Sigara içenler sigara içmekten ne anlıyor?

Özentilik ile başlamadım bir gün arkadaşlarla alkol alırken içen bir arkadaşıma ver bakayım neymiş bu dedim o gün 2-3 tane sigara içtim. Ertesi gün kalktım canım birşey istiyor anlamsızca, gittim bir paket sigara aldım alış o alış o günden beri içiyorum. Aslında tamamen psikolojik. Karnın doyuyor şimdi bir sigara içeyim diyorsun, canın sıkılıyor sigara, mutlu oluyorsun buna yakılır diyorsun, kahve çay içiyorsun sigara yakıyorsun. Tad olarak bir tadı yok su gibi düşün mesela buz gibi kola olsa bir de su olsa çoğu zaman kolayı seçersin su sadece gereksinim duyduğun da susama eylemi geldiğinde içersin canım su çekti bakkaldan su alayım demezsin mesela. Sigarada öyle birşey. Vücut o nikotine gereksinim duyuyor alışınca ve sürekli içme ihtiyacı hissediyorsun. Onun dışında güzel gelen birşey yok hatta aksine mesela uyuyor olayım uyuduğum odada biri sigara yaksın kokusundan nefret ediyorum. Adı üstünde bağımlılık. Kimse başlamayı aklına sokmasın.

Sigara aslında stres'i azaltmıyor. .Evet,içtiğiniz zaman stres seviyeniz nikotin yüzünden biraz düşüyor.Ama sigara içmeye başladığın zaman taban stres seviyen sigara içmeden önceki seviyenden yüksek oluyor.Yani sigara içtiğin zaman stresin düşebileceği seviyeye düşmüyor.Zaten o yüzden sigarayı bırakan insanların stres seviyesi artmıyor azalıyor.
Daha detaylı bilgiye bu videodan ulaşabilirsiniz:
Sigara Stres'i Azaltıyor mu?-Evrim Ağacı

Tadı şeker gibi diyen sallamış. Bende 10 yılı geçti içiyorum. 1 paket 2 - 3 gün gidiyordu. Sigaraya zam geldi şeffaf ambalajlı sigara tütünü olandan almaya başladım. Daha sonra kendim 100 gr camel Yellow almaya başladım sigara kağıdı ve sigara filtresi ile kendim sarmaya başladım. Aylık 100 TL yi geçmiyor sigara masrafım. İçiyorum pişman değilim sigaradan önce 2 defa sağlam depresyona girmiştim sigaraya başladıktan sonra 1 kere bile bu 10 yılı aşkın sürede depresyona girmedim. Açıkçası şu depresyon ilaçlarının insan sağlığına daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum. Son olarak hazır bandrollu tütünlerde sigarada bulunan yüzlerce katkı maddesi yok. Sigarayı bırakamayanların benim yaptığım taktiği yapmalarını öneririm. Hiç içmeyen kişilerede önermem...
Tadı nasıl geliyor hocam peki. Sadece depresyonu mu engelliyor size göre? Yoksa bir tat alıyor musunuz şeker gibi olmasada.

Özentilik ile başlamadım bir gün arkadaşlarla alkol alırken içen bir arkadaşıma ver bakayım neymiş bu dedim o gün 2-3 tane sigara içtim. Ertesi gün kalktım canım birşey istiyor anlamsızca, gittim bir paket sigara aldım alış o alış o günden beri içiyorum. Aslında tamamen psikolojik. Karnın doyuyor şimdi bir sigara içeyim diyorsun, canın sıkılıyor sigara, mutlu oluyorsun buna yakılır diyorsun, kahve çay içiyorsun sigara yakıyorsun. Tad olarak bir tadı yok su gibi düşün mesela buz gibi kola olsa bir de su olsa çoğu zaman kolayı seçersin su sadece gereksinim duyduğun da susama eylemi geldiğinde içersin canım su çekti bakkaldan su alayım demezsin mesela. Sigarada öyle birşey. Vücut o nikotine gereksinim duyuyor alışınca ve sürekli içme ihtiyacı hissediyorsun. Onun dışında güzel gelen birşey yok hatta aksine mesela uyuyor olayım uyuduğum odada biri sigara yaksın kokusundan nefret ediyorum. Adı üstünde bağımlılık. Kimse başlamayı aklına sokmasın.
Sağlığa zararları aşırı fazla. Ama 1 tane olsa bile bir tadına bakmak istemiştim. Acayip meraklandım yani özellikle şu sıralar baya merak ettim ne acaba diye. Ama işte sizin gibi bağımlı olmaktan korkuyorum. En son dayanamayıp 1 paket alıp içmekten korkuyorum :D

Bağımlılık iğrenç bir tat bırakıyor. Beden istediği için içiyorsun tadı tuzu için değil, içerisindeki nikotin için.

Anladım hocam. Bayağı kötü yani bu sigara. Çevremde bir sürü insan içiyor doğal olarak meraklanmıştım. 8.sınıfta bir kız bile içiyordu. Parliament içiyordu hiç unutmam. Tabii okulda içmiyordu. Dışarıda içiyordu.

hocam bende 8.sınıfım şu an bizim okulda arka bahçede içki bile içiyorlar.(okul saatleri içerisinde)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı