha önce internet hızlı olduğunda da dosyalar paket halinde eksik inebilir vpn ile deneyin demişlerdi vpn ile 2 küsür saatte indirdim 800 mb dosyayı fayda etmedi. Birde telefon interneti ile denerim. Win 11deki soruna gelirsekte 10u sorunsuz kuruyorum hazırlanan 11 usbleride başka bilgisayarda sorunsuz kullanılıyor. 2 ssd mevcut pcde biri sıfır 500 gb biri 240 gb ssd o da crucial ikisine de ayrı ayrı kurmayı denedim. Sistemde ssdyi tek bırakarakda denedim ayrı ayrı o da olmadı.

BIOS sürümü kaç?
TUF GAMING A520M-PLUS BIOS 3002
Sürüm 3002
20.21 MB
2023/03/14

Başlata msinfo32 yazıp entere basarak görebilirsiniz.
Bios güncellememi yaptım şimdi 2021de kalmış bios

Ekran kartı sürücüsünü dediğiniz şekilde indirdim şaşırtıcı şekilde sorun olmadı kurulumu sağladım. Oyunda test etmek istedim ancak steamdende indirsem oyun çalışmadı hata verdi. Daha sonra chrome kurmak istedim onda da hata verdi kurulmuyorlar. Steamden dosya doğruladım sorun yok. Diğer bilgisayarımdan steam yedek çektim öyle de açılmıyor oyunlar. Mesela oyun açılmadan önce directxi steam otomatik kurar kurmuyor hata veriyor elimle indiriyorum. Ama sonuç fail

Memtest86 ile belleklerinizi test eder misiniz? Yakın bir zamanda bellek hatasından bende windows yükleyememiştim.
Memtest 86ya başladım yarım saat oldu sorun gözükmüyor test bitene kadar bekleyeceğim.

Forumda daha önce internet hızlı olduğunda da dosyalar paket halinde eksik inebilir vpn ile deneyin demişlerdi vpn ile 2 küsür saatte indirdim 800 mb dosyayı fayda etmedi. Birde telefon interneti ile denerim. Win 11deki soruna gelirsekte 10u sorunsuz kuruyorum hazırlanan 11 usbleride başka bilgisayarda sorunsuz kullanılıyor. 2 ssd mevcut pcde biri sıfır 500 gb biri 240 gb ssd o da crucial ikisine de ayrı ayrı kurmayı denedim. Sistemde ssdyi tek bırakarakda denedim ayrı ayrı o da olmadı.

Ekran kartı sürücüsünü dediğiniz şekilde indirdim şaşırtıcı şekilde sorun olmadı kurulumu sağladım. Oyunda test etmek istedim ancak steamdende indirsem oyun çalışmadı hata verdi. Daha sonra chrome kurmak istedim onda da hata verdi kurulmuyorlar. Steamden dosya doğruladım sorun yok. Diğer bilgisayarımdan steam yedek çektim öyle de açılmıyor oyunlar. Mesela oyun açılmadan önce directxi steam otomatik kurar kurmuyor hata veriyor elimle indiriyorum. Ama sonuç fail

Memtest 86ya başladım yarım saat oldu sorun gözükmüyor test bitene kadar bekleyeceğim.
Bu arada ssdlerimide testlere soktum sağlık ve hız testleri hiçbir sorun yok. Sadece şuan sistemin kurulu olduğu diskimin sağlığı yüzde 90da ama testlerden başarıyla geçti. Bilgisayar genel olarak akıcı ama belli kısımlarda internet sayfası olsun windows gezgini olsun takılıyor donuyor 5 10 sn tepki vermiyor. Sanki bad sectorlü diskte dosya okuma yazma yeri badsectore gelmiş gibi oluyor aynı. Eski hddlerim kafa attığında veya bad sectore denk geldiğinde donardı sistemim. Bütün testler her şey bu kadar sağlıklı sonuçlar verirken bu kadar sağlıksız bir sistem hiç kullanmadım hayatımda.

Bu arada ssdlerimide testlere soktum sağlık ve hız testleri hiçbir sorun yok. Sadece şuan sistemin kurulu olduğu diskimin sağlığı yüzde 90da ama testlerden başarıyla geçti. Bilgisayar genel olarak akıcı ama belli kısımlarda internet sayfası olsun windows gezgini olsun takılıyor donuyor 5 10 sn tepki vermiyor. Sanki bad sectorlü diskte dosya okuma yazma yeri badsectore gelmiş gibi oluyor aynı. Eski hddlerim kafa attığında veya bad sectore denk geldiğinde donardı sistemim. Bütün testler her şey bu kadar sağlıklı sonuçlar verirken bu kadar sağlıksız bir sistem hiç kullanmadım hayatımda.
Sanırım katilleri bulduk kutusundan ellerimle çıkarttığım ramlerim testte müthiş ilerliyor. Ramleri geri alırlar mı ürünlerin hepsini 30 nisanda vatandan aldım. Servise mi gönderirler daha önce başına böyle olay gelen oldu mu? @Marix @YigiTZ0 @MertHatipOglu @553974

Dosya Ekleri

• 20230505_220352.jpg
    20230505_220352.jpg
    307,2 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı