Sigara dumanı bilgisayara zarar verir mi?

fairenchanted

Decapat
Daha fazla  
Merhaba hocamlar hayırlı geceler hepinize bilgisayarimin olduğu odada sigara içiyorum ve kasa masanın üstünde duruyor. İçerken camı açıyorum fakat az da olsa kasanın içine çekiliyor dumanlar bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocamlar hayırlı geceler hepinize bilgisayarimin olduğu odada sigara içiyorum ve kasa masanın üstünde duruyor. İçerken camı açıyorum fakat az da olsa kasanın içine çekiliyor dumanlar bir zararı olur mu?
Bilgisayarın içi çamura dönüşüyor, ciddi anlamda çamur. Sigara içen birinden 2.el PC almıştım ve içi bildiğin kahverengiye dönmüş. Tozlar çıkmıyor resmen, yapışmışlar.

Bilgisayarın yanında içmeyin.

Uzun vadede elektroniklerin üstünü kaplayan ince bir zift tabakası oluşuyor. Doğrudan bir zarar vermez ama özellikle ısındığı zaman koku yapar. Açık renkli plastikler sararır.

Bilgisayarın içi çamura dönüşüyor, ciddi anlamda çamur. Sigara içen birinden 2.el PC almıştım ve içi bildiğin kahverengiye dönmüş. Tozlar çıkmıyor resmen, yapışmışlar.

Bilgisayarın yanında içmeyin.
Yıllarca içince yada kasanın içine çekecek şekilde içince tam olarak bu oluyor. Fanlar vb. daha çabuk toz topluyor. Soğutucu ızgaralarını filan temizlemek zor oluyor. Ekstrem seviyelerde kısa devreye bile sebebiyet verebilir ama bu ihtimal çok düşük.

Sigara dumanı uzun vadede zift etkisi yapar ve tozlar kasaya, fanlara, bakır borulara, kablolara yapışır. Deterjan ve boya fırçasıyla fırçalasanız bile aradan geçen zamana bağlı olarak çıkmayabilir.

Bizim arkadaşın vura kıra çalıştırdığı ve yanında günde 2 paket sigara içtiği emektar bi laptopu vardı. Zaten zar zor çalışıyordu da bir gün çalıştırırken artık "lütfen acıma son ver" dercesine ekrana görüntü gelmedi ve fandan garip sesler gelmeye başladı. Aldı bi tane sigarayı yakıp fanın mazgalına sıkıştırdı, alet son sigarasını içip mefta oldu.

RIP Tuşları eksik Toshiba Satellite laptop.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı