Sıfırdan programcılık öğrenme nereden başlanmalı?

• Konuyu başlatan Kevin Mitnick
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 10.769
K

Kevin Mitnick

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Ben 3 yıl öncesine kadar C# ile ilgileniyordum sonra 3 yıl hiç dokunmadım dolayısıyla bildiğim her şeyi unuttum diyebilirim. Sıfırdan ne yaparak başlamalıyım sizce hangi yol daha kolaydır ? Direkt programlama dili mi yoksa başka uygulamalarla mı başlamalıyım ?

İlk olarak bu işlere girmeden önce kesinlikle algoritma mantığını kavramak amaçlı çalışmalar yapılmalı. Ardından Phyton, Assembly veya Perl gibi diller üzerinde alıştırmalar yapılabilir.

Ben en azından böyle bir yol izlemeyi düşünüyorum. Ancak muhtemelen algoritma mantığını kavramış bir kişi, direkt olarak Unity gibi oyun motorları üzerinde kullanabilmek adına C# öğrenmek isteyecektir. Yani biraz da ne yapmak istediğinizle alakalı bir durum. Uygulama yazmayı düşünüyorsanız ilk paragrafta bahsettiğim diller bence uygundur.

Neden öğrenmek istiyorsunuz? Yani ne yapacaksınız öğrenip? Eğer hem maddi açıdan hemde kariyer açısından başarılı açıdan başarılı olmak istiyorsanız, bir proje üretin, bir sorun belirleyin ve o sorunu nasıl bir yazılım çözebilir onu düşünün, yol haritanızı çizin, sonra da öğrenmeye başlayın. Bu şekilde video izleyip, makale okursanız sadece öğrenmiş olursunuz. Siz bir firma da işe girerken, ben youtube da şu şu kanalları izledim, şu kitapları okudum, universite de şu bölümü bitirdim derseniz, sizi düşük bir maaşla köle gibi çalıştırırlar(gördüğüm kadarıyla böyle oluyor). Eğer başarılı bir proje yapmış olursanız, sizi işe almak isteyeceklerdir.

Kısaca bir hedef belirleyin, o hedefi gerçekleştirmek için çalışın. Tabii öncelikle temel yazılım bilginiz olsa iyi olur, daha önce yapmışsınız bu durumda 1-2 hafta gibi kısa bir sürede eski halinize dönebilirsiniz.

Kendi deneğimlerimden yola çıkarak anlatmak gerekirse; ilk önce hangi proglama dilini öğrenmen gerktiğini anlama 2. adım bu dilin temelini öğrenme. Temelini öğrenmek için tavsiyem işe Youtube. En iyi video izleyer öğrenirsin bana kalırsa. 3. Asım ise kendine yapacak birşeyler bulmak kendini böyle geliştirebilirsin. Ne kadar çok uygulama geliştirirsen o kadar yeni tasarımlar, kodlar keşfedersin ve hayal gücün gelişir benim tavsiyem bu yönde...

Ben de programlamaya başlamak istiyorum. 12 yaşındayım. Bu işlere hiç girmedim.
Ne kadar erken o kadar iyi dostum. Benim tavsiyem hemen başla...

Ben sana direk lise programı vereyim biz böyle başlamıştık programlamaya. İlk olarak flowchart ile matematiksel işlemlerin algoritmalarını çıkartma daha sonra Visual Studio Console Application C# bunu da kavradıktan sonra Form Application. Bana kalırsa uygulama çıkartma olarak Console Application bir işe yaramıyor, ama Form Application ortamına geçtiğinde algoritma ile consolun sana kattığını anlayabiliyorsun.

Ne kadar erken o kadar iyi dostum. Benim tavsiyem hemen başla...
Nasıl? Bildiğim tek şey VBScript. Onu da çok az biliyorum.
İnternette (yabancı kaynaklarda araştırırken) şöyle bir şey ile karşılaşmıştım.

If UserInput=Password then
Msgbox ("Welcome")
Else
Msgbox ("Access Denied")
End if

Sonra bunun başına şunu ekledim.

Userinput=Inputbox("Şifeyi girin.")
Password="Şifre"

Bunun çalıştığını görünce...
uploadfromtaptalk1441304139926.jpg

Yalnız bu programlamaya başlamak olamaz. Ne ile başlayabilirim bu işe?

Yorumlarınız için teşekkür ederim. C++ Öğrenmeye başlamak istiyorum ( ki hızlı öğrenirim ). Bunun nedeni dünya genelinde baya yaygın olması. Kaynak bulmakta sıkıntı çekmeyeceğimi düşünüyorum. C++ İyi bir seçim midir ?

C++ güzeldir. Bir c öğrenirsen 3 C'yide ögrenmiş olursun. Arasında fafk neredeyse yok. Çizgi tagem c++ videolarını tavsiye ederim. C++ bitince diğer C'lerede bir bak. Birinte write, birinde printf diyorsun başkada önemli fark yok. C++ ögrenince c'yi 1 günde, c#'ı 3 günde bitirirsin. Zaten kodlama mantığını, yapıları öğrenince herşey çok kolaylaşıyor.
C++ Programlamaya Giriş | Çizgi TAGEM İlk bu.
C++ Programlama Eğitimi | Çizgi TAGEM Sonra bu.
Not et, tekrar izle, ileri konularda for ile kullanımına, örneğin çok boyutlu dizilerde for kullanımı gibi küçük şeyleri iyice öğren, kafana tam otursun.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı