Sıfırdan ücretsiz basit kodlama programı önerisi

Grandfather

Hectopat
Yer
Beylikdüzü/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Baterist
Arkadaşlar yazılım yapmak istiyorum. Sıfırdan başlayacağım basit arayüzlü, İngilizce veya Türkçe dil destekleyen ve 4 GB RAM ile çalıştırabileceğim bir kodlama programı önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi: VS Code ve Notepad++ IDE değildir.
IDE sordunuz herhalde? VS Code gayet basit ve nettir. Kullanabilirsiniz.

Notepad++ da alternatiftir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmak istediğinize göre değişir. Java tabanlı uygulamalar için IntelliJ IDEA, oyun geliştirmek için Unity ile Visual Studio veya Rider gibi şeyler önerilebilir.
İngilizce konusunda sıkıntınız varsa önce İngilizce'yi çözmelisiniz.

Ne yapmak istediğinize göre değişir. Java tabanlı uygulamalar için IntelliJ IDEA, oyun geliştirmek için Unity ile Visual Studio veya Rider gibi şeyler önerilebilir.
İngilizce konusunda sıkıntınız varsa önce İngilizce'yi çözmelisiniz.
Hayır. Haftada 10 saate yakın İngilizce dersi alıyorum. Peki sıfırdan başlayacaksam dediğiniz hangi programı kullanmalıyım?

Hayır. Haftada 10 saate yakın İngilizce dersi alıyorum. Peki sıfırdan başlayacaksam dediğiniz hangi programı kullanmalıyım?
Önce ne yapmak istediğinize karar verin. Daha sonra o konuda araştırmalar yaparak doğru yolu bulabilirsiniz. Bunun için Developer Roadmaps veya Türkçe olarak patika.dev gibi siteleri inceleyebilirsiniz. patika'da dersler de mevcut.

Benim tavsiyem C / C++ / C# ile başlamak. Bunun içinde Visual Studio ile başlayabilirsin yada Code::Blocks ile. Aslında neyden başladığın çok farketmez. Ama geniş kütüphaneli bir ide ile işlerini bir hayli kolaylarsın. Bunun için de Visual Studio aslında tek tercihin olmalı. İngilizce çalışırsan yazdığın, okuduğun kodlar kafanda daha kolay yer kaplar ve kaynak sıkıntısı çekmezsin.

EDIT : Uzman görüşü değildir.

Yeni başlayan birine C++ önermek de biraz garip.

Visual Studio Code indir. Kodları burda yazcaksın yani.

JavaScript,
Jquery,
Html bunları hallet.

Sonra;
Python
Python flask
Python django

bunları uzun süreye yayma ve ezberlemeye çalışma. Neyin ne olduğunu anla sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı