Sıfır sistemde Windows 11 kurulmuyor

btrvysl

Femtopat
Yer
İstanbul, Büyükçekmece
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RAM GSKİLL RİPJAWS DDR3 1600 MHZ F3 12800CL9S 4GBRL
SSD veya HDD modeli CRUCİAL CT240BX300 SSD, SAMSUNG HD322HJ HARDDİSK
Ekran kartı MSİ AERO ATX GTX 1050 Tİ 4GB OC
Anakart GİGABYTE GA-970A-UD3P REV2
İşlemci AMD FX8320
Meslek
İnşaat Mühendisi
RAM
Ripjaws 3200 MHz 8x2
SSD veya HDD modeli
Crucial 500 GB P3
Ekran kartı
Gigabyte GTX 1080 8 GB
Anakart
TUF A520M Plus
İşlemci
Ryzen 5 3600
Herkese merhaba, arkadaşlar sıfır sistem topladım. Sadece ekran kartımı... Sıfır parçalarım ile birlikte aynı gün alıp hepsinin montajını yaptım. Sıra işletim sistemi kurulumuna ve sonrasında aldığım kartı denemeye geldi. Windows 11'i kurarken sürekli hata alıyordum. Bezdim. Windows 10 kurdum. Sistem açılsın... Heves de var. Windows 10'u sorunsuzca kurdum derken bu sefer ekran kartı driverını indiriyorum, kuruluma geçmeden 7ZIP error hatası veriyor. Forumdaki denenmiş bütün yolları denedim. Çözülmüyor. 3 4 yıl öncesinin kartın ilk çıktığı zaman verilen driverı indirdim siteden o bile olmadı.

Anakart işlemci RAM ve depolamayı sıfır olarak aldım. Sadece ekran kartı ikinci el. Windows 11 kurulumunda sürekli hata kodu değişiyor. Artık araştırmaktan sıkıldım. 4 5 ayrı USB'yi formatlık hazırladım. Media creation Tools'tan defalarca indirdim. Tekrar tekrar USB'ye yazdırıp formatlamaya çalıştım. 11 kurulmuyor, 10 kuruluyor. Windows 10 kurulduğunda da ekran kartı driverını ben zaten hiçbir türlü kuramadım. Windows Update kısmında da hata veriyor ve kuramıyor kendisi.

Vatan Bilgisayar'a parçaları geri götürsem servise göndersem 1 ay bekleyeceğim. Anakartta sorun var desem Windows 10'u kuramazdım. RAM'de sorun var desem henüz yüke sokamasam da belki mavi ekran verirdi. SSD'de problem gözükmüyor. İşlemcilik bir sorun olduğunu sanmıyor ve hayatımda hiç karşılaşmadığım kadar yoğun bilinmez olaylar silsilesi içerisindeyim. Parçaları alalı 5 gün oluyor 5 gündür kendim eş dost akraba şeklinde belki birinden ekstra bilgi çıkar diye uğraşıyoruz. Ben de nasıl çözeceğimi bilmiyorum.

1 Windows 11 kesinlikle kurulamıyor.
2 ekran kartı driverı kesinlikle kurulamıyor.
Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Vatana iade için RAM götürdüğümde, iade almadılar garantiye göndereceklerini söylediler, aldığımın ertesi günü götürmüştüm, sizde verin, garantiye yollasınlar değişim yaparlar.
Umarım anakartta vs bir sorun yoktur sadece ramdir sorun. Furmark açıyorum her ne kadar gpu test olsada ram kullanılıyor sorun yaratmıyor garip.

Slotlarda problem pek olmuyor, olsa olsa belki RAM oturmamıştır, yerine tam oturmuşsa, Memtest net sonuç veriyor.
Anakartlık bir şey yoktur hocam. Dediğim gibi çıktı galiba. RAM'ler değişince problemin düzelmesi lazım.
Benim ramlerim 3200 mhz şuan 2133 mhzdeler xmp falan açmadım bundan kaynaklı olabileceğine dair yazılarda okudum bir kesimde xmp açınca sorun yaşadığını belirtmiş genel olarak.

Benim ramlerim 3200 mhz şuan 2133 mhzdeler xmp falan açmadım bundan kaynaklı olabileceğine dair yazılarda okudum bir kesimde xmp açınca sorun yaşadığını belirtmiş genel olarak.
XMP kapalı iken test yaptıysanız bellekleriniz ne durumdaysa onu gösterir. XMP açıkken teste sokarsanız bazen böyle hatalar çıkabiliyor. Siz XMP kapalı iken test yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu durumda bellekleriniz sorunlu.

Bana da mantıklı olarak öyle geliyor daha güvenli çalışması lazım bu haldeyken.

Vatan'a sistemi götürdüm canlı test yaptım RAM'leri değiştirdik tekrar test yaptık sorunların hepsi çözüldü. RAM'leri de iade aldılar sağ olsunlar. İlgilenen yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok iyi, geçmiş olsun, benim sisteme bile takmadığım RAM'leri almadılar, mağaza çalışanının insafına kalmış demek ki.

Çok iyi, geçmiş olsun, benim sisteme bile takmadığım RAM'leri almadılar, mağaza çalışanının insafına kalmış demek ki.
Çok teşekkürler, evet mağaza çalışanları etkili bu konuda sistemi komple götürüp orada da memteste soktum. Başka ram açtırttım onlarıda teste soktum sistemde sorunsuz çalıştı mağaza müdürü sağolsun garantiyle uğraştırmadı iade vericez dedi orada test edilen ramleri aldım şükür sorunsız kullanıyorum artık sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…