Sigara dumanına maruz kalmak uzun vadede sorun çıkartır mı?

Felix_062

Decapat
Katılım
7 Ekim 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Küçük bir ofiste işe başladım ve patronum sigara içiyor yakınında oturduğum için duman bana da geliyor bu yüzden öksürmeye başladım.
Artık sigara içilirken ortamdan uzaklaşmaya çalışacağım ama iki sorum var.
-İleriki zamanlarda bir problem yaratır mı?
-Öksürük ne zaman geçer?
 
Buna pasif içicilik deniliyor ve ciddi sonuçları olabiliyor, ileriki zamanlarda problem yaratması bir ihtimal. Normal içicilerde sigara sebebiyle ortaya çıkma ihtimali olan akciğer kanseri gibi durumlar pasif içiciler için de geçerli.
 
Sigara kutularının üzerinde bile yazar. Sigara dumanında 7000'den fazla zararlı kimyasal vardır. Bunların 70 tanesi de kanserojendir. Sigara dumanı da kendisi gibi tartışılmayacak derecede zararlı bir şey. O yüzden patronundan rica edersen belki yanında içmeye devam etmez. Öksürük hakkında bilgim yok.
 
Pencere kapalıyken odada hava azalınca aşırı öksürük tutuyor şimdi fark ettim. Bir de patron içerken 5 dakika dışarı çıkacağım izin verirse.
 
Psikolojik. Bir arabayı ofisinizde çalıştıralım zamana gerek yok orada ölürsün. Her gün binlercesinin dumanına maruz kalıyorsun.
Ufak bir odada kanepeye uzan, müzik açık olsun. Burnunu koku alamayacak şekilde tıka, gözlerini de kapat. Odadaki 3-5 kişi sigara içsin, bir saat içinde herhangi bir 5 dakikada. Bakalım anlayabilecek misin? Denemesi bedava.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı