Sıfırdan kodlamaya başlamak isteyen biri ne yapmalı?

Vınnnn

Kilopat
Hiçbir bilgim yok 0. hello world falan onu bile bilmiyorum. Nasıl başlamalıyım? Hangi dil en rahat olur benim için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Prensipleri öğrenmek için Python ile başlayabilirsin. Sonrasında C ailesinden herhangi bir dili daha öğrenmeni tavsiye ederim. Eğitim videolarının hepsi kodlama hakkında hiçbir şey bilmediğini varsayarak çekiliyor zaten sorun yaşamazsın.

Lisede bilişim okursan daha iyi olabilir. Okumicam diyorsan HTML'den ve PYTHON'dan başla.
Hiçbir bilgim yok 0. hello world falan onu bile bilmiyorum. Nasıl başlamalıyım? Hangi dil en rahat olur benim için?

Öncelikle dil öğrenmek yerine algoritma ve mantık konularını çok iyi kavraman lazım bunlar en temel konulardır yazılımda böyle bir merakın varsa BTK Akademi ve Udemy gibi kaynaklardan ücretli/ücretsiz kurs videoları izleyebilirsin aklına takılan bir soru varsa sorabilirsin başarılar diliyorum.

Algoritma öğren ve algoritma için en iyi dil büyük ihtimal C olur. https://dl.ebooksworld.ir/books/Int...en.MIT.Press.9780262046305.EBooksWorld.ir.pdf Bu iyi bir kaynaktır. Onun dışında CS50 genel programlama mantığını öğrenmek ve dillerin temellerini öğrenmek için iyi bir kaynaktır.
Lisede bilişim okursan daha iyi olabilir. Okumicam diyorsan HTML'den ve PYTHON'dan başla.
Kolay ve ya zor dil diye birşey yoktur. Gidipte saçma sapan malbolge öğrenmeyeceksen dediğimiz mantıkları bilmen yeterli. Onun dışında HTML bir dil değildir. Markup language - Wikipedia Markup language olarak yani işaretleme dili olarak geçiyor.

Algoritma öğren ve algoritma için en iyi dil büyük ihtimal C olur. https://dl.ebooksworld.ir/books/Int...en.MIT.Press.9780262046305.EBooksWorld.ir.pdf bu iyi bir kaynaktır. Onun dışında CS50 genel programlama mantığını öğrenmek ve dillerin temellerini öğrenmek için iyi bir kaynaktır.

Kolay veya zor dil diye bir şey yoktur. Gidip de saçma sapan malbolge öğrenmeyeceksen dediğimiz mantıkları bilmen yeterli. Onun dışında HTML bir dil değildir. Markup language - Wikipedia markup language olarak yani işaretleme dili olarak geçiyor.

Çözüldü olarak işaretlenecek bir cevap tebrik ediyorum hocam😊

Meslek edineceksen derslerine calis, okuluna git. Hangi dille adim attiginin bir onemi yok, programlama ve algoritma becerisi dilden bagimsiz bir olay. Ayrica yeterli matematik ve Ingilizce alt yapisi olmaksizin baslamanin bir anlami yok, bosa kurek cekersin.

Hobi olarak ogreneceksen nasil bir hobi projesi yapacaksan onunla ilgili olani ogren direkt.

Algoritma öğren ve algoritma için en iyi dil büyük ihtimal C olur. https://dl.ebooksworld.ir/books/Int...en.MIT.Press.9780262046305.EBooksWorld.ir.pdf Bu iyi bir kaynaktır. Onun dışında CS50 genel programlama mantığını öğrenmek ve dillerin temellerini öğrenmek için iyi bir kaynaktır.

Kolay veya zor dil diye bir şey yoktur. Gidip de saçma sapan malbolge öğrenmeyeceksen dediğimiz mantıkları bilmen yeterli. Onun dışında HTML bir dil değildir. Markup language - Wikipedia Markup language olarak yani işaretleme dili olarak geçiyor.

Kolay veya zor dil yoktur ama basitleştirilmiş ve basilteştirilmemiş dil vardır. Python çok basilteştirilmiş olduğu için amaç ve kodlar aynı olsa da daha kısa sürede ve daha fazla anlam verecek şekilde kodlamaya yol veriyor.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı