Sigara içemiyorum

Öncelikle alay konusu olmak istemıyorum, 7 yaşımdan beri ortam yuzunden sigara içiyorum 15 yaşımda sevgilim aldattığı için haftada 3 paket almaya başladım. Yaptığım en büyük ergenlik hatamdı zaten sevgili yapmak, Özellikle okulda herkesin benimle dalga geçmesi vesaire detaya girmek istemıyorum, son 1 aydır sigarayı içime çektikten sonra üflerken bazen öksürüyorum, bırakmayı çok denedim ama aklıma vuruyor ve kendimi yorgun hissediyorum, bırakamıyorum. Kusuyorum bazen kilo verdim bu yuzden ama halen içiyorum. Neden öksürüyorum neden kussuyorum? Merak ettim sadece.
Aga vücudun sinyal veriyor içme diye. En kısa zamanda bir doktora git biz ne bilelim yanlış bilgi veren falan olur. (Burada doktor varsa affola)
En değerli hazine sağlıktır. Geçmiş olsun.
 
Son düzenleme:
Bu konu belki yardımcı olabilir. Öksürmen gibi şeyler vücudunun ağır metaller ve yüksek nikotin almasından dolayı. Yorgunluk ve halsizlik ise sigaranın dopamin dengenizi bozduğu için.
1 Hafta içerisinde sigara bırakma çalışması
 
İçme bukadar basit aklına vurdukça sakız çiğne çekirdek çıtlat valla düzelirsin ben sigara içmediğim halde yorgunum sürekli 3 gün içinde vucut kendini temizlemeye başlar midemde yanma ve midede yars oluşumundan dolayı dedim yeter gece uyurken burnumdan nefes alamıyordum sürekli sigara içtiğin için baş ağrısı yapıyordu ikinciyi içeyim diye dedim sigara kim oluyor da beni kontrol edecek hem zararlı hemde kimse kafama vurmuyor bunu içeceksin diye başka bişeye başla mesela sakız çiğne onun yerine yada aklına vurdukça çekirdek al çekirdek çıtlat birşeyin yerine başka birşeyi bağımlılık haline getirirsen bırakabilirsin bende çok uğraştım ama bitirdim önemli olan insanların ne dediği değil senin bıralmak isteyip istememen ilk bıraktığında sigara içenlerin yanına gitme fazla sigara yanında sigara içirtme sigara uzatana bıraktım de ısrar edince kanıp alma bem bıraktım diye ısrar et bir dal birşey olmaz dersen devam edersin lütfen dediklerimi dikkate al 4 yıldır tuvalete çıkamıyorum doktor da bişey bulamadı ama sigaradan olduğunu biliyorum çok geç olmadan bırak gitsin araştırma hastanelerine mi gitmedim özel hastanelere mi gitmedim hiçbiri çare bulamadı kendim ilaç yazdırıyorum iyi geliyor 3 gün sonra yine aynı durum ayda 2 defa bağırsak tıkanıyor acile gidiyorum lütfen beni dinle ve bırak sigaranın bilinen hastalıklarından ziyade bilinmeyen hastalıklarda doğurabiliyor ne kanserim nede bişey bulabilidiler ama yedikten sonra davul gibi şişiyorum ve nefes alamıyorum resmen midede bi sorun var bağırsağa baskı yapıyor ama bişey bulunamadı
 
Ne bu hemen dertleri sigaraya bağlamak? "Derdim var, yakayım bi'cigara" kafasından çıkmalı bu halk bence. Böyle aşılanmış çünkü. Sigara derdine derman olmaz, daha da körükler.
Vücudun sinyalleri vermiş zaten bırak diye. Bu saatten sonra bırakmamak veya bırakmaya çaba göstermemek aptallık olsa gerek.
 

Geri
Yukarı