Sıfırdan format nasıl atılır?

• Konuyu başlatan Waxce
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 160

Waxce

Yoctopat
Daha fazla  
Windows bilgisayarıma format atıyordum ve format esnasında mavi ekran yedim. Kapanıp açılmaya başladı, döngüye girdi. IRST'nin kurulu olduğu belleği taktığımda kapandı ve bilgisayar açılma yüklenme ekranı geldi (Acer yazısı) ve 2 sn aralıklarla kapanıp açılmaya başladı. Bilgisayarcıya gönderdim, geldiğinde kurulmuştu ama crack Windows kurulmuş ve ben crack istemiyorum. Ayrıca virüs koruması kapanmış, açılmıyor; “BT yöneticisi sınırlı erişime sınırlandırdı” gibi bir mesaj veriyor.

Kökten USB ile formatlamak istiyorum ama bir daha aynı hatayı da almak istemiyorum. Ne yapabilirim? Ayrıca o mavi ekranın sebebi çok büyük bir olasılıkla o kurulum dosyasındaki dosyalar bozuk veya eksik olduğundandır. SSD sağlığım gayet iyi gözüküyor. Sağlamından, mavi ekran yemeden nasıl temiz bir format atabilirim?

Windows bilgisayarıma format atıyordum ve format esnasında mavi ekran yedim. Kapanıp açılmaya başladı, döngüye girdi. Irst'nin kurulu olduğu belleği taktığımda kapandı ve bilgisayar açılma yüklenme ekranı geldi (Acer yazısı) ve 2 sn aralıklarla kapanıp açılmaya başladı. Bilgisayarcıya gönderdim, geldiğinde kurulmuştu ama crack Windows kurulmuş ve ben crack istemiyorum. Ayrıca virüs koruması kapanmış, açılmıyor; “bt yöneticisi sınırlı erişime sınırlandırdı” gibi bir mesaj veriyor.

Kökten USB ile formatlamak istiyorum ama bir daha aynı hatayı da almak istemiyorum. Ne yapabilirim? Ayrıca o mavi ekranın sebebi çok büyük bir olasılıkla o kurulum dosyasındaki dosyalar bozuk veya eksik olduğundandır. SSD sağlığım gayet iyi gözüküyor. Sağlamından, mavi ekran yemeden nasıl temiz bir format atabilirim?

Rufus her ihtimale karşı 2. bir kurulum seçeneği veriyor çok çok zor mavi ekran yemeniz.
ISO dosyası bozuk değilse.

Bu dosyayı Rufus'ta flasha biçimlendirirseniz sorun olacağını sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
HOcam 8gb veya üstü belleğiniz varsa aşağıdaki linkten orijinal Windows sitesinden indireceğiniz programla kurulum diski oluşturabiliyorsunuz.

Ama USB bellekteki tüm veriler silinecektir. Bilginiz olsun. Ayrıca hatırladığım kadarıyla Ethernet veya Wi-fi ile internete bağlanmanız şart artık Windows kurulumu esnasında.

Hocam 8 GB veya üstü belleğiniz varsa aşağıdaki linkten orijinal Windows sitesinden indireceğiniz programla kurulum diski oluşturabiliyorsunuz.

Ama USB bellekteki tüm veriler silinecektir. Bilginiz olsun. Ayrıca hatırladığım kadarıyla Ethernet veya Wi-Fi ile internete bağlanmanız şart artık Windows kurulumu esnasında.

Rufus çoğu zorunluluğu kaldırabiliyor Secure Boot RAM sınırı internet gereksinimi gibi.

Rufus çoğu zorunluluğu kaldırabiliyor Secure Boot RAM sınırı internet gereksinimi gibi.
Eğer orijinal kurulumda sorun yaşanıyorsa tabii ki olabilir. Ama benim ethernetim bağlı olduğunda otomatik görüyor. Arkadaşımın anakartında görmüyor mesela. Type-c'ye ethernetli hub takarak çözüyoruz. Hiç çözülemediği zamanlarda da Rufus hayat kurtarıyor elbette.

Öncelikle ventoy programını indirip bir usb ye ventoy kurunuz. Sonrasında yüklemek isteiğiniz işletim sisteminin İSO dosyasını doğrudan ventoyu kurduğunuz usb bellek içine atınız. USB bellek bilgisayarda takılı iken bios a girip secure boot ayarını bulup kapattıktan sonra boot sekmesinden 1. boot ayarını UEFİ usb, 2. boot ayarını ise usb olarak ayarlayınız. UEFİ usb seçeneği yoksa direkt olarak usb seçip geçiniz. Karşınıza çıkan ventoy arayüzünüzden istediğiniz iso yu seçip kurulumunu yapın.

Eğer orijinal kurulumda sorun yaşanıyorsa tabii ki olabilir. Ama benim Ethernet'im bağlı olduğunda otomatik görüyor. Arkadaşımın anakartında görmüyor mesela. Type-C'ye Ethernet'li hub takarak çözüyoruz. Hiç çözülemediği zamanlarda da Rufus hayat kurtarıyor elbette.

Orijinal kurulumda flash'a biçimlendirmek için 3. parti bir yazılım gerekmiyor mu?
Hiç kullanmadığım için bilmiyorum. genelde UUP dump buradan veya hazır ISO'ları indirip Rufus ile biçimlendirip kullanıyorum.

Orijinal kurulumda flash'a biçimlendirmek için 3. parti bir yazılım gerekmiyor mu?
Hiç kullanmadığım için bilmiyorum. genelde UUP dump buradan veya hazır ISO'ları indirip Rufus ile biçimlendirip kullanıyorum.
Orijinal kurulumda Windows'un bir programını indiriyorsunuz önce. O programı çalıştırdığınızda USB belleğinizi seçiyorsunuz ve program direkt Windows'un olduğundan varolan en günel ISO'yu otomatikman kendi indirip USB'ye kuruluma hazır olarak yüklüyor. ISO şeklinde kenara indirme seçeneği de var ama zaten kuruluma hazır yapıyor USB'yi. Yani Windows RUFUS olayına gerek duymadan kurulum USB'si oluşturmayı gerçekleştiriyor. Çok eski eş dost bilgisayarı haricinde kendi bilgisayarımda hiç sorun yaşamadım format atarken.

Orijinal kurulumda Windows'un bir programını indiriyorsunuz önce. O programı çalıştırdığınızda USB belleğinizi seçiyorsunuz ve program direkt Windows'un olduğundan var olan en günel ISO'yu otomatikman kendi indirip USB'ye kuruluma hazır olarak yüklüyor. ISO şeklinde kenara indirme seçeneği de var ama zaten kuruluma hazır yapıyor USB'yi. Yani Windows Rufus olayına gerek duymadan kurulum USB'si oluşturmayı gerçekleştiriyor. Çok eski eş dost bilgisayarı haricinde kendi bilgisayarımda hiç sorun yaşamadım format atarken.

Anladım, teşekkürler bilgi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı