Sıfırdan Windows 10 Yapı 10162 ISO Kurmak

OSMAN KARTAL

Megapat
Daha fazla  
Hali hazırda Windows8.1 ve 10 var iken temiz bir Windows10 yapı 10162 kurmak istersem ne yapmalıyım? ISO dosyasını USB'ye yaptıktan sonra kurarsam Windows açılış ekranı 3 tane mi olur? Eski Windows 10'u nasıl komple silerim?

Yeni ISO dosyasını USB'ye yazdırıp BOOT edeceksin. Daha sonra Windows 10'un kurulu olduğu diski seçip kuruluma geçeceksin.

Yeni ISO dosyasını USB'ye yazdırıp BOOT edeceksin. Daha sonra Windows 10'un kurulu olduğu diski seçip kuruluma geçeceksin.

Tabi bu işlem eski sürümleri silmiyor :) Eski sürümler Windows.old klasöründe girecek. Bunları da silmek için C'ye sağ tık > Özellikler > Diski Temizle > Sistem Dosyalarını temizle diyeceksiniz. Burada çıkan her şeyi seçip sil demeniz gerek.

Anladım. Peki bilgisayar açılırken 2 işletim sistemi çıkıyor. Bunlardan Windows 10'tamemen kaldırmak istersem ne yapmalıyım ?

Tabi bu işlem eski sürümleri silmiyor :) Eski sürümler Windows.old klasöründe girecek. Bunları da silmek için C'ye sağ tık > Özellikler > Diski Temizle > Sistem Dosyalarını temizle diyeceksiniz. Burada çıkan her şeyi seçip sil demeniz gerek.

Windows.old dosyasının ne gibi bir sakıncası olabilir. USB den kurduğum yeni Windows zaten yeni dosyalar ile gelmekte değil mi? Yani old dosyasını silmesemde yeni yapıyı kullanacağım demektir değil mi?

Windows.old dosyasının ne gibi bir sakıncası olabilir. USB den kurduğum yeni Windows zaten yeni dosyalar ile gelmekte değil mi? Yani old dosyasını silmesemde yeni yapıyı kullanacağım demektir değil mi?
Old dosyası çok yer kaplar. Verilerini oradan aldıktan sonra onu silmelisin. Çünkü old dosyasının içinde eski Windows'unun sistem dosyaları kalır. Kendi verilerini aldıktan sonra old klasörünü silmelisin.

İnsider olan kurulumu kaldırıp tek bir Windows 8.1 kalmasını ve update Windows10' u kurmayı planlıyorum. Boot ekranı Win10 - 8.1 olarak seçmeli olarak geliyor şimdi

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı